Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savų linčiuojamą Serbijos rinktinę užstojo V.Urbonas: „Taip nutinka net geriausiems“

Lietuvos rinktinė pirmadienį išvykoje žais 2020-ųjų Europos čempionato atrankos rungtynes prieš Serbiją. Lietuvių treneris Valdas Urbonas spaudos konferencijoje užstojo varžovus, kurie prieš tris dienas sensacingai krito Ukrainoje.
Valdas Urbonas ir Serbijos rinktinė
Valdas Urbonas ir Serbijos rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

Serbija net 0:5 pralaimėjo mačą Lvove ir užsitraukė šalies žiniasklaidos ir futbolo sirgalių rūstybę.

„Katastrofa“, – taip naujienų portalas „Blic“ apibūdino serbų kapituliaciją prieš Ukrainą.

Tai buvo skaudžiausias smūgis Serbijos nacionalinei komandai per 13 pastarųjų metų.

„Tai buvo blogiausios mano karjeros rungtynės“, – sakė Dušanas Tadičius, šį sezoną su Amsterdamo „Ajax“ kūręs olandišką futbolo pasaką Čempionų lygoje.

Tai buvo blogiausios mano karjeros rungtynės

„Privalome pažiūrėti į veidrodį ir suprasti, kad galime ir privalome būti geresni“, – kalbėjo Stambulo „Bešiktaš“ klube rungtyniaujantis Ademas Ljajičius.

Po tokio skaudaus smūgio tiek Serbijos žiniasklaida, tiek žaidėjai akcentuoja faktą, kad geriausias būdas reabilituotis – nugalėti Lietuvą.

„Vienintelė galimybė pabėgti nuo to, kas nutiko – laimėti. Tai buvo labai blogos rungtynės. Žurnalistai rašė, kad tai didžiulė gėda ir mes su tuo sutinkame – taip tikrai yra“, – svarstė Rusijoje rungtyniaujantis Urošas Spajičius.

Jau kurį laiką Serbijoje netyla kalbos apie trenerio Mladeno Krstajičiaus ateitį prie rinktinės vairo. Žvilgsniai į strategą tik paaštrėjo po fiasko Ukrainoje.

„Scanpix“ nuotr./Mladenas Krstajičius
„Scanpix“ nuotr./Mladenas Krstajičius

Pats M.Krstajičius prieš susitikimą su Lietuva tikino apie savo ateitį daug negalvojantis: „Aš prisiėmiau visą atsakomybę už pralaimėjimą Ukrainoje. Tai praeitis, nutiko tai, kas nutiko, laiko atsukti negaliu. Tai buvo mano sudėties, mano taktikos pasirinkimas.

Dabar reikia laimėti kitas rungtynes, o tada turėsime du su puse mėnesio. Ką federacija nuspręs – taip ir bus. Gerbsiu bet kokį sprendimą. Jei mane patrauks – pasitrauksiu ramiai ir be nuoskaudų.“

O štai Valdas Urbonas užstojo serbų komandą. Lietuvos rinktinės treneris akcentavo, jog Serbijos negalima vertinti tik pagal tą nesėkmingą pasirodymą Ukrainoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Urbonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Urbonas

V.Urbonas priminė, kad būsimi varžovai buvo nenugalėti net aštuonerias rungtynes iš eilės, o tame ruože buvo sutikti tokie varžovai kaip Vokietija ir Portugalija.

„Žiūrėjau Serbijos ir Ukrainos rungtynes. Serbija yra stipri, gera komanda, o tokie dalykai nutinka net geriausiems“, – kalbėjo V.Urbonas.

Už praeities sirgalių nusižengimus pirmadienio rungtynės tarp Serbijos ir Lietuvos vyks be žiūrovų. Mačo pradžia – 21:45 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas