Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Signalas Argentinos varžovams: L.Messi forma atima žadą

Lionelis Messi geriausią sportinę formą susigrąžino tuomet, kai to labiausiai reikia – prieš pat šį mėnesį prasidedantį FIFA pasaulio futbolo čempionatą.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“/AP nuotr.

Per 10 pastarųjų rungtynių savo klubui ir šalies rinktinei argentinietis įmušė 12 įvarčių ir demonstruoja geriausius rezultatus nuo tada, kai po emocingo išvykimo iš „Barcelona“ 2021 m. tarpsezonyje prisijungė prie „Paris Saint Germain“.

Statistika kalba pati už save: septyni įvarčiai Prancūzijos lygoje – daugiau nei per visą savo pirmąjį sezoną PSG, keturi įvarčiai per ketverias rungtynes Čempionų lygoje, devyni įvarčiai per pastarąsias trejas Argentinos rinktinės rungtynes, įskaitant visus penkis taiklius smūgius per birželio mėnesį vykusį draugišką susitikimą su estais.

Paskutinis jo įvartis – šeštadienį, kai PSG 4:3 įveikė „Troyes“, buvo tarsi L.Messi vizitinė kortelė.

Atsitraukęs giliau ir toliau nuo gynėjų, kai jo komandos draugai vienas kitam perdavinėjo kamuolį, LMessi meistriškai susikūrė daug laisvos vietos už baudos aikštelės ribų.

Pažvelgęs per petį prieš kamuoliui atsiduriant prie jo kojų, jis žinojo, kad turi laiko atlikti vieną prisilietimą, pasiridenti kamuolį į priekį ir iš 25 metrų atlikti smūgį į kampą.

Įvartį L.Messi atšventė mosikuodamas kumščiu.

Įspūdinga forma ir solidūs skaičiai Prancūzijos lygoje ir Čempionų lygoje atgaivina prisiminimus apie L.Messi, kokį mes jį matėme geriausiais laikais „Barcelona“ klube.

Toks pats stilius, tokia pati šypsena.

Akivaizdu, kad L.Messi vėl mėgaujasi futbolu, neseniai pripažinęs, kad praėjęs sezonas – pirmasis Prancūzijoje – buvo „blogas“. Adaptacija naujame klube po 21 metų Barselonoje buvo sunki tiek fiziškai, tiek emociziškai.

Du dešimtmečius Barselona buvo jo namai.

„Dabar sugrįžau kitaip nusiteikęs, – apie antrą sezoną Paryžiuje rugsėjį sakė L.Messi. – Manau, kad dabar esu kur kas labiau prisitaikęs prie klubo, rūbinės, žaidimo, komandos draugų“.

Pasaulio futbolo čempionatas vėl bus scena, kurioje L.Messi vaidins vieną pagrindinių vaidmenų. Turnyras Katare argentiniečiui bus paskutinis. Paskutinė galimybė laimėti titulą ir visiems laikams įtvirtinti savo statusą ir palikimą tarp futbolo galingųjų.

Argentina bus viena favoričių. 35-erių L.Messi vedama komanda jau nepralaimėjo 35 rungtynių iš eilės.

Per šią atkarpą buvo pagaliau laimėta „Copa America“ – žemyno čempionais argentiniečiai tapo po 28 metų. Birželio 1-ąją jie nugalėjo ir Europos stipriausią komandą Italiją. Tiesiog sutriuškino – 3:0.

Tą dieną „Wembley“ stadione L.Messi neįmušė įvarčio, tačiau visiškai vadovavo Argentinos žaidimui. Po kelių dienų jis įmušė penkis įvarčius rungtynėse su Estija.

Tai buvo ženklas, kad L.Messi sugrįžo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas