Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Senegalietis pripažino melą dėl savo amžiaus: „Taip daro 99% šalies futbolininkų“

Praeityje Senegalo futbolo rinktinės marškinėlius vilkėjęs Guirane N'Daw savo šalies televizijai pripažino, kad praeityje ne kartą yra nuslėpęs savo tikrąjį amžių. Pasak futbolininko, taip yra priversti daryti didžioji dauguma žaidėjų iš Senegalo.
Guirane N'Daw prieš Carlosą Tevezą
Guirane N'Daw prieš Carlosą Tevezą / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Futbolas

36-erių atraminio saugo pozicijoje rungtyniaujantis senegalietis viešai prisipažino, kad iš tikrųjų yra vyresnis nei parašyta jo gimimo liudijime, mat tik tokiu atveju smulkaus sudėjimo futbolininkai iš Senegalo gali „prasimušti“ didžiajame futbole.

„Ką tikrai galiu patvirtinti, kad 99% mūsų šalies futbolininkų susimažina savo amžių. Genetiškai mes esame labai nedidukai, o būdami 20-ies ir nuvykdami į Europą pamatome, kad 15-os metų amžiaus vaikai yra stipresni už mus.

Kaip ir kiti mano tautiečiai, aš pakoregavau savo amžių, kad tapčiau profesionalu. Jeigu futbolininkas iš Afrikos savęs „neatjaunins“, jis negalės tapti profesionalu Europoje. Deja, tačiau tokia realybė“, – kalbėjo N'Daw.

„Scanpix“ nuotr./Guirane N'Daw
„Scanpix“ nuotr./Guirane N'Daw

Didžiąją karjeros dalį senegalietis praleido Prancūzijoje, kur žaidė gerai futbolo pasaulyje žinomuose klubuose, tokiuose kaip „Nantes“, „Metz“ ar „Saint-Etienne“. Nuomos pagrindais saugas taip pat rungtyniavo anglų „Birmingham“ ar ispanų „Zaragoza“ komandose.

Senegalo nacionalinėje rinktinėje G.N'Daw pagrindinėje sudėtyje sužaidė 41 mačą.

Futbolininkas apie karjeros pabaigą paskelbė 2016 metais, tačiau praėjusią vasarą nusprendė sugrįžti ir dabar atstovauja šeštajame Prancūzijos futbolo divizione rungtyniaujančiam „AS Algrange“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai