Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Siurreali ketvirtos Vokietijos lygos klubo realybė: iš karantino – tiesiai į dvikovą su „Bayer“

„Saarbrucken“ – kuklus ketvirtosios Vokietijos futbolo lygos klubas, šį sezoną užfiksavęs šalyje dar nematytą pasiekimą. Saro srities sostinės komanda tapo pirmąja ketvirtosios lygos ekipa, patekusia į Vokietijos taurės pusfinalį, kuriame jos laukia vienos stipriausių šalies komandų – Lėverkuzeno „Bayer“ – iššūkis. Vis dėlto koronaviruso pandemija šį sudėtingą „Saarbrucken“ komandos išbandymą apsunkino dar labiau.
„Bayer“ futbolininkų laukia dvikova su ketvirtos lygos komanda
„Bayer“ futbolininkų laukia dvikova su ketvirtos lygos komanda / „Scanpix“ nuotr.

Antradienio vakarą į kovą su „Bayer“ stosiančiam Saro klubui tai bus pirmosios rungtynės per 94 dienas.

Priešingai nei „Bundesliga“, kurios komandos į stadionus grįžo dar gegužės 16-ąją, ketvirtojo šalies diviziono kovos buvo baigtos anksčiau laiko.

Pietvakarių divizioną laimėjęs „Saarbrucken“ iškovojo bilietą į trečiąją šalies lygą, tačiau negalėjo tinkamai pasiruošti „Bayer“ iššūkiui.

Karantino laikęsi futbolininkai į treniruotes sugrįžo tik prieš kelias savaites, o per tą laiką negavo šanso sužaisti net draugiškų rungtynių.

„Žaidėme tik vienas prieš kitą, treniruotėse rengėme 11 prieš 11 rungtynes. Savo formą suprasime tik tada, kai išbėgsime į aikštę“, – prieš istorines savo klubo rungtynes sakė „Saarbrucken“ kanadietis Kianzas Froese.

Savo formą suprasime tik tada, kai išbėgsime į aikštę.

Palyginimui, „Bayer“ nuo gegužės 16-osios sužaidė jau penkis mačus, o paskutiniame metė iššūkį Vokietijos galiūnui Miuncheno „Bayern“ – Lėverkuzeno klubas pirmavo, bet galiausiai pralaimėjo 2:4.

Nepaisant papildomų išbandymų, „Saarbrucken“ žaidėjai į laukiantį iššūkį žvelgia pozityviai ir tikisi priversti paprakaituoti 5-ąją vietą aukščiausiame šalies divizione šiemet užimančius „Bayer“ futbolininkus.

Saro srities komanda Vokietijos taurėje jau po dukart nugalėjo pirmosios ir antrosios „Bundesliga“ pirmenybių komandas. Po kuklios ketvirtosios lygos komandos kojomis krito tokie klubai kaip Diuseldorfo „Fortuna“ ir „FC Koln“.

„Turėjome keturias dideles šventes, – sakė K.Froese. – Kiekviena pergalė taurės turnyre yra tokia, kurios nesitiki. Kai ketvirtos lygos komanda įveikia antros, pirmos lygų ekipas... Tą padarius užplūsta emocijos. Tą gali išgyventi tik sporte.

Esame labai laimingi dėl galimybės būti šio klubo dalimi, išgyventi šiuos momentus. Esame susikaupę vienoms rungtynėms ir toms 90 minučių. Atiduosime viską, ką galime ir nors tikimybės jų pusėje, tikime savo šansais laimėti. Tai – svarbiausios rungtynės visų mūsų gyvenime.“

Iki pat pusfinalio nužygiavusio „Saarbrucken“ akistata su „Bayer“ prasidės 21.45 val., o kitas pusfinalis, kuriame „Bayern“ kausis su Frankfurto „Eintracht“, bus žaidžiamas trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas