Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rungtynės, trukusios 4 paras – „Žalgiris“ ir „Džiugas“ mušė įvarčius tuščiame stadione

Lietuvos futbolo čempionato mačas, prasidėjęs šeštadienį, baigėsi... šį trečiadienį. Dėl paskutinių 12 minučių į Telšius vykęs Vilniaus „Žalgiris“ galiausiai šventė pergalę prieš vietos „Džiugą“.
„Džiugas“ – „Žalgiris“
Telšių „Džiugas“ – Vilniaus „Žalgiris“ / Telšių „Džiugo“ klubo nuotr.

Trečiadienio popietę „Džiugas“ laimėjo 2:1, bet „Žalgiris“ dar savaitgalį buvo susikrovęs persvarą 4:1, tad nugalėjo rezultatu – 5:3.

Įvarčius šeimininkams trečiadienį mušė brazilas Jorge Eduardo (85 min.) ir portugalas Ivo Brazas (90+4 min.). Svečių gretose pasižymėjo legionierius iš Juodkalnijos Marko Miličkovičius (90 min.).

Visi kiti įvarčiai buvo pelnyti dar savaitgalį.

Šeštadienį prasidėjusios rungtynės buvo nutrauktos 78 minutę – po to, kai aikštėje masines muštynes sukėlė svečių ir šeimininkų sirgaliai.

Tyrimą pradėjusi Lietuvos futbolo federacija (LFF) liepė užbaigti susitikimą tuščiame stadione. Žalgiriečiams trečiadienį teko keturias valandas važiuoti autobusu iki Telšių, kad sužaistų paskutines 12 minučių. Po jų – vėl keturias valandas atgal iki Vilniaus.

LFF įsakymu, komandos privalėjo žaisti tomis pačiomis sudėtimis, rungtynėms teisėjavo tas pats arbitras Mindaugas Jackus.

Stopkadras/Muštynės Telšiuose
Stopkadras/Muštynės Telšiuose

Bausmės dėl žiūrovų muštynių kol kas nėra skirtos nei „Džiugo“, nei „Žalgirio“ klubams – incidentą nagrinėja LFF Drausmės komitetas.

Kas vyko šeštadienį

„Žalgiris“ į priekį išsiveržė jau 7 minutę. Po perdavimo iš dešiniojo krašto šeimininkų vartininkas Vincentas Šarkauskas sužaidė neužtikrintai ir Fabienas Ourega pasiuntė kamuolį į vartus.

„Džiugui“ vos po dešimties minučių pavyko atsitiesti. Po pakelto kampinio kilo sumaištis svečių baudos aikštelėje, o jos metu Saulius Mikoliūnas išmušė kamuolį į Aivarą Emsį, nuo kurio jis atšoko į vartus.

Kėliniui einant į pabaigą „Žalgiris“ susigrąžino pranašumą. Po perdavimo iš kairiojo krašto taikliu smūgiu iš arti pasižymėjo Saulius Mikoliūnas.

Po pertraukos Lietuvos čempionai sėkmingai išnaudojo „Džiugo“ klaidas gynyboje. 48 minutę po Francio Kyeremeh perdavimo kamuolį į tuščius vartus pasiuntė Mathiasas Oyewusi, o po mažiau nei dvidešimties minučių kontratakoje pasižymėjo Mantas Kuklys.

VIDEO: 7 turo santrauka: „Džiugas“ – „Žalgiris“ (2022-04-09)

Visgi rungtynės baigėsi anksčiau laiko. 78 minutę teisėjas Mindaugas Jackus priėmė sprendimą nutraukti susitikimą įsiplieskus konfliktui tarp „Džiugo“ ir „Žalgirio“ aistruolių.

Įvykių epicentre raudona kortelė buvo parodyta ir Telšių „Džiugo“ vyr. treneriui Mariui Šlutai, kuris trečiadienį negalėjo vadovauti komandai.

Klubai dėl kilusių žiūrovų muštynių atsakomybės neprisiėmė ir kaltino vienas kitą.

„Žalgiris“ (15 tšk.) po šios pergalės pakilo į 3 vietą A lygoje. „Džiugas“ (3 tšk.) lieka priešpaskutinis – devintas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas