Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotija neįsileido futbolininko, pagarsėjusio batais su Rusijos vėliava

Šveicarijos futbolo vicečempionų Ženevos „Servette“ klubui UEFA Čempionų lygos rungtynes Glazge teko žaisti be vieno iš svarbių žaidėjų. To priežastis – rusiškas futbolininko pasas.
Gaelis Ondoua
Gaelis Ondoua / „Scanpix“/AP nuotr.

Gaelis Ondoua nebuvo įleistas į Škotiją prieš pirmąsias Čempionų lygos trečiojo atrankos etapo rungtynes tarp „Rangers“ ir „Servette“ komandų.

27-erių saugui nebuvo išduota viza, tad G.Ondoua liko Šveicarijoje ir nevyko kartu su komanda į Glazgą.

Šis futbolininkas atstovauja Kamerūno rinktinei ir turi Kamerūno pasą, bet yra ir Rusijos pilietis. G.Ondoua užaugo Rusijoje, kur jo tėvas dirbo diplomatu, ten mokėsi ir futbolo pradmenų, o pradėjęs profesionalo karjerą atstovavo Maskvos CSKA ir Machačkalos „Anži“ klubams.

Praėjusiais metais jis su Kamerūno rinktine žaidė pasaulio futbolo čempionate, o ten pagarsėjo, kai rungtyniavo su bateliais, ant kurių buvo pavaizduota ir Rusijos vėliava.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gaelis Ondoua
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gaelis Ondoua

„Tai pagarbos ženklas šaliai, kurioje užaugau ir susiformavau kaip futbolininkas“, – tuomet sakė G.Ondoua, už teroristinės valstybės vėliavos demonstravimą nesusilaukęs FIFA bausmės.

„Servette“ klubas išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad dėjo visas galimas pastangas, jog jų futbolininkas gautų vizą, bet to neužteko.

„Didžiosios Britanijos atstovai nesuteikė jam vizos, tad žaidėjas nekeliaus į Glazgą. Daugiau nei dvi savaites klubas ir žaidėjas dėjo dideles pastangas, bendravo su Škotijos futbolo asociacija, bet to neužteko. Klubas apgailestauja dėl tokios situacijos ir palaiko žaidėją bei komandą, kuri turės žaisti be svarbaus žaidėjo dėl su sportu nesusijusių priežasčių“, – teigiama pranešime.

Rungtynes, kurias „Servette“ užbaigė be vieno raudoną kortelę išvydusio futbolininko, rezultatu 2:1 laimėjo „Rangers“. Kitą savaitę atsakomasis susitikimas vyks Ženevoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas