Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sevilijoje žibėjęs „Žalgirio“ vartininkas D.Bartkus: „Tiesiog mėgavausi atmosfera“

„Sevilla“ žvaigždės kūrė vieną pavojingą progą po kitos, bet Vilniaus „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą turėjo savo nepramušamą sieną. Šeimininkai atliko dešimt smūgių į vartų plotą, devynis šalia jų, bet Džiugas Bartkus žaidė taip, kad „Žalgirio“ vartininkų treneris Audrius Paškevičius po mačo galėjo tik sušukti: „Bravo!“.
Džiugas Bartkus
Džiugas Bartkus / Alfredo Pliadžio nuotr.

Visgi net 28-erių metų kaunietis buvo bejėgis 34-ąją minutę, kai Everas Banegas meistriškai įsuko kamuolį į „devyniukę“ pasinaudojęs pražanga, kurią žalgiriečiai padarė maždaug 20 metrų nuo savo vartų.

„Manau, jog skųstis rezultatu tikrai negalime. Sužaidėme iš visų jėgų ir palikome intrigą antrajam mačui. Noriu kiekvienam žaidėjui padėkoti, nes šios rungtynės pareikalavo labai daug jėgų, o jų metu buvo epizodų, kai atrodėme ypač gerai. Džiaugiuosi mūsų žaidimu ir atsidavimu bei didelis ačiū sirgaliams, kurie atvyko čia ir mus palaikė. Galima sakyti, jog džiaugiamės“, – po mačo pripažino D.Bartkus.

– Tai buvo vienas geriausių ir įsimintiniausių jūsų karjeros mačų? – paklausėme vartininko.

– Tiesiog stengiausi mėgautis atmosfera, kuri pulsavo čia ir tuo, jog galime žaisti tokiame nuostabiame stadione prieš tokį pajėgų priešininką. Labai svarbu, kad tinkamai dvikovai nusiteikėme. Neblogai sužaidžiau tiek aš, tiek visa komanda.

– Gynėjams priekaištų neturite?

– Tikrai ne. Visi vyrai žaidė labai susikaupę, atidavė save, puikiai vienas kitą girdėjome ir klausėmės.

– O tas vienintelis įvartis... Ar buvo įmanoma tą E.Banegos smūgį atremti?

– Žinote, tokiame lygyje... Čia jau meistriškumas. E.Banega pramušė tiesiog nuostabiai ir idealiai padėjo kamuolį ten, kur norėjo. Žinoma, visada galima padaryti daugiau, bet tas smūgis buvo tikrai puikus.

VIDEO: „Sevilla“ – „Žalgiris“ 1:0

– Varžovai pirmajame mače jus kuo nors nustebino?

– Nemanau, kad jie mūsų neįvertino. Jie mus bandė spausti ir tai kurį laiką jiems neblogai pavyko, bet ir mes savo plano laikėmės tikrai puikiai. Manau, jog mes juos nustebinome labiau nei jie mus.

– Trys „Žagirio“ neišnaudotos šimtaprocentinės situacijos – meistriškumo ar sėkmės stygius?

– Nežinau (giliai atsidūsta). Visi suprantame, kad per tokias rungtynes yra labai svarbu įmušti tai, ką susikuri, nes šansų nebūna daug. Visiškai nepykstu ant progų neišnaudojusių draugų ir neabejoju, kad tuos įvarčius pasilikome atsakomosioms rungtynėms (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas