Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rasizmo skandalo epicentre atsidūręs P.Webo: „Jaučiu gėdą dėl to įvykio“

Stambulo „Bašakšehir“ trenerių štabo narys Pierre'as Webo plačiai nuskambėjo futbolo pasaulyje šią savaitę, kai apkaltino Čempionų lygos teisėją iš Rumunijos rasizmu. Senegalietis sako, kad gruodžio 8-oji dabar bus prisiminta kaip kovos prieš rasizmą diena.
Pierre'as Webo
Pierre'as Webo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį „Paris Saint-Germain“ ir „Bašakšehir“ truko vos 13 minučių, nes komandos pasipiktino teisėjo mestelėtu rasistišku žodžiu.

Rezervinis arbitras iš Rumunijos Sebastianas Coltescu kolegai „Bašakšehir“ trenerio asistentą apibūdino žodžiu „negru“, kuris rumuniškai reiškia „juodas“.

Tai įsiutino abiejų ekipų žaidėjus, kurie atsisakė žaisti tol, kol rungtynėse dirbs S.Coltescu. Mačas buvo pratęstas tik kitą dieną, paskyrus naują teisėjų brigadą.

Skandalo epicentre atsidūręs ir teisėjo replikos sulaukęs 38-rių P.Webo viliasi, kad ši diena įeis į istoriją.

„Dabar gruodžio 8-oji taps atspirties tašku. Tai bus prisiminta, – interviu BBC sakė senegalietis. – Tai buvo sunki diena, labai sunki. Patyriau daug streso, gydytojas man davė vaistų, kad galėčiau užmigti.

Nenoriu, kad žmonės koncentruotųsi ties manimi. Bus gėda, jei mane dėl to atsimins. Jaučiu gėdą dėl to įvykio, jei atvirai. Tos dvi ar trys dienos buvo sunkiausios mano karjeroje.“

„Scanpix“ nuotr./Sebastianas Coltescu (antras iš kairės)
„Scanpix“ nuotr./Sebastianas Coltescu (antras iš kairės)

Prieš rungtynių atnaujinimą kitą dieną komandų žaidėjai priklaupė ant kelio, taip reikšdami pasipriešinimą rasizmui. Mačą Paryžiuje galiausiai 5:1 laimėjo PSG.

Patyriau daug streso, gydytojas man davė vaistų, kad galėčiau užmigti

UEFA skelbia pradėjusi išsamų tyrimą dėl šio atvejo.

„Ar galite įsivaizduoti, jei būtų dvejos, trejos ar ketverios tokios rungtynės, kurias reikėtų stabdyti dėl tokių dalykų? Manau, kad UEFA dėl to žengė rimtą žingsnį. Mes parodėme, kad mes taip elgsimės. Ne teisėjas turi tai sustabdyti. Žaidėjai turi.

Manau, kad svarbiausias dalykas yra solidarumas, žaidėjų solidarumas. Tai, kokią jie siunčia žinutę pasauliui“, – sakė P.Webo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas