Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skandalas dėl lenko sprendimo: ar PSG vėlyvas įvartis buvo pelnytas sąžiningai?

„Newcastle United“ futbolininkai pirmavo ilgą laiką Čempionų lygos rungtynėse prieš „Paris Saint Germain“, tačiau galiausiai teisėjas iš Lenkijos Szymonas Marciniakas buvo nusiųstas prie VAR monitoriaus ir skyrė kontroversišką 11 metrų baudinį.

VAR kambario teisėjas lenkas Tomaszas Kwiatkowskis pasiūlė S.Marciniakui nukeliauti prie ekrano 96-ąją minutę ir pasižiūrėti į epizodą, kurio metu kamuolys pataikė Tino Livramento į ranką.

Teisėjas pakeitė savo pirminį sprendimą ir skyrė baudinį, kurį realizavo Kylianas Mbappe, o tai lėmė itin brangų PSG tašką turnyro lentelėje.

Standings provided by Sofascore

VAR teisėjas T.Kwiatkowskis turėjo darbuotis iš trečiadienio Čempionų lygos rungtynėse tarp „Real Sociedad“ ir „Salzburg“, tačiau UEFA lenką patraukė šalin ir jo darbus pavedė vokiečiui Marco Fritzui.

Tai ryški indikacija, jog UEFA kaltina būtent VAR teisėją dėl paskirto baudinio, turėjusio didžiulės įtakos „Newcastle“ šansams žengti į atkrintamąsias.

Daugiausiai diskusijų dėl baudinio kilo, nes kamuolys iš pradžių atsitrenkė į T.Livramento kūną, o tik paskui kliudė ranką. UEFA Futbolo valdybos posėdyje buvę futbolininkai dar kovą siūlė tokių situacijų baudiniais neversti.

„Mano nuomone, sprendimas nėra teisingas, tačiau visada gali tikėtis blogiausio, kai teisėjas keliauja prie ekrano, – kalbėjo „Newcastle“ treneris Eddie Howe. – Greitis, rikošetas, kuomet sulėtini, atrodo kitaip. Kamuolys atsitrenkė į Tino krūtinę, o tik tada į ranką, tai nėra nenatūrali padėtis. Tai prastas sprendimas, kuomet yra likę tiek mažai laiko, tačiau nieko padaryti nebegalime. Turiu save kontroliuoti, toks mano darbas. Nebūtų gerai, jei prarasčiau savikontrolę.“

UEFA vėliau patikino, jog „žaidimas ranka negali būti fiksuojamas, jei kamuolys iš pradžių atsitrenkė į paties žaidėjo kūną“.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“ su Vilma Venslovaitiene: klaidos, teisėjai, santykiai su Čeburinu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas