Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skandalinga scena finale – vartininkas atsisakė keistis

Londono „Chelsea“ vartininkas Kepa Arrizabalaga nepanoro užleisti vietos per Anglijos „League Cup“ turnyro finalą. Tai įsiutino trenerį Maurizio Sarri ir nustebino žaidėjus. „Nesu matęs nieko panašaus“, – sakė „Manchester City“ gynėjas Vincentas Kompany.
Kepa Arrizabalaga
Kepa Arrizabalaga / „Scanpix“ nuotr.

„City“ laimėjo 11 metrų baudinių seriją rungtynes, kurių pabaiga buvo chaotiška.

Po 120 minučių, atrodė, kad „Chelsea“ keičia vartininkus dėl K.Arrizabalagos traumos, o jo vietą vartuose turėjo užimti Willy Caballero.

„Scanpix“ nuotr./Willy Caballero.
„Scanpix“ nuotr./Willy Caballero.

Tačiau K.Arrizabalaga atsisakė palikti aikštę. Ispanas ėmė mojuoti trenerių štabui, siųsdamas signalą, kad jis nepaliks vartų.

Toks jo elgesys įsiutino „Chelsea“ trenerį italą Maurizio Sarri. Jis nenustygo savo vietoje ir kažką šaukė vartininkui, kuris liko aikštėje.

Galiausiai 24 metų vartininkas išlaikė galimybę tapti mačo didvyriu, tačiau iš penkių smūgių nuo 11 metrų žymės atlaikė tik vieną – to buvo per mažai.

Po rungtynių treneris M.Sarri aiškino: „Tai buvo didelis nesusipratimas, nes aš galvojau, kad Kepa traukia raumenis ir jis negalės laikyti vartų. Tačiau tai nebuvo mėšlungis ir jis galėjo tęsti rungtynes.“

Pats vartininkas savo versiją išdėstė „Twitter“ paskyroje:

„Aš nenorėjau eiti prieš trenerio valią. Galvojau, kad tai nesusipratimas karštoje situacijoje. Treneris galvojo, kad nebegaliu žaisti, o aš stengiausi įtikinti, kad galiu tęsti rungtynes“, – rašė vartininkas.

„Scanpix“ nuotr./Kepa Arrizabalaga
„Scanpix“ nuotr./Kepa Arrizabalaga

Vis dėlto šis epizodas sukėlė daug diskusijų.

Buvęs „Chelsea“ futbolininkas Chrisas Suttonas teigė, kad ispanas vartininkas peržengė ribą.

„Tai turėtų būti paskutinis Kepos pasirodymas su „Chelsea“ marškinėliais. Gėda, – vertino Ch.Suttonas. – Kodėl kiti žaidėjai neištempė vartininko iš aikštės? Kepa turėtų būti atleistas.“

Trečią kartą taurę per ketverius pastaruosius sezonus laimėjusio Mančesterio klubo senbuviui Vincentui Kompany šis momentas sukėlė šypseną.

„Nesu matęs nieko panašaus, – sakė „Manchester City“ gynėjas iš Belgijos. – Norėčiau ir aš taip kaskart, kai treneris nori mane pakeisti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas