Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos futbolo sąjunga atsiėmė savo teisinį ieškinį prieš FIFA

Sporto arbitražo teismas (CAS) antradienį pranešė, kad Rusijos futbolo sąjunga (FUR) atsiėmė savo apeliaciją prieš Tarptautinę futbolo federaciją (FIFA) bei Lenkijos, Švedijos bei Čekijos futbolo asociacijas.
FIFA būstinė
FIFA būstinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

FIFA ir Europos valdančioji institucija UEFA kartu nusprendė, kad po Rusijos invazijos į Ukrainą visos Rusijos komandos, tiek nacionalinės, tiek klubinės, bus suspenduotos nuo dalyvavimo jų varžybose iki atskiro pranešimo.

Kovo 24 d. Rusija turėjo priimti Lenkiją pasaulio futbolo čempionato atrankos atkrintamosiose varžybose, tačiau FIFA priėmė sprendimą, kad Lenkijai bus suteiktas tiesioginis kelialapis į atkrintamųjų varžybų finalą, kuriame ji žais su Švedija arba Čekija.

CAS pareiškime nurodoma, kad teisinė procedūra netrukus bus nutraukta.

Galima tik prisiminti, jog praėjusią savaitę vykusia FIFA kongrese buvo nuspręsta nepašalinti Rusijos iš narių. Maža to, rusų kalba buvo paskelbta viena iš oficialių kalbų.

Rusija, kuri savo veiksmus Ukrainoje vadina „specialia karine operacija“, pateikė apeliacinius skundus, kuriais siekiama panaikinti jai taikomus draudimus dalyvauti tarptautinėse gimnastikos, regbio, irklavimo ir dailiojo čiuožimo varžybose.

Praėjusį mėnesį Rusijos viltys dalyvauti 2022 m. pasaulio futbolo čempionate žlugo, CAS atmetus FUR prašymą įšaldyti FIFA suspendavimą, kol bus nagrinėjama jų apeliacija.

Kelios nacionalinės futbolo asociacijos, įskaitant Lenkijos, Švedijos ir Čekijos, paskelbė, kad nežais su Rusija po jos invazijos į Ukrainą.

Lenkija per atkrintamąsias rungtynes įveikė Švediją ir pateko į pasaulio futbolo čempionatą, kuris prasidės lapkričio mėnesį.

CAS taip pat paliko galioti UEFA draudimą Rusijos komandoms dalyvauti jos rengiamose varžybose visą bylos nagrinėjimo laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas