Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gėda LFF stadione: Lietuvos rinktinę skaudžiai sudaužė Turkija

Liūdnas vaizdas nesikeičia. Lietuvos futbolo rinktinė kol kas nesugeba atsiplėšti nuo UEFA Tautų lygos C diviziono dugno. Antradienio vakarą Valdo Ivanausko auklėtiniai gavo dar vieną skaudžią meistriškumo pamoką, namuose net 0:6 pripažinę Turkijos pranašumą.
UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija
Arvydas Novikovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Su Turkijos rinktine mūsų šalies rinktinė žaidė pirmą kartą istorijoje, tad UEFA zonoje mūsų komandai liko vos trys nepažintos komandos – Nyderlandai, Velsas ir Gibraltaras. Varžovas naujas, bet rezultatas – iki skausmo pažįstamas.

Po šeštadienį patirto pralaimėjimo Liuksemburgui šio ciklo starte V.Ivanausko kariauna prarado čiurną susižeidusį vieną geriausių tų rungtynių žaidėją Justą Lasicką, o išretėjusiomis gretomis pasipriešinti grupės favoritams nepajėgė.

Jau 2-ąją dvikovos minutę Dogukanas Sinikas atliko puikų reidą tarp abejingai sužaidusių Lietuvos rinktinės žaidėjų ir ramiai pasiuntė kamuolį į Ernesto Šetkaus ginamus vartus.

Šaltas dušas kiek pažadino šeimininkus ir jau po kelių akimirkų Arvydas Novikovas galingai šovė per aukštai būdamas tiesiai prieš vartus, tačiau tai ir buvo viena retų lietuvių progų per visas rungtynes.

14-ąją minutę dar viena gynybos klaida baigėsi antru D.Siniko įvarčiu ir intrigos neliko.

53-ąją minutę Pijus Širvys, bandydamas blokuoti varžovo smūgį, sužaidė ranka, ir nors iš pradžių mačui vadovavęs serbas Novakas Simovičius baudinio neskyrė, po VAR įsikišimo ir žvilgsnio į monitorių, galiausiai sprendimą pakeitė ir Serdaras Dursunas prie Turkijos rinktinės vėliavos švieslentėje įžiebė trejetą.

Paskutinės dešimt minučių virto visiška agonija. S.Dursunas (83 min), Yunusas Akgunas (89 min.) ir Halilas Dervisoglu (90 min.) sumušė dar tris įvarčius ir mačas baigėsi gėda, kokios Lietuvos rinktinė savo aikštėje dar nebuvo patyrusi niekada.

Didžiausi pralaimėjimai namuose:

Rezultatas Varžovas Treneris Metai Vieta
0:6 Turkija TL V.Ivanauskas 2022 Vilnius
1:6 Vengrija J.Kvedaras 2000 Kaunas
0:4 Čekija K.Latoža 1999 Vilnius
0:4 Sakartvelas S.Stankus 2000 Kaunas
1:5 Portugalija V.Urbonas 2019 Vilnius

Tai buvo trečiasis Lietuvos rinktinės mačas šiais metais ir trečiasis pralaimėjimas.

Dabar V.Ivanausko vyrai Tautų lygos kovas šeštadienį pratęs dvikova išvykoje su Farerų salomis. Po to mūsiškių laukia dar viena akistata su Turkija Izmyre.

Rungtynių eiga:

Lietuva – Turkija 0:6.

90 min. Halilas Dervisoglu muša ir šeštą.

89 min. Yunusas Akgunas muša penktą įvartį.

82 min. Dar vienas įvartis krinta į Lietuvos rinktinės vartus. Po puikaus perdavimo vėl pasižymi Serdaras Dursunas.

71 min. Dar viena žiauri gynėjų klaida. Lino Klimavičiaus perdavimą Benui Šatkui perima Halilas Dervisoglu, bet iššokęs prieš Ernestą Šetkų užsižaidžia su kamuoliu ir paleidžia šansą vėjais.

67 min. Kamuolys atsiduria turkų vartuose. Visgi mačo arbitras fiksuoja Beno Šatkaus žaidimą ranka. Panašu, kad sprendimas teisingas. Rezultatas lieka nepakitęs.

64 min. Geriausia lietuvių proga po pertraukos. Karolis Laukžemis šauna iš kelių metrų, bet pataiko į virpstą.

53 min. Pijus Širvys pargriuvęs ranka liečia Yunuso Akguno smūgiuotą kamuolį. Mačo arbitras iš pradžių baudinio neskiria, tačiau vėliau sustabdo rungtynes, eina pažiūrėt į monitorių ir po VAR įsikišimo rodo į 11 m baudinio žymą. Serdaras Dursunas tikslus. Atsiliekame 0:3.

46 min. Per pertrauką Valdas Ivanauskas atliko du keitimus. Artūrą Dolžnikovą pakeitė Fiodoras Černychas, o vietoj Lino Mėgelaičio atraminėje zonoje pasirodė Edgaras Utkus.

45 min. Pirmo kėlinio pabaiga.

33 min. Kamuolį perėmęs Vilius Armanavičius uždirbo Turkijos rinktinės kapitono Hakano Calhanoglu geltoną kortelę.

32 min. Žaidimo tempas krenta. Lietuviams kažko pavojingesnio sukurti nepavyksta, o turkai irgi ramiai laukia savojo šanso.

14 min. Liūdni popieriai. Dogukanas Sinikas gauna puikų perdavimą iš aikštės vidurio, pabėga nuo Beno Šatkaus, apveda Ernestą Šetkų ir iš aštraus kampo siunčia kamuolį į vartus. 0:2.

7 min. Arvydas Novikovas atlieka puikų reidą ir galingai šauna iš toli. Gaila, bet kamuolys skrieja virš vartų.

2 min. Šaltas dušas. Jau rungtynių pradžioje Dogukanas Sinikas priėmė kamuolį beveik aikštės viduryje ir atliko įspūdingą slalomą tarp mūsų žaidėjų bei tiksliu smūgiu pažeme išvedė svečius į priekį. 0:1.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Ernestas Šetkus, Saulius Mikoliūnas, Linas Klimavičius, Benas Šatkus, Pijus Širvys, Linas Mėgelaitis, Vilius Armanavičius, Artūras Dolžnikovas, Paulius Golubickas, Arvydas Novikovas, Karolis Laukžemis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas