Sportas gyvai

Sensacija! Slovakai tėškė antausį progas švaisčiusiai Belgijai

Europos futbolo čempionate pasipylė staigmenos. Rumunija pirmadienį sutriuškino Ukrainą, bet dar didesnė sensacija užfiksuota antrosiose E grupės rungtynėse.
Komandos draugai sveikina Ivaną Schranzą
Belgijos futbolo rinktinės sirgalius / Vida Press nuotr.

Slovakija Frankfurte 1:0 (1:0) skėlė antausį Belgijos vienuolikei.

Vienintelis rungtynių įvartis krito jau 7 minutę. Belgai pavojingai prarado kamuolį šalia savo vartų, o Ivanas Schranzas pakartotiniu smūgiu pasiuntė jį į „Raudonųjų velnių“ vartus.

Vida Press nuotr./Romelu Lukaku
Vida Press nuotr./Romelu Lukaku

Belgai kūrė progas, mušė du įvarčius, bet abu jie buvo atšaukti po VAR peržiūrų. Pirmasis – dėl nuošalės, antrasis – dėl žaidimo ranka.

Abu sykius nelaimėliu tapo Romelu Lukaku, neišnaudojęs ir dar bent keleto auksinių progų.

Trečią vietą FIFA reitinge užimantys belgai, pravardžiuojami „Raudonaisiais velniais“, buvo laikomi aiškiais šio mačo favoritais.

„Sakalai“ – Slovakijos futbolininkai – FIFA reitinge tik 48-i.

Vida Press nuotr./Slovakijos futbolo rinktinės aistruolis
Vida Press nuotr./Slovakijos futbolo rinktinės aistruolis

Kitame, anksčiau vykusiame, E grupės susitikime rumunai taip pat kiek netikėtai net 3:0 sutriuškino Ukrainą, tad grupės lyderėmis po pirmojo turo tapo Rumunija ir Slovakija.

Rinktinių pasiekimai

  • Belgai Senojo žemyno pirmenybėse varžosi 7 kartą. Sykį pavyko patekti į finalą (1980 m.) ir sykį – laimėti bronzą (1972 m.), bet jau senokai.
  • Slovakija, kaip atskira šalis, Europos čempionate dalyvauja trečią sykį. Kol kas tik kartą pavyko įveikti grupių etapą. Ryškiausi laimėjimai – Čekoslovakijos sudėtyje (auksas 1976 ir dvi bronzos – 1960, 1980 m.).

Startinės sudėtys:

3 min. Jau pačioje rungtynių pradžioje – auksinė proga R.Lukaku. J.Doku žaibišku greičiu įveikia pusę aikštės, parita kamuolį K.De Bruyne, šis toliau – R.Lukaku, bet rezultatyviausias visų laikų Belgijos rinktinės futbolininkas šauna tiesiai slovakų vartų sargo pilvą.

Vida Press nuotr./Romelu Lukaku
Vida Press nuotr./Romelu Lukaku

7 min. R.Lukaku sudegina dar vieną galimybę, o slovakai naudojasi nerašyta futbolo taisykle „neįmuši tu, įmuša tau“. Belgai klysta šalia savo vartų ir Ivanas Schranzas pakartotinu smūgiu siunčia kamuolį į vartų tinklą (0:1).

29 min. Slovakai jaučiasi vis užtikrinčiau ir, nors J.Doku greitis bei technika kelia gaisrus kairiajame gynybos krašte, „Sakalai“ kol kas visus juos užgesina ir išlieka priekyje.

Vida Press nuotr./Belgijos futbolo rinktinės sirgalius
Vida Press nuotr./Belgijos futbolo rinktinės sirgalius

45+2 min. Įsidrąsinę slovakai susikuria ir dar kelias progas įmušti antrą. Belgus gelbėja vartų sargas. Šansai turi ir patys belgai, bet svaido juos vėjais ir po pirmojo kėlinio sensacingai atsilieka.

56 min. Romelu Lukaku pagaliau pasiekia savo ir lygina rezultatą. Vis dėlto po VAR peržiūros įvartis neįskaitomas dėl nuošalės.

86 min. Galiausiai R.Lukaku pasiekia savo. Belgų puolėjas, iššvaistęs daugybę progų, mačo pabaigoje lygina rezultatą. Bet... atšaukiamas iš šis įvartis dėl nedidelio kamuolio lietimo ranka.

90+7 min. Viskas! Slovakija švenčia sensacingą pergalę. Pirmąją savo šalies klubo istorijoje prieš Belgiją.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius