Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šalies čempionai sureagavo į skandalą Panevėžyje: ragina LFF imtis griežčiausių sankcijų

Lietuvos futbolą trečiadienį supurtė skandalas – Pirmos lygos rungtynėse Panevėžyje sirgaliai užsipuolė ir panaudojo smurtą prieš jauną futbolininką. Dabar į tai sureagavo Lietuvos čempionų „Panevėžio“ klubas.
Panevėžio futbolo klubui įteikta čempionų taurė
Panevėžio klubas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min primena, kad incidentas įvyko rungtynėse tarp Panevėžio „Ekrano“ ir „Panevėžio-2“ komandų.

„Panevėžio-2“ futbolininkui Aironui Trakšeliui pelnius antrą įvartį, už vartų buvę „Ekrano“ aršiausi fanai iš „Pirmosios armados“ grupuotės įsiveržė į aikštę ir puolė pasižymėjusį žaidėją.

Vaizdo įraše aiškiai matyti, kaip fanas suduoda smūgį futbolininkui ir šis sukniumba ant aikštės.

Apsauga pasirodė tik konfliktui įsismarkavus, o pratęstas rungtynes „Panevėžys-2“ laimėjo triuškinančiu rezultatu 3:0.

„Ekrano“ klubas po kilusio skandalo išplatino viešą atsiprašymą ir teigė, kad netoleruoja tokio komandos aistruolių poelgio.

„Panevėžio „Ekranas“ atsiprašo už sirgalių veiksmus ir tikina ateityje sieksiantis užtikrinti tvarką, kad tokie veiksmai daugiau nepasikartotų“, – teigiama šios ekipos pranešime.

Vis dėlto Lietuvos čempionų titulą šiemet jau užsitikrinusi „Panevėžio“ komanda išplatino savo reakciją ir ragina Lietuvos futbolo federaciją (LFF) imtis griežčiausių sankcijų prieš kitą to paties miesto klubą.

Pateikiame „Panevėžio“ pranešimą:

„Nuo pat šių rungtynių pradžios varžovų komandą palaikantys asmenys skandavo žeminančias ir įžeidžiančias necenzūrines skanduotes FK „Panevėžys“ klubo adresu.

Įmušus antrą įvartį dalis varžovų sirgalių įsiveržė į aikštę ir panaudojo fizinę jėgą prieš mūsų komandos žaidėjus, o po rungtynių socialiniuose tinkluose pasirodė įrašas, grasinantis susidorojimu su futbolininkais. Deja, tai jau ne pirmas panašaus pobūdžio incidentas. Prieš kelis metus tos pačios komandos sirgalių buvo užsipulti FK „Panevėžys“ žaidėjai, užkandžiaujantys vienoje miesto degalinių.

Mūsų klubas reiškia didelį susirūpinimą ir apgailestavimą tokiais chuliganiškais veiksmais. Tikimės, kad tiek LFF, tiek atitinkamos institucijos imsis pačių griežčiausių sankcijų, bei užkirs kelią bet kokiems panašiems incidentams ateityje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas