Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbų šokiruoti portugalai ramina: „Vis tiek būsime pasaulio čempionate“

Lisabona buvo pasiruošusi švęsti, bet šventę sugadino ir savo vakarėlį Portugalijos sostinėje sekmadienio vakarą užkūrė Serbijos futbolininkai, netikėtai 2:1 palaužę šeimininkų rinktinę ir pačiupę vienintelį A grupės bilietą į 2022 m. pasaulio čempionatą.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lemiamose rungtynėse portugalams būtų užtekę lygiųjų, o mačas jiems prasidėjo puikiai, kai jau antrą minutę Renato Sanchesas išvedė šeimininkus į priekį.

Vis dėlto šaltu dušu nuprausti serbai greitai persigrupavo ir ėmė kurti pavojingas progas, kol sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį rezultatą išlygino komandos kapitonas Dušanas Tadičius.

Galiausiai, po to paties D.Tadičiaus perdavimo 90-ąją minutę puikiu smūgiu galva Aleksandaras Mitrovičius išplėšė serbų pergalę ir bilietą į pasaulio čempionatą Katare.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aleksandaras Mitrovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aleksandaras Mitrovičius

Tokie įvykių posūkiai šokiravo portugalus, kurie nepraleido nė vieno pasaulio čempionato nuo 2002 m. turnyro Japonijoje ir Pietų Korėjoje.

Nors 2016 m. Europos čempionai išsaugo viltis keliauti į Katarą, dabar jiems teks eiti sunkiuoju keliu: portugalų kitų metų kovą lauks papildomas atrankos turnyras, kuriame 12 komandų varžysis dėl paskutinių trijų Europai priklausančių bilietų į planetos pirmenybes.

Visgi portugalų strategas Fernando Santosas po skaudaus pralaimėjimo namuose nosies nenukabino ir tikino, kad jo komanda Katare bus.

„Būsime Katare. Žinome, kad nepadarėme to, ką turėjome padaryti, bet žaisime ten. Visada žaidžiame tam, kad laimėtume, bet ne visada viskas pakrypsta taip, kaip tu nori“, – sakė F.Santosas.

Kalbėdamas apie rungtynes, specialistas pabrėžė jo komandos turėtas progas, bet galiausiai išskyrė serbų viršenybę ir atskleidė matęs savo auklėtinių akyse baimę.

„Atrodė, kad laimėsime, bet nelaimėjome. Pelnėme įvartį, turėjome daugiau momentų, tačiau tuomet mūsų kokybė ėmė kristi, – sakė nuo 2014 metų rinktinę treniruojantis portugalas. – Žaidėjai stengėsi, bet nesugebėjome pakeisti rungtynių eigos. Kai bandėme, visuomet prikurdavome jiems problemų, bet dažniausiai nesugebėjome užbaigti.“

„Scanpix“/AP nuotr./Fernando Santosas
„Scanpix“/AP nuotr./Fernando Santosas

„Serbija buvo geresnė. Mūsų DNR yra turėti kamuolį prie savo kojų. Bernardo Silva norėjo kamuolio, bet jis buvo toks vienintelis. Žaidėme bijodami ir nerimaudami. Tai – mano atsakomybė“, – galiausiai pripažino 67-erių strategas.

Trenerio išskirtas portugalų saugas Bernardo Silva po rungtynių taip pat buvo griežtas ir pareiškė, kad Portugalija rungtynes sužaidė siaubingai.

„Tai – siaubingos rungtynės Portugalijai. Anksti įmušėme, bet tada nustojome žaisti, – sakė „Manchester City“ futbolininkas. – Negaliu rasti tam paaiškinimo. Galime žymiai geriau. Dabar žaisime atkrintamosiose ir stengsimės padaryti viską, kad patektume į pasaulio čempionatą. Žaisdami prieš 65 tūkst. sirgalių turėjome pasirodyti žymiai geriau.“

Jau dabar aišku, kad atkrintamosiose dėl patekimo į pasaulio čempionatą be portugalų žais Rusija, Švedija, Velsas, Škotija ir Šiaurės Makedonija. Likusios šešios komandos paaiškės po atrankos finišo.

12 komandų bus suskirstytos į tris grupes, kurių nugalėtojai iškovos bilietus į Katarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas