Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rekordus gerinęs Ispanijos vunderkindas L.Yamalis: „Tai – geriausia dovana“

Ispanijos rinktinės jaunoji žvaigždė Lamine'as Yamalis laimėjo Europos čempionatą ir geriausio jaunojo žaidėjo apdovanojimą praėjus vos dienai po to, kai jam sukako 17 metų.
Lamine'as Yamalis
Lamine'as Yamalis / „Scanpix“ nuotr.

Būdamas šešiolikos L.Yamalis Vokietijoje vykusiame čempionate atliko tris rezultatyvius perdavimus, įmušė įvartį, o vos sukakus septyniolikai sugebėjo sukurti vieną svarbiausių finalo epizodų, kai antro kėlinio pradžioje perdavė kamuolį Nico Williamsui ir šis pelnė pirmą įvartį.

Ispanija finale 2:1 nugalėjo Angliją ir ketvirtą kartą tapo Europos čempione.

„Tai geriausia (gimtadienio) dovana, kokios tik galėjau prašyti. Tai svajonės išsipildymas, – po rungtynių kalbėjo L.Yamalis. – Buvo sunku, kai jie išlygino rezultatą, bet ši komanda yra tiesiog neįtikėtina, nes mes niekada nepasiduodame.“

Anglijos rinktinės atsarginis žaidėjas Cole'as Palmeris buvo išlyginęs rezultatą, tačiau 86-ąją minutę Mikelis Oyarzabalis nulėmė Ispanijos pergalę.

„Lamine'as yra neįtikėtinas ir tai visi pamatėte per šį turnyrą. Jam tik dangus yra riba. Jis yra ne tik geras žaidėjas, bet ir puikus žmogus“, – savo komandos draugą gyrė N.Williamsas.

L.Yamalis tapo jauniausiu žaidėju, dalyvavusiu Europos čempionate, jauniausiu įmušusiu įvartį turnyre ir jauniausiu žaidėju, dalyvavusiu finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai