Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rasizmo skandalas Milane – „Napoli“ reikalavo nutraukti mačą

Antrąją Kalėdų dieną Milane vykusios rungtynės tarp „Inter“ ir „Napoli“ klubų apkarto. Jose skambėjo rasistinės skanduotės prieš „Napoli“ gynėją Kalidou Koulibaly.
Kalidou Koulibaly
Kalidou Koulibaly / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Milano „Inter“ šventė pergalę 1:0 po Lautaro Martinezo įvarčio jau per pridėtą rungtynių laiką.

Po rungtynių „Napoli“ treneris Carlo Ancelloti teigė, kad reikalavo net tris kartus nutraukti mačą, bet jo prašymas nebuvo išgirstas.

„Kitą kartą mes nustosime žaisti, net jei pralaimėsime dėl to. Tai, kas šiandien atsitiko, yra negerai ne tik mums, bet ir visam Italijos futbolui. Man labai gaila dėl to, kas nutiko Koulibaly. Vaikinas buvo ant ribos. Jis išsilavinęs futbolininkas, kuris buvo pasirinktas taikiniu. Nepaisant mūsų prašymų, mačas nebuvo sustabdytas. Aš nepatenkintas, nes to prašėme tris kartus“, – piktinosi „Napoli“ strategas.

27-erių gynėjas iš Senegalo 80-ąją minutę buvo išvarytas iš aikštės, kai gavo dvi geltonas korteles. K.Koulibaly prasižengė prieš Matteo Politano, o po to sarkastiškai paplojo teisėjui ir už tai turėjo palikti aikštę.

„Atsiprašau dėl pralaimėjimo ir kad nuvyliau savo brolius. Bet aš didžiuojuosi savo odos spalva. Didžiuojuosi, kad esu prancūzas, senegalietis, neapolietis ir žmogus“, – socialiniame tinkle paskelbė rasistinėmis skanduotėmis apipiltas futbolininkas.

Po 18 turų „Napoli“ nuo Italijos čempionato lyderio Turino „Juventus“ atsilieka 9 taškais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas