Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Garastas prieš lemiamą mūšį: „Apie ginklų sudėjimą ir baltas vėliavas nekalbame“

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą stos į žūtbūtinį mūšį UEFA Konferencijų lygos atrankoje. Laikinosios sostinės ekipos treneris Rokas Garastas tikina, kad prieš kovą baltų vėliavų nekels.
Rokas Garastas
Rokas Garastas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Konferencijų lygos pirmojo atrankos etapo starte „Kauno Žalgiriui“ teko „Ružomberok“ iššūkis. Slovakijos vicečempionai laimėjo pirmąsias rungtynes savo aikštėje 2:0, tad kauniečių lauks itin sunkus iššūkis Marijampolėje, kur bus žaidžiamas atsakomasis mačas ketvirtadienio vakarą.

„Keliaujame į naują istoriją, naują etapą, – dėstė R.Garastas. – Buvo rungtynės Slovakijoje, žinome, kad žaidėme prieš vicečempionus. Tai gera, organizuota komanda. Turėjome galimybę tą pamatyti, išbandyti, pažiūrėti, kokie esame mes jų fone.

Pralaimėjome 0:2, varžovai turėjo dar progų, bet iš savo pusės matome, kad pirmą įvartį įsimušėme patys, turėjome momentų, mušėme ir mes, bet to įvarčio neįskaitė.

Apie ginklų sudėjimą ir baltas vėliavas nekalbame. Su komanda žiūrime, kad tai ta diena, kuomet turime sužaisti geriau, pataisyti tai, ką reikia. Nežaidėme to futbolo, kokį žaisti norėtume. Laukia rungtynės Lietuvoje, dabar varžovai bus išvykoje.

Turėtų būti visiškai kitokios rungtynės, su komanda ruošiamės, kad sužaistume visiškai kitaip, neabejojame, kad, tai padarius, turime kitokius šansus nei ten. Viskas prasideda iš naujo.“

nuotr. facebook.com/„Kauno Žalgiris“/Rokas Garastas
nuotr. facebook.com/„Kauno Žalgiris“/Rokas Garastas

Susidūrė Slovakijoje „Kauno Žalgiris“ su aukštu varžovų spaudimu, kuris mušė iš vėžių A lygoje šeštoje vietoje žengiančią komandą.

„Žinojome apie varžovų aukštą presingą, tiesiog rungtynių metu pasikeitė greičiai, aplinka ir nepavyko atrasti variantų, kurių norėjome. Sužaidę vienerias rungtynes, turime daugiau informacijos. Tam skyrėme savaitę ir esame pasiruošę“, – tikino R.Garastas.

Michaelas Anaba papildė „Kauno Žalgirį“ prieš pat europines kovas, o treneris atskleidė, kad žaidėjas, jei bus reikalas, galės padėti komandai.

„Treniravosi iki šiol, buvo su mumis savaitę. Matome, kad nebuvo atostogose ir jau artimiausiose rungtynėse jį galime išvysti aikštelėje“, – teigė strategas.

VIDEO: PRESS CONFERENCE | R.GARASTAS | KAUNO ŽALGIRIS - RUŽOMBEROK

Žvelgdamas į kertinius akcentus atsakomajame mače, treneris žvelgė į gynybą.

„Jie yra vedanti komanda, mes atsiliekanti, bet reikia nepamiršti, kad ir praleisti negalime, – pabrėžė R.Garastas. – Viskas tuomet komplikuotųsi. Pradėsime nuo to, bet su siekiamybe įmušti. Jei pavyktų, mes vėl būtume grįžę į žaidimą ir viskas prasidėtų iš naujo tiek mums, tiek varžovams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas