Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Purvu“ aikštę Kaune rumunams pristatęs G.Arlauskis: „Sveiki, atvykę į Lietuvą“

Rumunijos žiniasklaidoje prieš kovą su Lietuvos futbolo rinktine – didžiulis dėmesys Dariaus ir Girėno stadiono vejai.

„Vargas, siaubas, purvas. Sveiki, atvykę į Lietuvą“, – rumunų televizijai „PRO TV“ rumuniškai dėstė Giedrius Arlauskis.

Pernai karjerą baigęs telšiškis, buvęs ir Lietuvos rinktinės vartininkas (sužaidęs 23 rungtynes), vis dar itin šiltai prisimenamas Rumunijoje.

LFF ir Krajovos „Universitatea“ klubo nuotr./Kauno Dariaus ir Girėno stadionas rungtynėse su Kosovu ir Giedrius Arlauskis
LFF ir Krajovos „Universitatea“ klubo nuotr./Kauno Dariaus ir Girėno stadionas rungtynėse su Kosovu ir Giedrius Arlauskis

Didžiąją savo karjeros dalį šioje šalyje praleidęs G.Arlauskis Rumunijos lygos čempionu tapo net 7-is kartus, padarydamas tai su trimis skirtingais klubais.

Verta prisiminti, kad G.Arlauskis rumunams apie Lietuvos futbolo rinktinę komentavo ir prieš pirmąjį tarpusavio mūšį, kuris rugsėjo pradžioje Bukarešte baigėsi 3:1. Laimėjo šeimininkai, sulaukę palankių VAR sprendimų ir įmušę du vėlyvus įvarčius.

„Abiejų šalių futbolo situacija kardinaliai skiriasi. Jei Rumunija bus nusiteikusi rimtai, Lietuva neturės jokių šansų. Taip! Skirtumas labai didelis. Lietuviai vyksta su mentalitetu nepraleisti daug“, – „Digisport“ tuomet komentavo G.Arlauskis.

Dabar jis prisipažino toliau aktyviai sekantis įvykius Rumunijos futbolo čempionate, kuriame po 12 turų pirmąją vietą kiek netikėtai išsaugo dabartinio Lietuvos rinktinės vartų sargo Edvino Gertmono atstovaujama Klužo „Universitatea“ vienuolikė.

Vis dėlto auksą G.Arlauskis žada ne tautiečio komandai.

Elvio Žaldario / LFF nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario / LFF nuotr./Edvinas Gertmonas

„Manau, čempione taps FCSB (praėjusių metų čempionė, šiuo metu žengianti 7-a su 16 taškų, bet sužaidusi rungtynėmis mažiau nei 23-is turinti lyderė „Universitatea“, – past.). FCSB išsaugojo visas žvaigždes. Klubas siekė vietos Europoje ir jiems pavyko (FCSB kovoja UEFA Europos lygos grupėje, – past.). Tad normalu, kad vietinis čempionatas kol kas prasidėjo šiek tiek sunkiau“, – sport.ro pažymėjo G.Arlauskis.

Viena didžiausių Rumunijos sporto svetainių sport.ro E.Gertmoną vadina „šnipu“, nes šis esą išdavė rumunų paslaptis.

„E.Gertmonas suteikė mums šiokios tokios informacijos, bet mes gerai išanalizavome Rumunijos rinktinę. Nemanau, kad bus kokių nors siurprizų“, – cituojamas Lietuvos rinktinės vairininkas Edgaras Jankauskas.

Elvio Žaldario / LFF nuotr./Edgaras Jankauskas
Elvio Žaldario / LFF nuotr./Edgaras Jankauskas

Vis dėlto didžiausią nuostabą ir pasipiktinimą rumunų žurnalistams prieš rungtynes su lietuviais Kaune kėlė UEFA draudimas treniruotis Dariaus ir Girėno stadione.

„Žolė Kaune atrodo taip blogai, kad UEFA liepė treniruotis kitoje aikštėje“, – skelbia sport.ro žurnalistė Violeta Colgiu.

Rumunams buvo leista tik pasivaikščioti po Dariaus ir Girėno stadiono veją, bet ne sportuoti ant jos.

„Kova su Lietuva nebus lengva. Mačiau jų rungtynes su Kosovu. Rimtu iššūkiu taps ir stadiono veja. Ji buvo per minkšta, tarsi žolės nebūtų“, – „Digi Sport“ dėstė buvęs žymus Rumunijos rinktinės vartininkas Florinas Prunea, 1994-aisiais drauge su Gheorghe Hagi ir auksine rumunų karta pasiekęs pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

„Tačiau mes esame geresnė komanda. Turime laimėti. Tarp mūsų ir kitų grupės rinktinių yra didelis skirtumas“, – teigė F.Prunea.

Tuo metu lietuvius treniruojantis Edgaras Jankauskas rumunams priminė, kad itin prastos kokybės aikštė buvo ir Bukarešte, kai šios dvi rinktinės kovėsi tarpusavyje praėjusį mėnesį.

„Nežinau, kaip klostysis šios rungtynės. Turėsime atsižvelgti ir į aikštės būklę. Veja nebuvo geriausia ir Bukarešte, tačiau pats futbolas buvo geras. Tikėkimės, kad šįkart bus taip pat, tik galutinis rezultatas bus geresnis mums. Turime nutraukti nesėkmių seriją“, – vylėsi E.Jankauskas.

Po trijų turų UEFA Tautų lygos C diviziono 2-oje grupėje lietuviai kol kas taškų neturi, o rumunai tvirtai žengia pirmi (9 tšk.). 79-erių Mircea Lucescu auklėtiniai visiems varžovams kol kas muša po 3 įvarčius, o praleidę yra vos vieną, kurį po įstabios atakos mušė Armandas Kučys.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito