Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Mancini gyrė savo vyrų charakterį, G.Southgate'as aiškinosi dėl pasirinktų baudinių mušėjų

Sekmadienio vakarą Italijos futbolo renesanso architektas Roberto Mancini lengviau atsikvėpė. Jo auklėtiniai pagaliau užbaigė septynerių rungtynių svarbiausią atkarpą, kurią vainikavo nervinga baudinių serija ir šeimininkės Anglijos kapituliacija. Italija antrą kartą istorijoje tapo Senojo žemyno čempione.

Tokios futbolo šventės Anglija dar nebuvo mačiusi niekada, bet ir vėl viskas baigėsi didžiuliu nusivylimu. Lemiami Garetho Southgate'o sprendimai, renkantis baudinių mušėjus, nepasiteisino.

Lemtingas tapo devyniolikmečio londoniečio Bukayo Sako spyris, bet ir prieš jį mušę Marcusas Rashfordas ir Jadonas Sancho su savo užduotimis nesusitvarkė.

B.Saka eilės galėjo ir nesulaukti, jei etatinis Italijos baudinių mušėjas Jorginho būtų įmušęs savąjį, tačiau paskutinę akimirką anglų viltį buvo atgaivinęs Jordanas Pickfordas. Neilgam.

„Kažkada nebuvo įmanoma apie tai net pagalvoti, bet vaikinai buvo tiesiog nuostabūs. Trūksta žodžių“, – po finalo džiaugėsi R.Mancini.

„Scanpix“ nuotr./Italijos triumfo Europos čempionato akimirka
„Scanpix“ nuotr./Italijos triumfo Europos čempionato akimirka

Keturis pasaulio čempionų titulus turintys italai žemyno pirmenybes iki šiol buvo laimėję vos kartą – 1968-aisiais. Tuomet keturių komandų turnyras vyko Italijoje.

„Daugiau padaryti jau negalėjome. Baudinių serija ir pralaimėjimas joje – blogiausias dalykas pasaulyje. Tai buvo fantastiškas turnyras, turėtume laikyti aukštai iškėlę galvas ir didžiuotis, ką padarėme. Bet dabar skaudės ir skaudės dar kurį laiką“, – liūdnai konstatavo Anglijos rinktinės atakų lyderis ir kapitonas Harry Kane'as.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: liepos 11 d. svarbiausi įvykiai

„Nuo trečiadienio vakaro diena iš dienos girdėjome, kad futbolas sugrįš į Londoną. Dabar man gaila varžovų, bet taurė gražiu skrydžiu keliaus į Romą, kad visi italai galėtų ja pasimėgauti“, – po mačo varžovus pašiepė vienintelio italų įvarčio autorius Leonardo Bonucci.

Visą čempionatą komplimentų neatsigynęs Anglijos rinktinės strategas G.Southgate'as per kelias minutes tapo atpirkimo ožiu.

Trys po keitimo aikštėje pasirodę jo auklėtiniai vienas po kito į dausas arba geriausio turnyro žaidėjo Gianluigi Donnarummos glėbį siuntė anglų futbolo viltis tada, kai to labiausiai reikėjo, o šiame čempionate žibėjęs Raheemas Sterlingas savojo šanso taip ir nesulaukė.

„Scanpix“ nuotr./Garethas Southgate'as
„Scanpix“ nuotr./Garethas Southgate'as

„Jie buvo geriausi baudinių mušėjai iš tų, kuriuos turėjome aikštėje. Mes laimime ir pralaimime kartu, bet aš prisiimu visą atsakomybę. Tai buvo mano sprendimas. Žaidėjus atrinkau pagal jų smūgius treniruotėse, – trumpai savo pasirinkimą komentavo G.Southgate'as. – Nenoriu, jog dabar Bukayo būtų paliktas vienas, privalome jį palaikyti ir būti šalia. Esu tikras, kad praėjus kuriam laikui žaidėjas sulauks daug meilės ir palaikymo.“

„11 metrų baudinių serijoje sėkmė visuomet vaidina svarbų vaidmenį. Užjaučiu Anglijos rinktinę, jie tikrai žaidė labai gerai šiame čempionate. Tačiau mano vyrukai yra nuostabūs. Rungtynės mums buvo sunkios dėl anksti praleisto įvarčio, tačiau nepaisant jo, vėliau mes dominavome", – savo vyrų čempionišku charakteriu džiaugėsi R.Mancini.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: italų triumfas finale, kodėl Rytis neteko amo, „Copa America“ ir mūsų klubai Europoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas