Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Real“ pažeminęs P.Guardiola priminė „City“ skausmą, C.Ancelotti nedarė dramos

Didžiulę intrigą kėlęs UEFA Čempionų lygos pusfinalis tarp „Manchester City“ ir titulą gynusio Madrido „Real“ klubų baigėsi visišku Anglijos ekipos dominavimu.

Saldų revanšą už skaudų pralaimėjimą paskutinėmis minutėmis praėjusiame sezone, taip pat pusfinalyje, pasiekęs „Manchester City“ žengė į finalą, o karališkasis „Real“ patyrė vieną didžiausių sutriuškinimų.

4:0 namie varžovus nušlavęs „City“ į finalą, kuris vyks birželio 3 d. Stambule, žengė bendru rezultatu 5:1.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ triumfas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ triumfas

„Aš jaučiau, kaip mums skaudėjo visus metus dėl to, kas nutiko praėjusiame sezone. Šiandien tai išsiveržė“, – teigė P.Guardiola.

„Pernai buvo labai skaudu. Klausyti visų tų kalbų, kad šie žaidėjai neturi charakterio. Parodėme, kokia ypatinga esame komanda. Sveikinu visą mūsų organizaciją, nuo vadovo ir savininko iki paskutinio žmogaus, nes visi čia dirba su tikru tikslu“, – džiaugėsi „City“ strategas.

Paklaustas, ar tai buvo vienos geriausios „miestiečių“ rungtynių vadovaujant jam, P.Guardiola neabejojo: „Taip, žinoma. Turėjome laimėti. Madridas turi nuostabią komandą, bet mes labai norėjome juos nugalėti. Kas nutiko pernai, nutiko. Mums tuomet nepasisekė.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlo Ancelotti ir Pepas Guardiola
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlo Ancelotti ir Pepas Guardiola

Mančesterio klubas šį sezoną gali iškovoti net 3 titulus. Jis pirmauja Anglijos „Premier“ lygoje, kurioje gina čempiono titulą, ir žais ne tik Čempionų lygos, bet ir FA taurės finaluose.

„Kai patenki į Čempionų lygos finalą, turi švęsti. Deja, mes tam neturime laiko, nes jau sekmadienį turėsime šansą laimėti „Premier“ lygą“, – šyptelėjo P.Guardiola, kurio auklėtiniams užteks pergalės namuose prieš Londono „Chelsea“.

Čempionų lygos finale „City“ futbolininkų lauks Milano „Inter“ klubas. Mančesterio klubas bus laikomas akivaizdžiu favoritu.

„Finalas prieš komandą iš Italijos tikrai nėra geriausia dovana. Sakau nuoširdžiai. Jie – kovotojai. Po šios pergalės pusfinalyje sulauksime daug komplimentų, bet turime tinkamai nusiteikti finalui“, – pabrėžė P.Guardiola, tarsi primindamas, kas nutiko 2021-ųjų finale, kai „City“ taip pat buvo laikomas favoritu, bet pralaimėjo „Chelsea“ klubui.

Tuo metu skaudžiausią pralaimėjimą kaip treneris Čempionų lygoje pakartojęs „Real“ strategas Carlo Ancelotti per daug neišgyveno.

„Varžovai žaidė geriau ir nusipelnė šios pergalės. Jie mus užspaudė nuo pat rungtynių pradžios ir jiems tai pasiteisino. Mes negalėjome žaisti su kamuoliu. Vėliau jau buvo sunku sugrįžti. Pabandėme antrajame kėlinyje, bet mums nepavyko“, – ramiai kalbėjo 63-ejų italas.

„Žinoma, mūsų rungtynių planas galėjo būti kitoks. Nepadarėme to, ką buvome susitarę. Tačiau nereikia iš to daryti dramos. Ši komanda žaidė nuostabiai pernai ir šiemet. Šįkart nepavyko pasiekti finalo, bet kitąmet žaisime geriau“, – tikino C.Ancelotti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas