Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sėkmė nuo „Stoke“ ekipos „Liverpool“ stadione nusisuko po pusvalandžio – 1:4

Anglijos „Premier“ lygoje sužaistos vienerios 18-ojo turo rungtynės. Namuose žaidę „Liverpool“ futbolininkai buvo išgąsdinti „Stoke“ ekipos, tačiau galiausiai pasiekė triuškinančią pergalę 4:1 (2:1).
„Liverpool“ pasiekė triuškinančią pergalę
„Liverpool“ pasiekė triuškinančią pergalę / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tikrai galingai prieš mačą skambėjęs „You'll Never Walk Alone“ puikiai pradžiai įkvėpė ne tuos futbolininkus, kuriuos turėtų. Sužaidus 20 minučių „Stoke“ galėjo būti priekyje 2:0, tačiau tenkinosi vienu įvarčiu.

Amžinieji lygos vidutiniokai aktyviai pradėjo rungtynes ir jau 13-ąją minutę įvartį pelnė Jonathanas Waltersas. Nuo puikios Peterio Croucho progos apsigynę šeimininkai nesugebėjo išspirti kamuolio toliau ir po Eriko Pieterso perdavimo į baudos aikštelę J.Waltersas smūgiu galva iš nepatogaus kampo nuginklavo Simoną Mignolet.

Jonathano Walterso įvartis

Per savo karjerą J.Waltersas įmušė jau 6-ąjį įvartį į „Liverpool“ vartus. Iš viso „Premier“ lygoje jis yra pelnęs tik dvylika įvarčių.

Jau 19-ąją minutę baudos aikštelėje kamuolį gavęs Joe Allenas gražiai apžaidė kelis gynėjus, tačiau jo smūgį pažeme S.Mignolet atmušė. Tik akimirkos trūko, kad kamuolį antru smūgiu įmuštų P.Crouchas. Po penkių minučių žegnojosi jau „Stoke“ gynėjas, laiku atsidūręs, kur reikia – jis nuo vartų linijos numušė Roberto Firmino smūgį.

Įsižaidę „Liverpool“ futbolininkai rezultatą išlygino 35-ąją minutę, kai po greitos atakos gražų įvartį pelnė Adamas Lallana. Saugas įsiveržė į baudos aikštelę, jau buvo beveik praradęs kamuolį, tačiau sugebėjo jį atkovoti ir lyg pro adatos skylutę pelnyti įvartį.

Adamo Lallanos įvartis

Tai buvo 13-asis sezono įvartis, prie kurio tiesiogiai prisidėjo A.Lallana. Jis turi 7 įvarčius ir 6 rezultatyvius perdavimus – geriausias rezultatas komandoje.

Prieš pat pertrauką jau visiškai aikštėje dominavę „Raudonieji“ rezultatą persvėrė, kai R.Firmino nuo vartininko aikštelės linijos žemu smūgiu sudrebino abu vartų virpstus, tačiau kamuolys įskriejo į vartus. Prasidėjus pridėtam laikui Sadio Mane per plauką neįmušė trečio įvarčio.

Roberto Firmino įvartis

Po pirmojo kėlinio tiek smūgiai į vartų plotą (5 prieš 2), tiek kamuolio kontrolė (71% prieš 29%), tiek perdavimų kiekis (341 prieš 140) rodė aiškų „Liverpool“ pranašumą.

„Raudonieji“ žaidybinį pranašumą greitai pavertė trečiuoju įvarčiu. Sužaidus valandą Jamesas Milneris gražiu perdavimu krašte surado Divocką Origi, kuris pažeme pasiuntė kamuolį skersai vartų, o perdavimą „uždarė“ gynėjas Gianelli Imbula. Jam įskaitytas įvartis į savo vartus.

Dar po dešimties minučių „Liverpool“ rezultatą jau pavertė triuškinančiu, tačiau dėl to kalti patys „Stoke“ žaidėjai. Po nevykusio bandymo perduoti kamuolį atgal link vartininko Danielis Sturridge'as lengvai įmušė įvartį. Tai buvo pirmasis puolėjo įvartis EPL sezone.

Danielio Sturridge'o įvartis

Po šios pergalės su 40 taškų „Liverpool“ vienu aplenkė „Manchester City“ ir grįžo į antrąją turnyro lentelės vietą. Turnyre su 46 taškais pirmauja jau 13 mačų iš eilės laimėję „Chelsea“ futbolininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas