Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sąmyšis Švedijoje: „Malmo“ fiasko, „Žalgirio“ antifutbolas ir kritika G.Jarusevičiui

Vilniaus „Žalgiris“ trečiadienio vakarą nugalėjo „Malmo“ futbolininkus 2:0 ir žengė istorinį žingsnį Lietuvai. Ir kai lietuviškoji pusė džiūgavo, Švedijoje vyko tikras sąmyšis, kurį nušvietė vietinė žiniasklaida.
Švedijos spaudoje po „Žalgirio“ pergalės – sąmyšis
Švedijos spaudoje po „Žalgirio“ pergalės – sąmyšis / nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt

„Malmo“ fiasko – eliminuoti iš Čempionų lygos“, – tokia antrašte signalizavo Felixas Tornbergas iš „Gotebors Posten“.

„Praėjusiais metais komanda keliavo į Čempionų lygos grupių etapą. Dabar „Malmo“ jau gavo bilietą į žemesnio rango turnyrą. „Žalgiris“ iš Lietuvos laimėjo dvigubą mūšį bendru rezultatu 3:0, o po rungtynių sirgaliai reikalavo trenerio Milošo Milojevičiaus atleidimo“, – rašė F.Tornbergas.

„Malmo“ Čempionų lygos svajonė – sutraiškyta. Nulis namuose“, – taip apie rungtynes pranešė SVT portalas, kuris pabrėžė, kad UEFA lygų reitinge Švedija yra 23-ioje, Lietuva – 40-oje vietoje.

Tiesa, tai nėra tikslu, Lietuvos pozicija šiame sąraše – 34-ta.

„Fiasko: „Malmo“ eliminuota iš Čempionų lygos – Milojevičius spaudžiamas trauktis“, – rašė „Expressen“ žurnalistai Karlas Ljungbergas ir Casperas Nordqvistas.

VIDEO: Įvarčiai iš arti | Oyewusi | Renan | Malmo - Žalgiris | Goals up close

„Nuo tada, kai „Malmo“ pradėjo žaisti naujame stadione 2009-aisiais, jie nebuvo pralaimėję namų susitikimo Čempionų lygos atrankoje. Iki šiandien. Po rungtynių sirgaliai skandavo Milošo Milojevičiaus atsistatydinimo reikalaujančias skanduotes“, – rašė „Expressen“ apžvalgininkai.

„Fotbollskanalen“ portale „Malmo“ komanda buvo vadinama pergalių mašina, kuri „nežino, ką reiškia susimauti“, tačiau žurnalistai pažymėjo, kad pralaimėjimas „Žalgiriui“ – „didžiausias per daugiau nei 15 metų“.

„Žalgiris“ tikrai nėra įspūdinga komanda, tačiau nubaudė „Malmo“ maksimaliai, kai po kietos gynybos bėgo į kontratakas“, – konstatavo „Fotbollskanalen“.

„Malmo nesėkmė – Čempionų lygoje nežais“, – taip skelbė „Sport Bladet“.

Josipas Ladanas publikacijoje teigė, kad „Malmo“ net nebuvo arti patekimo tolyn. Namų komanda dabar žais Europos lygoje, ji buvo nušvilpta savo sirgalių.“

Po rungtynių apmaudo nestokojo ir „Malmo“ žaidėjai.

„Viskas atrodo kaip šūdas“, – pareiškė Lasse Nielsenas, kalbėjęs su SVT.

Švedijos čempionų kapitonas Andersas Christiansenas gavo antrą geltoną kortelę rungtynėms keliaujant pabaigos link, kai susinervinęs nustūmė Gustą Jarusevičių.

„Žinoma, kad tai daryti buvo kvaila, – pripažino 32-ejų patyręs saugas. – Buvau sumišęs kaip ir visi kiti. Sunku kontroliuoti emocijas. Pirmą geltoną gavau, nes pasakiau teisėjui, kad varžovai krenta kiekviename epizode. Kitame momente pakliuvau į spąstus, o varžovas krito lyg būtų miręs. Dabar esu diskvalifikuotas kitoms rungtynėms.“

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Gustas Jaruseičius
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Gustas Jaruseičius

Kapitono raudoną kortelę aiškino ir „Malmo“ treneris Milošas Milojevičius.

„Jis supranta, kad taip elgtis yra naivu. Manau, jis nesusimąstė, kad jau turi kortelę. Negali nieko stumdyti po pražangos. Manau, jis buvo sumišęs, nes varžovų rungtynių planas buvo kažkiek antifutbolas“, – rėžė strategas.

Ola Toivonenas teigė, kad komanda yra nusivylusi, nes taip ir nesurado skylės kietoje „Žalgirio“ gynyboje.

„Varžovai sužaidė gerai, pasiėmė pražangas, mušė tempą. O mes nebuvome pakankamai geri, kad tą tempą pakeltume. Gal jums atrodo, kad mes nesistengėme, tačiau bandėme viską, ką galime“, – teigė 36-rių puolėjas.

Bet išgirdęs klausimą apie blogas rungtynes, veteranas susierzino.

„Ką turite omenyje? Kurias rungtynes mes, jūsų manymu, sužaidėme blogai?“ – klausė O.Toivonenas.

A.Christiansenas pasisakė ir apie žiūrovų švilpimus po rungtynių.

„Na, tikriausiai ir nesitikėjome, kad mums paplos, kai krentame antrajame atrankos etape. Jei žvelgi į sudėtis ant popieriaus, gali galvoti, kad komandos iš Lietuvos, Islandijos ar Suomijos tiesiog privalo būti įveiktos, tačiau šiuose etapuose skirtumai yra nedideli“, – sakė „Malmo“ kapitonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas