Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Skambus ėjimas: „Panevėžys“ išsaugojo pergalių architektą

„Panevėžio“ komandą čempionišku keliu vedantis specialistas Gino Lettieri suraitė parašą ant naujos sutarties, praneša 15min šaltiniai.

Netrukus po publikacijos pasirodymo šią informaciją paskelbė ir pats klubas. Naujasis susitarimas su treneriu galios iki 2024 metų sezono pabaigos.

„Panevėžiui“ tai buvo labai sunkus sezonas. Sudaryti naują sutartį su klubu buvo logiška norint užbaigti savo darbą. Kitais metais turėtume galimybę žaisti Čempionų lygos atrankos varžybose – tai viena priežasčių, kodėl pratęsiau kontraktą. Norime pabandyti ir kitais metais sužaisti puikų sezoną.

Man labai svarbu, jog klube esantys žmonės palaiko komandą ir mano darbą. Jie stengiasi padėti, gerinti infrastruktūrą – man tai irgi yra labai svarbu. Negali turėti tik gerus žaidėjus, būtiną turėti gerą infrastruktūrą. Miestas yra pasiruošęs mums padėti, klubo valdžia irgi stengiasi tą daryti.

Vis tik sezonas dar nesibaigė. Mūsų laukia sunkios rungtynės su Kauno rajono „Hegelmann“ klubu, kuris per pastaruosius du mėnesius demonstruoja labai gerus rezultatus. Turėsime atiduoti viską, suprantame, kad bus labai sunku, bet kovosime tik dėl taškų“, –teigė G.Lettieri.

„Panevėžio“ komandai nuo praėjusio sezono pabaigos vadovaujantis šveicaras rengia įspūdingą žygį – turi 80 taškų A lygoje ir net devyniais lenkia „Žalgirį“.

Tam, kad užsitikrintų titulą, panevėžiečiams tereikia iškovoti vieną vienintelį tašką, kurį galės pačiupti spalio 21-sios rungtynėse išvykoje su Kauno rajono „Hegelmann“.

Kad „Panevėžys“ pozityviai žvelgia į G.Lettieri išsaugojimą, girdėtis ėmėsi dar rugsėjo pradžioje.

Šiame A lygos sezone be penkių minučių čempionai demonstruoja sunkiai suvokiamus skaičius – yra laimėję 25 rungtynes, 5 kartus sužaidę lygiosiomis ir tik kartą pralaimėję.

„Panevėžys“ mušė 60 įvarčių varžovams, o praleido vos 11.

Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – „Panevėžys“ A lygos futbolo rungtynės. Gino Lettieri
Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – „Panevėžys“ A lygos futbolo rungtynės. Gino Lettieri

Vartininkas Vytautas Černiauskas net 23 kartus išlaikė savo vartus sausus. Antras geriausias rezultatas lygoje – 13, kurį fiksuoja „Šiaulių“ vartų sargas Lukas Paukštė.

Pastarosiose rungtynėse sekmadienį panevėžiečiai 2:0 nugalėjo „Žalgirį“.

„Visi pamiršta, kad esame „Panevėžys“. Dabar turime gerus šansus tapti čempionais. Nėra lengva tai padaryti, kai esi „Panevėžys“. Laimėjome dukart prieš „Žalgirį“, tai aukščiausio lygio komanda Lietuvoje. Nėra lengva surengti tokius pasirodymus“, – po skambios pergalės sakė treneris.

„Niekas negalvojo, kad mes galime laimėti čempionatą. Sunkiai dirbome, žaidėjai įdėjo daug darbo. Įprastai geriausia komanda Lietuvoje yra „Žalgiris“. Jie turi geriausius individualius žaidėjus, bet mes turime geriausią komandą“, – teigė G.Lettieri.

VIDEO: Gino Lettieri: „Puikiai sužaidėme taktiškai“ (2023-10-08)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius