Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaudų lūžį užmarštyje palikęs P.Golubickas į rinktinę grįžo ryžtingai: „Tikslas – trys pergalės“

Skaudžią traumą birželio pradžioje patyręs Paulius Golubickas bando užmiršti trims mėnesiams jį iš rikiuotės išvedusį susidūrimą Kroatijoje. Jau trečiadienį vienas talentingiausių Lietuvos saugų turės progą po beveik metų pertraukos užsivilkti šalies nacionalinės komandos marškinėlius.
Paulius Golubickas
Paulius Golubickas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

1:0 – tokiu rezultatu pasiekta pergale baigėsi pastarosios Lietuvos rinktinės rungtynės UEFA Tautų lygos rungtynėse Albanijoje.

Tokiu pačiu rezultatu baigėsi ir paskutinės rungtynės, kuriose Lietuvos garbę gynė Paulius Golubickas – tai nutiko dar 2019 m. lapkričio 17-ąją, draugiškame lietuvių mače su Naująja Zelandija.

Iš pradžių dėl koronaviruso pandemijos, o vėliau – ir dėl žandikaulio lūžio beveik 11 mėnesių Lietuvos rinktinės aprangos nesimatavęs 21-erių saugas džiaugiasi galimybe vėl pasidabinti geltona ir žalia spalvomis.

„Smagu sugrįžti į rinktinę, – žurnalistams prieš pirmąją nacionalinės komandos treniruotę kalbėjo P.Golubickas. – Smagu grįžti iš geros atmosferos klube į gerą rinktinėje, kuri laimėjo praėjusias rungtynes. Tikiuosi, kad artėjančiose rungtynėse pasieksime gerų rezultatų.“

lff.lt nuotr./Paulius Golubickas (viduryje)
lff.lt nuotr./Paulius Golubickas (viduryje)

Beveik visą vasarą gydęsis sudėtingą traumą, į aikštę „HNK Gorica“ klubui atstovaujantis saugas sugrįžo tik pačioje rugpjūčio pabaigoje.

Nors kol kas Velika Goricos komandos strategas Valdas Dambrauskas dar neskiria P.Golubickui pirminio vaidmens, lietuvis jau spėjo pasirodyti po keitimo trejose rungtynėse ir tikina esąs visiškai pasveikęs.

„Po traumos jau visiškai atsigavau. Kroatijoje jau sužaidžiau keletą rungtynių, aikštėje pasirodžiau po keitimo. Aišku, norėtųsi pagerinti fizinę kondiciją, bet su komanda treniruojuosi jau porą mėnesių. Situaciją vertinu teigiamai“, – sakė P.Golubickas.

Po traumos jau visiškai atsigavau.

Nors Marijampolės „Sūduvoje“ 2019-aisiais užsirekomendavęs ignalinietis žaidžia nedaug, „HNK Gorica“ kol kas šturmuoja Kroatijos čempionato viršūnę.

Per septynis turus 16 taškų iškovoję V.Dambrausko auklėtiniai kol kas laikosi įsikabinę net į Kroatijos futbolo grandą Zagrebo „Dinamo“, kuris žaidė susitikimu mažiau, bet turi tiek pat taškų.

„Sėkmę lemia nemažai faktorių – žaidėjų atsidavimas, trenerio indėlis, sirgaliai ir kitų klubo atstovų darbas, – savo komandos sėkmės paslaptis vardijo P.Golubickas. – Didelę įtaką daro vieningumas ir disciplina, taip pat ir įsisavinta trenerio sistema.“

Be P.Golubicko ir V.Dambrausko, „HNK Gorica“ klube dirba ir dar vienas lietuvis – komandos vadovas Mindaugas Nikoličius. Anot saugo iš Lietuvos, ekipos kryptį keičiančiam lietuvių duetui Kroatijoje skiriama labai daug gerų žodžių.

HNK Gorica nuotr./Paulius Golubickas ir Mindaugas Nikoličius
HNK Gorica nuotr./Paulius Golubickas ir Mindaugas Nikoličius

„Vietiniuose laikraščiuose skaičiau teigiamus atsiliepimus. Galima suprasti, kaip jie yra vertinami. Ypač, kai klubas rodo gerus rezultatus“, – sakė P.Golubickas.

Tiesa, dabar lietuvaičiui jau tenka vartyti ne kroatiškų, o lietuviškų laikraščių ir portalų puslapius.

Trumpą pasirengimo stovyklą kartu su komanda pradėjęs P.Golubickas bandys pagelbėti Lietuvos rinktinei per trejų rungtynių „langą“: jau trečiadienį Valdo Urbono auklėtiniai išvykoje žais draugišką mačą prieš estus, sekmadienį namuose Tautų lygos rungtynėse priims baltarusius, o dar po trijų dienų sieks atlaikyti revanšo atvykusių albanų spaudimą.

Nors lietuviai greičiausiai nebus favoritais nė vienose iš trejų rungtynių, P.Golubickas žurnalistams rėžė, jog komanda turi tik vieną tikslą. Ir jis nėra laimėti sykį ar du.

„Tikslas vienas – trys pergalės, – pareiškė saugas. – Lengva nebus, bet reikia galvoti pozityviai. Į aikštę turime žengti taip nusiteikę.“

Tikslas vienas – trys pergalės.

Ar pats P.Golubickas gaus šansą prisidėti prie tų pergalių siekio?

„Su treneriu apie tai kalbėtis dar neteko. Viskas pasimatys per treniruotes. Žinant, kad šiuo metu klube daug nežaidžiu, laikas rinktinėje gali būti taip pat mažesnis. Tačiau esu pasiruošęs šimtu procentų ir aikštėje atiduosiu visas jėgas“, – tikino jaunasis futbolininkas.

Nors pats rinktinės stovykloje ir rungtynėse nedalyvavo, prieš beveik mėnesį P.Golubickas prilipęs prie ekrano stebėjo tai, ko prieš tai nebuvo beveik ketverius metus.

Lietuvos rinktinė net ir be „HNK Gorica“ saugo, Arvydo Novikovo, Fiodoro Černycho, geriausio 2019 m. šalies futbolininko Ernesto Šetkaus ir kelių kitų svarbių žaidėjų išvykoje nugalėjo Albaniją ir oficialiose rungtynėse laimėjo pirmąsyk nuo 2016 m. P.Golubickas, nepaisant to, kad prie jos neprisidėjo, krykštavo džiaugsmu.

„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija – Lietuva
„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija – Lietuva

„Smagu. Pergalė yra visada smagu, ypač kai ją pavyksta iškovoti po tokios ilgos pertraukos. Labai džiaugiausi. O dabar smagu grįžti į geras emocijas“, – tikino futbolininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai