Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasistinę žinutę iš Vokietijos legendos gavęs futbolininkas: „Oho, ar tu rimtai?“

Ilgametis Vokietijos rinktinės ir žymių Europos klubų vartininkas Jensas Lehmannas atsidūrė rasizmo skandalo epicentre po to, kai netyčia išsiuntė žinutę ne tam žmogui, kuriam ji buvo adresuota.
Jensas Lehmannas (kairėje) nusiuntė rasistinę žinutę Dennisui Aogo
Jensas Lehmannas (kairėje) nusiuntė rasistinę žinutę Dennisui Aogo / „Scanpix“ nuotr.

61 rungtynėse Vokietijos rinktinės marškinėlius vilkėjęs J.Lehmannas buvo priverstas atsiprašyti tautiečio Denniso Aogo po išsiųstos įžeidžiančios žinutės.

Taip pat Vokietijos rinktinei atstovavęs D.Aogo pastaruoju metu dirba „Sky Sports“ televizijoje, kur dalinasi savo įžvalgomis apie Vokietijos čempionato ir kitų lygų rungtynes.

Antradienį jis sėdėjo studijoje ir apžvelgė „Manchester City“ bei „Paris Saint-Germain“ mačą UEFA Čempionų lygos pusfinalyje, kai sulaukė netikėtos žinutės iš J.Lehmanno.

51-erių buvęs vartininkas žinutėje klausė, „ar Dennisas yra jūsų simbolinis juodaodis vyrukas?“, greičiausiai turėdamas omenyje, jog D.Aogo „Sky Sports“ laidoje dalyvauja tik dėl savo odos spalvos, o ne pateikiamų futbolo įžvalgų.

„Scanpix“ nuotr./Jensas Lehmannas
„Scanpix“ nuotr./Jensas Lehmannas

Tačiau apsižioplinusi Vokietijos futbolo legenda žinutę išsiuntė ne kažkuriam adresatui, kuriam ji ir turėjo būti skirta, o pačiam D.Aogo.

Šis iškart paviešino gautą įžeidžią žinutę ir į ją sureagavo socialiniuose tinkluose.

„Oho, ar tu rimtai? Spėju, kad ši žinutė neturėjo būti skirta man“, – rašė vokietis.

Oho, ar tu rimtai? Spėju, kad ši žinutė neturėjo būti skirta man.

Skandalo sūkuryje atsidūręs vartininkas teisintis ėmė per Vokietijos dienraštį „Bild“.

„Jau kalbėjausi su Dennisu telefonu ir paprašiau jo man atleisti, jei mano pareiškimas jam pasirodė įžeidus. Tai tikrai nereiškė to, ką jis pagalvojo, norėjau tai pasakyti tik iš gerosios pusės. Kaip ekspertas, jis yra labai apsišvietęs ir atrodo stipriai. Tai ir norėjau pasakyti, bet deja, išsireiškiau neteisingai. Kadangi žinutė išėjo iš mano telefono, prisiimu už tai atsakomybę, nors tai ir buvo privatu“, – kalbėjo J.Lehmannas.

„Scanpix“ nuotr./Dennisas Aogo
„Scanpix“ nuotr./Dennisas Aogo

Nežinia, ar D.Aogo atleido tautiečiui, tačiau Berlyno „Hertha“ klubas, kurio valdybos nariu buvo J.Lehmannas, jau sureagavo į galimai rasistinį vartininko išsireiškimą.

Vokietijos sostinės komanda jau pranešė, kad J.Lehmannas nuo šiol nebepriklausys valdybai.

„Tokie pareiškimai neatitinka „Hertha“ vertybių, už kurias mes aktyviai kovojame. „Hertha“ atsiriboja nuo bet kokių rasizmo formų“, – pareiškė klubo prezidentas Werneris Gegenbaueris.

J.Lehmannas futbolininko karjerą baigė 2011-aisiais. Vokietijos rinktinei jis atstovavo 1998-2008 m. ir gynė jos garbę 61 kartą, tris kartus važiavo į pasaulio futbolo čempionatus.

„Scanpix“ nuotr./Jensas Lehmannas
„Scanpix“ nuotr./Jensas Lehmannas

Klubiniame lygmenyje vartininkas žaidė Gelzenkircheno „Schalke“, „AC Milan“, Dortmundo „Borussia“, Londono „Arsenal“ ir „Stuttgart“ komandose.

Savo ruožtu 34-erių D.Aogo batelius ant vinies pakabino tik pernai, o per karjerą gynė „Freiburg“, „Hamburger“, „Schalke“, „Stuttgart“ ir „Hannover“ klubų garbę. Vokietijos rinktinėje 2010-2013 metais jis žaidė 12 sykių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento