Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos žaidėjų ir trenerių atgaila po fiasko: „Kas apie tai svajojo – mėgaukitės“

Rusijos futbolininkai neslėpė karčių žodžių po triuškinamo pralaimėjimo Kopenhagoje ir ankstyvo finišo Europos futbolo čempionate.

Rusija krito prieš mažą valstybę Europos futbolo čempionate.

145 mln. gyventojų šalis liko paskutinė B grupėje, kai pirmadienį Kopenhagoje buvo 1:4 sutruškinti Danijos, kurioje gyvena mažiau nei 6 mln. gyventojų.

Nenuostabu, kad Rusijos rinktinės žaidėjai ir treneriai buvo nusivylę po fiasko Danijos sostinės stadione, kur dalijo komentarus po rungtynių „Mač TV“.

„Pirmiausia norisi atsiprašyti šalies už tokį pralaimėjimą, – sakė Rusijos rinktinės kapitonas Artiomas Dziuba. – Galbūt jis buvo ne pagal žaidimą, tačiau parodo, kad tokiame lygyje, kai neįmuši, neišnaudoji šimtaprocentinių progų, prastai išsidėstai...

Ir kartu pralaimime, ir kartu laimime. Dabar pralaimėjome. Pirmiausia – žaidėjai. Mums viską išdėstė, paaiškino, bet kai turnyre pats atsiveži sau tokius įvarčius…

Darsyk norisi atsiprašyti. Visų, kurie mumis tikėjo. Mes esame labai kalti. O tie, kurie apie tai svajojo – mėgaukitės, galite mus keikti ir deginti. Turbūt jūs būsite teisūs.

Norisi pabrėžti ir atmosferą – ji buvo nuostabi. To mums reikia siekti – ir žaisti futbolą, ir taip sirgti.“

A.Dziuba teigė, kad pirmadienį aikštėje pražudė futbolininkų klaidos.

„Negali būti, kad geriausias įžaidėjas mūsų komandoje yra vartininkas. Kai tik žaidžiame prieš stiprias komandas, visi perdavimai, skirti vartininkui, perimami. Jei belgai buvo aukštesnio lygio, tai Danija plius minus yra mūsų lygio. Jeigu ne tas beprotiškas įvartis, žinoma, kad mes būtume lygiai ir žaidę, – Rusijos rinktinės puolėjas kalbėjo apie antrąjį praleistą įvartį, kai apmaudžiai suklydo Romanas Zobninas, perdavęs kamuolį atgal ne vartininkui, o Danijos rinktinės puolėjui. – Bet mums norėjosi jam kaip nors padėti. Jis (R.Zobninas) po rungtynių rūbinėje atsiprašė. Žinoma, kad nemalonu, juk Zoba yra kovotojas.

„Scanpix“ nuotr./Artiomas Dziuba
„Scanpix“ nuotr./Artiomas Dziuba

Kai sušvelninome rezultatą (1:2), atsirado šansas, bet tada praleidome beprotišką smūgį iš kokių 40 metrų. Safonas prieš tai tris kartus iš eilės mus gelbėjo, bet mes vis tiek praleidome.“

Dėl COVID-19 padėties Rusijoje danai į stadioną neįsileido sirgalių iš Rusijos, bet pralaimėjusios komandos žaidėjai tikino, kad tai neturėjo įtakos rungtynėms.

„Manau, kad ne. Palaikymas buvo fantastiškas. Pirmą kartą tokį vaizdą turbūt mačiau: vos tik kas nors įvyksta, visas stadionas pašoka „ant ausų“. Bet psichologiškai tai nepaveikė. Patys pralaimėjome“, – sakė Rusijos rinktinės žaidėjas Aleksandras Sobolevas.

„Scanpix“ nuotr./Rusijos futbolo rinktinė 1:4 krito Danijoje.
„Scanpix“ nuotr./Rusijos futbolo rinktinė 1:4 krito Danijoje.

Rusijos rinktinės treneris Stanislavas Čerčesovas taip aiškino rungtynių eigą: „Laikėmės rungtynių plano ir pirmą kėlinį sukūrėme kelis gerus momentus. Deja, neįmušėme, o pirma varžovų pusprogė virto įvarčiu. Į antrą kėlinį žengėme vytis, bet patys atsivežėme įvartį. Perkonstravome žaidimą, sušvelninome rezultatą, norėjome ir toliau taip judėti, bet gavome kontroataką po savo baudinio. Mes puikiai žinojome, kaip danai staigiai atakuoja, tad ir statėme žaidimą taip, kad sumažintume šį pavojų. Bet praleidome dvi kontroatakas ir tai kainavo mums du įvarčius. Padėkojau futbolininkams už žaidimą, jie buvo pasirengę mačui, bet jis susiklostė ne mūsų naudai.“

„Scanpix“ nuotr./Stanislavas Čerčesovas
„Scanpix“ nuotr./Stanislavas Čerčesovas

Tai buvo staigus Rusijos rinktinės nuopuolis po sėkmingo pasaulio čempionato 2018 metais, kai savo šalyje jie pasiekė ketvirtfinalį.

„Dabar mūsų gretose – mažiau patyrę žaidėjai, – sakė S.Čerčesovas, kurio vienas pagalbininkų yra Rusijos rinktinės vartininkų treneris Gintaras Staučė. – Jie kaupia reikalingą patirtį, kad, visų pirma, patektume į tokius turnyrus, o antra – ten gerai pasirodytume.“

Nuo 2016 metų Rusijos rinktinę treniruojantis buvęs Maskvos „Spartak“ vartininkas pripažino, kad nerašyta futbolo taisyklė byloja, kad didžiausia atsakomybė tenka treneriui.

Tačiau apie atsistatydinimą 57 metų treneris po rungtynių Danijoje nekalbėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas