Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirgalius liaupsinęs V.Čeburinas: „Sūduva“ yra stipriausia čempionate – mes tai įrodėme“

Diego Oyarzunas pirmojo kėlinio pabaigoje nuskynė Andro Švrljugą, o Vladimiras Čeburinas jau bėgo į aikštę paauklėti varžovų žaidėjo, tačiau jį sustabdė kiti trenerių štabo nariai. Strategas piestu stojo už tuos, kurie vykdė jo paliepimus taip tobulai, kad sugebėjo laimėti jau, atrodė, neįmanomą A lygos trofėjų.
„Sūduva“  pergalės džiaugsmas
„Sūduva“ pergalės džiaugsmas

Kai futbolininkai po rungtynių paskui trenerį ėjo į spaudos konferenciją, ne vienas ragino taurę perduoti būtent V.Čeburinui, kad šis pas žurnalistus užeitų su trofėjumi rankose. Kazacho auklėtiniai suprato ir jautė, koks svarbus yra šis specialistas.

„Sūduva“  pergalės džiaugsmas
„Sūduva“ pergalės džiaugsmas

Būtent jo vadovaujama 75 metus gyvuojanti „Sūduva“ pagaliau tapo Lietuvos čempione. Gerą bangą Europos lygos turnyro atrankoje pagavusi ekipa laimėjo 11 rungtynių iš eilės Lietuvoje, prisivijo „Žalgirį“, jį aplenkė, o paskutinėse rungtynėse namuose triumfavo 3:0 ir nukarūnavo šalies čempionus.

Net komandos kapitonas Algis Jankauskas negalėjo paaiškinti, ką tokio turi šis treneris. „Bet kažką tikrai turi“, – 15min sakė marijampoliečių kapitonas.

V.Čeburinas dar nebuvo spėjęs atsakyti į pirmą žurnalisto klausimą, kai į spaudos konferencijų salę subėgo visa komanda ir užtraukė pergalės dainą, o šokinėdami putojančiais gėrimais sulaistė ne tik sienas, bet ir spaudos atstovus.

– Treneri, kokios emocijos?

– Trumpai atsakysiu: daug klausimų kilo ir daug buvo kalbama, kas kaltas, kad „Sūduva“ yra pirmoje vietoje. Galiu pasakyti, kad kalta yra pati komanda. Šiandien gimė naujas čempionas, dar viena gera bei kovinga ekipa, kuri gali išsikelti tikslus ir juos įgyvendinti.

Mes praėjome ilgą kelią, daug dirbome. Visada reikia ieškot trūkumų ir juos taisyti. Galiu pasakyti, kad dabartinė „Sūduva“ yra stipriausia šiame čempionate ir mes tai įrodėme.

– Ar buvo ruošiamasi nuo pat pradžių žaisti taip aktyviai?

– Jei pastebėjote, mes visas paskutines rungtynes pradedame labai aktyviai. Stengiamės dirbti priešininkų aikštės pusėje, duodame jiems mažiau galimybių. „Žalgiris“ irgi ėjo į atakas, bet, kai rezultatas yra 2:0, kai auga įtampa, varžovai pradėjo nervintis. Kai yra toks rezultatas, žaidėjai neišlaiko įtampos.

Gal geriau šiandien pašvenčiam, o tada apie planus ir visa kita.

Esu įsitikinęs, kad „Žalgiris“ irgi atvažiavo laimėti. Matėme nusiteikimą, su kuriuo jie atėjo. Mūsų užduotis buvo palaužti pirmomis minutėmis, primesti savo žaidimą ir mums tai pavyko. Įmušėme du įvarčius, labai gerus įvarčius. Šiandien „Sūduva“ atrodė labai gerai.

– Buvo žmonių, kurie galvojo, kad žaisite antru numeriu, nes jus tenkino lygiosios, bet jūsų planas buvo kitas?

– Mes irgi galvojome, kad kiti galvos, kad mums užteks lygiųjų, kad dirbsime prie kontratakų, bet mes priėmėme kitą sprendimą.

– Kaip švęsite?

– Smarkiai švęsime, kaip dar galima švęsti, kai tampi čempionais. Aš pirmą kartą laimėjau, turiu dar dvi bronzas. Tai – puikus rezultatas. Mes ėjome link to, gal iš pradžių tuo ir netikėjome, bet pasitikėjimas ateina su laimėtomis rungtynėmis.

Pažiūrėkite į sirgalius. Kur dar tokių yra? Marijampolėje atmosfera buvo visą sezoną. Buvo ir nepavykusių rungtynių, bet jie mus palaikė visada ir ėjo paskui mus. Paskutinės rungtynės ir rungtynės Europos lygoje – super. Privalome žaisti gerai ir laimėti, kai yra tokie sirgaliai.

– Pirmas titulas per tiek klubo gyvavimo metų. Tikriausiai šią dieną prisiminsite ilgai?

– Žinote, branginkite tą laiką, kuris yra dabar, nes praeis metai ir mes, žiūrėdami į šią nuotrauką, sakysime, kad tada buvome labai laimingi.

– Kokie kito sezono planai?

– Gal geriau šiandien pašvenčiam, o tada apie planus ir visa kita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas