Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Raudonieji“ pažaliuos – „Liverpool“ pristatė baltai žalią, iš perdirbto plastiko pagamintą aprangą

2023-24 m. sezone „Liverpool“ vėl pažaliuos. Klubas pristatė naują baltai žalią išvykos rungtynių aprangą, kurią vilkės tiek vyrų, tiek moterų komanda. Tai sušiuolaikintas 1995-96 m. sezono išvykos aprangos variantas.
„Liverpool“ išvykos apranga 2023-24 m. sezone
„Liverpool“ išvykos apranga 2023-24 m. sezone / store.liverpoolfc.com nuotr.

Marškinėlius puošia žalios – sluoksniuojant ją trimis tonais – ir baltos spalvų raštai, vizualiai marškinėlius išskaidantys į kvadratinius ketvirčius; juodos splavos apykaklė ir rankogaliai. Numeris ir pavardės užrašas – juodi, juodi ir šortai. Kojinės – baltos, su juodu ir žaliu apvadu.

Ties kaklu puikuojasi 97 emblema, kurią gaubia Amžinosios liepsnos motyvas – šis simbolis skirtas pagerbti 1989 m. „Hillsborough“ stadione žuvusius „Liverpool“ sirgalius.

Ši „Nike“ apranga sukurta pagal „Liverpool“ vystomą „The Red Way“ tvarumo programą – marškinėliai pagaminti iš poliesterio audinio, išgauto iš perdirbtų plastikinių butelių.

Plastikiniai buteliai surenkami, išvalomi ir išlydomi, kad iš jų būtų galima pagaminti aukštos kokybės siūlus – šis metodas yra platesnės „Nike“ iniciatyvos „Move to Zero“, kuria siekiama kuo tvaresnės futbolo aprangos gamybos, dalis.

Tiek apšilimo, tiek rungtynių marškinėliai turi „Nike Dri-FIT“ technologiją, padedančią žaidėjams išlikti vėsiems intensyvaus krūvio metu.

Vyrų komanda debiutuos su šia apranga prieš „Leicester City“ per priešsezoninį turą Singapūre, o moterų komanda – taip pat per priešsezonines rungtynes rugpjūčio pabaigoje.

VIDEO: „Liverpool“ išvykos apranga 2023-24 m. sezone

Didžiąją dalį pirmojo „Liverpool“ gyvavimo šimtmečio išvykos marškinėliai buvo beveik išimtinai tik baltos arba geltonos spalvos. Žalia spalva pirmą kartą pasirodė tik 100-ajame „raudonųjų“ sezone – 1991-92 metais.

Tai buvo beveik visiškai žali marškinėliai su baltais apvadais, kurie, pakeitus herbą, rėmėją ir gamintoją, buvo naudojami ir dar kitame sezone.

Vėliau dar dvejus metus – 1993-1995 m. – žalia spalva buvo puošiami atnaujintos baltos ir juodos spalvos išvykos marškinėliai.

Motyvas išliko ir 1995-96 m. sezone, kai buvo išleisti minėti populiarūs žaliai balti languoti marškinėliai ir žali šortai, kurie ir tapo įkvėpimo šaltiniu šiam naujausiam marškinėlių variantui.

„Liverpool“ legenda Robbie Fowleris, vilkėdamas šią aprangą puolėjas įmušė dublį „Old Trafford“ stadione, o tas sezonas jam buvo rezultatyviausias „Premier“ lygoje.

„1995-96 m. sezoną labai gerai prisimenu dėl ikoninės baltai žalios išvykos aprangos ir dėl to, kad įmušiau daugiausiai įvarčių per vieną sezoną. Esu didelis šios atnaujintos aprangos gerbėjas“, - sakė R.Fowleris.

1999-00 m. išvykos aprangos pagrindine spalva vėl tapo žalia, o vėliau vėl buvo naudojama balta ir geltona spalvos.

Išskyrus dažnai naudojamą „Carlsberg“ rėmėjo logotipo spalvą, klubas beveik du dešimtmečius nesirinko žalios spalvos antrosios aprangos – tiesa, ji buvo naudojama trijuose trečiosios aprangos variantuose.

2006-07 m. baltai žalia aprangos versija įsiminį dėl stulbinančios „Liverpool“ pergalės prieš „Barcelona“ „Camp Nou“ stadione Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų etape.

2008-09 m. buvo naudojama sodresnė žalia spalva, o 2016-17 m. priešingai – šviesesnė, „toksiška“ žalia.

2017-18 m. sezone, kai Jurgeno Kloppo auklėtiniai pasiekė Čempionų lygos finalą, „raudonųjų“ išvykos marškinėlius vėl puošė subtilios žalios ir baltos spalvos langeliai.

Pastaraisiais metais „Liverpool“ du kartus naudojo žaliai mėlyną spalvą: šviesesnį atspalvį 2020-21 m. išvykos aprangose ir gilesnį atspalvį praėjusio sezono trečiajame aprangos variante.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas