Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ryžtingai žengti tolyn Čempionų lygoje nusiteikę žalgiriečiai: „Viskas mūsų rankose“

Vilniaus „Žalgiris“ drąsiai žvelgia į atsakomąsias UEFA Čempionų lygos rungtynes su Kosovo čempionu „Ballkani“ klubu.

Išvykoje minkštoje vejoje klimpę ir gynyboje klydę Vladimiro Čeburino auklėtiniai džiaugėsi sužaidę lygiosiomis 1:1, bet namie, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione Liepkalnyje, sieks kitokio rezultato.

„Praėjusią savaitę sužaidėme vienas prasčiausių rungtynių šiame sezone. Priešininkas tikrai nusipelno pagyrų, bet mes, savo ruožtu, žinome, kad negalime daryti tiek daug klaidų. Buvo per daug broko“, – atvirai pirmadienį, rungtynių išvakarėse, kalbėjo Saulius Mikoliūnas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Saulius Mikoliūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Saulius Mikoliūnas

„Klaidos vertė mus žaisti be kamuolio, dažniau gintis. Žaisdami namie mes to tikrai negalime leisti. Turime patys būti agresyvesni“, – pabrėžė „Žalgirio“ kapitonas.

„Nevertėtų sakyti, kad tai buvo prasčiausių mūsų rungtynių ir barstyti savęs pelenais. Taip, darėme per daug klaidų. Tam yra įvairių priežasčių. Išanalizavome praėjusias rungtynes. Namie, savo aikštėje, palaikomi savo sirgalių, esu tikras, būsime labiau užtikrinti“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas.

„Prognozės – nedėkingas reikalas, bet dar kartą pabrėšiu – mes žaisime namuose, palaikomi savų sirgalių. Turime gerą sudėtį, gerą atsarginių suolą, gerą potencialą. Viskas – mūsų rankose“, – ryžtingai tęsė strategas iš Kazachstano.

Elvio Žaldario nuotr./Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Pirmose rungtynėse mums daug kas nepavyko, bet labai gerai, kad įmušėme įvartį ten. Jie – labai agresyvi komanda, tačiau turi ir silpnybių. Viena tokių – standartinės situacijos. Bet ne vienintelė. Analizavome daug jų rungtynių, ne tik paskutines. Manau, pasiruošėme rytojaus kovai“, – tęsė V.Čeburinas.

Po pralaimėjimo Kosove žalgiriečiai skundėsi klampia veja – rungtynės vyko ant natūralios žolės. Vilniuje mačas rytoj bus žaidžiamas ant sintetinės dangos.

„Taip, aikštė ten buvo klampoka, bet abiem klubams ji buvo vienoda. Tai nebuvo „Ballkani“ namų stadionas, savo namų rungtynes jie irgi žaidžia ant sintetinės dangos. Negalima kaltinti vien vejos, susidėjo daugiau dalykų. Gal kiek jaudulys buvo jaučiamos pirmose rungtynėse. Nežinojome, koks priešininkas mūsų laukia. Vienas dalykas yra analizuoti jų vaizdo įrašus, kitas – susidurti aikštėje“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas S.Mikoliūnas.

„Dabar turime daugiau informacijos. Žinome ir silpnąsias, ir stipriąsias jų puses. Stengsimės namie būti visai kita komanda“, – pridūrė S.Mikoliūnas.

Akivaizdus „Žalgirio“ pranašumas – tarptautinių rungtynių patirtis. Naujasis Kosovo čempionas „Ballkani“ tik šiemet debiutuoja Europos turnyruose.

Elvio Žaldario nuotr./Edvinas Gertmonas pirmosiose rungtynėse ne sykį gelbėjo komandą.
Elvio Žaldario nuotr./Edvinas Gertmonas pirmosiose rungtynėse ne sykį gelbėjo komandą.

„Mums tai ne pirmas kartas, kai laukia tokios svarbos rungtynės. Mes suprantame, esame įpratę prie tokios įtampos. Papildomo jaudulio tikrai nėra. Aišku, šiek tiek jauduliuko, kaip ir prieš kiekvienas rungtynes, turi būti. Nusiteikimui“, – teigė 38-erių S.Mikoliūnas.

Vieną varžovų silpnybę – gynybą po standartinių situacijų – V.Čeburinas išskyrė dar po pirmųjų rungtynių. Būtent taip ir krito vienintelis „Žalgirio“ įvartis išvykoje, kai pasižymėjo ne pats aukščiausias Oliveris Buffas.

Elvio Žaldario nuotr./Oliveris Buffas
Elvio Žaldario nuotr./Oliveris Buffas

„Standartinės situacijos yra labai svarbi žaidimo dalis. Ne paslaptis, kad mes tam skiriame daug dėmesio“, – sutiko S.Mikoliūnas.

Į vieną svarbiausių sezono mūšių „Žalgiris“ rytoj turėtų stovi beveik stipriausios sudėties. Traumą yra patyręs tik vienas žaidėjas.

„Visi sveiki, visi pasiruošę, išskyrus Ovidijų Verbicką. Jam teko atlikti operaciją. Šiuo metu jis atlieka reabilitaciją, laukiame jo sugrįžtančio“, – teigė V.Čeburinas.

„Laukiame pilno stadiono, labai smagios atmosferos. Pats smagiausias dalykas, ką galime prisiminti iš praėjusių metų yra mūsų ištikimiausių sirgalių atliekama „Lambada“. Kas dar nežaidė mūsų komandoje praėjusiame sezone, manau, bus nustebinti iš gerosios pusės“, – viltingai pokalbį užbaigė „Žalgirio“ kapitonas S.Mikoliūnas.

Sėkmės atveju, „Žalgirio“ antrajame Čempionų lygos atrankos etape lauktų jau pažįstamas, stipriausias Švedijos futbolo klubas „Malmo“ arba Reikjaviko „Vikingur“ iš Islandijos.

Pirmosios šios poros rungtynės praėjusią savaitę Švedijoje kiek netikėtai pasibaigė tik minimalia „Malmo“ pergale 3:2, nors šeimininkai daugiau nei pusę rungtynių žaidė su vieno žaidėjo persvara.

Nesėkmės atveju, „Žalgirio“ žygis Europoje dar nebaigtų. Vilniečiai kristų į UEFA Konferencijų lygos atranką ir čempionų kelyje susitiktų su „La Fiorita“ ekipa iš San Marino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas