Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliečius įveikęs „Džiugas“ pavijo pagrindinius konkurentus

Lietuvos futbolo „Optibet A lygoje“ per vieninteles šeštadienio rungtynes Telšių „Džiugas“ namie 1:0 (0:0) nugalėjo „Šiaulius“ ir taškais pasivijo Gargždų „Bangą“, su kuria kovoja dėl garantuotos vietos kito sezono elito lygoje.
„Džiugas“ – „Hegelmann“
Telšių „Džiugas“ taškais pavijo Gargždų „Bangą“. / fchegelmann.com nuotr.
Temos: 2 Futbolas Sportas

Pirmajame kėlinyje abi komandos dažnai lankėsi prie varžovų baudos aikštelių, tačiau ryškesnių progų, išskyrus Danielio Romanovskio bandymą įveikti vartininką Vincentą Šarkauską, nebuvo užfiksuota.

Po pertraukos gaisrų prie abiejų vartų kilo daugiau. 61 minutę šiauliečiai turėjo vieną geriausių progų persverti rezultatą. Po gražios kombinacijos baudos aikštelėje D.Romanovskis atsidūrė puikioje pozicijoje smūgiui, bet nesėkmingai pataikė į kamuolį.

Po mažiau nei dešimties minučių „Džiugas“ surengė varžovų vartų šturmą, kuriame sėkmingas vartininko Gusto Baliutavičiaus žaidimas tik laikinai gelbėjo Šiaulių komandą. 69 min. po kamuolio įmetimo iš užribio dešiniajame krašte Oleksijus Zbunas vienu lietimu įspūdingai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą ir išvedė telšiškius į priekį.

Vėliau žaidimo intensyvumas kiek aprimo. Šiauliečiai per pridėtą rungtynių laiką dar surengė kelis nesėkmingus aštresnius išpuolius, o šeimininkų gretose vos nepasižymėjo Aldaras Ferreira.

Po šios pergalės turnyre 9-ąją vietą užimančio „Džiugo“ (32 rungtynės) taškų kraitis išaugo iki 25. Tiek pat turi ir laipteliu aukščiau esanti „Banga“, tačiau Gargždų komanda yra sužaidusi 2 rungtynėmis mažiau.

Skirtumas tarp 8 ir 9 vietų komandoms šį sezoną yra labai didelis. 8-ąją užėmusi ekipa bus rami dėl savo žaidimo „Optibet A lygoje“ kitą sezoną, o 9-oji likusi komanda turės žaisti pereinamąsias rungtynes su „Optibet I lygos“ antrąją vietą užėmusia ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas