Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Smūgis Lietuvos rinktinei: Izraelyje – daug baimės įvariusi E.Šetkaus trauma

Lietuvos rinktinės vyriausiajam treneriui Valdui Ivanauskui – rimtas galvos skausmas. Savaitgalį vykusiose Izraelio „Ligat ha'Al“ pirmenybių rungtynėse šiurpią traumą patyrė pagrindinis nacionalinės komandos vartų sargas Ernestas Šetkus.

Tel Avivo „Hapoel“ klubas šį sezoną puoselėjo viltį sugrįžti į Europos taurių pozicijas, tačiau šio uždavinio įgyvendinti nepavyko, o dabar paaiškėjo, kad sezono finiše veikiausiai teks verstis ir be vartininko iš Lietuvos.

Šeštadienį vykusiame mače su turnyro lentelės kaimynais „Hapoel“ ne tik neišsaugojo dviejų įvarčių persvaros, bet ir ilgam prarado vieną komandos lyderių.

Namuose žaidęs Tel Avivo klubas pirmavo 2:0, turėjo kiekybinę vieno futbolininko persvarą, bet laipteliu aukščiau esantys ir dviem taškais daugiau turintys „Netanya“ futbolininkai sugebėjo išsigelbėti ir mačas baigėsi 2:2.

80-ąją minutę E.Šetkus atrėmė tolimą svečių komandos baudos smūgį, tačiau labai nesėkmingai ištiesta ranka nusileido ant žemės. Pirmasis prie kamuolio suskubęs Avivas Avrahamas pelnė išlyginamąjį įvartį, bet ne tai buvo svarbiausia.

Iš skausmo perkreiptu veidu E.Šetkus kurį laiką gulėjo ant vejos susiėmęs už alkūnės, kol galiausiai padedamas medikų paliko aikštę ant neštuvų.

Stopkadras/Ernestas Šetkus išnešamas neštuvais
Stopkadras/Ernestas Šetkus išnešamas neštuvais

Lietuviui ligoninėje atliktos kelios procedūros bei diagnozuotas alkūnės išnirimas. Trečiadienį E.Šetkaus laukia dar keli tyrimai, tarp jų ir magnetinis rezonansas, po kurio turėtų paaiškėti, ar nėra daugiau alkūnės raiščių pažeidimų.

„Gaudžiau kamuolį ir šiek tiek slystelėjau. Labai nesėkmingai nusileidau ant rankos ir alkūnė išsikabino. Greitosios automobiliu buvau nugabentas tiesiai į ligoninę, o ten padarė narkozę, atstatė alkūnę į vietą ir uždėjo gipsą. Atrodo, jog raiščiai nėra pažeisti. Jei tą parodys ir magnetinis rezonansas, gali užtekti 3-4 reabilitacijos savaičių. To labai ir tikiuosi, bet neslėpsiu – pirmas įspūdis buvo kraupus, maniau, kad ranka lūžo. Laimei, komandos gydytojas iš karto nuramino, kad veikiausiai alkūnė tik išniro. Prieš porą metų buvau susilaužęs ranką, bet skausmo tada buvo labai panašiai kaip iš šį kartą. Bet tokia jau vartininkų duona. Pasaulio čempionas Hugo Llorisas prieš kiek daugiau nei metus irgi buvo panašiai susižeidęs. Tiesa, jo trauma buvo rimtesnė, jis gydėsi apie tris mėnesius, nes buvo pažeisti ir raiščiai“, – 15min pasakojo vartininkas.

Ši žinia iš Tel Avivo stipriai jaukia ir Lietuvos rinktinės planus. Kitą savaitę Lietuvos rinktinė žais draugiškas rungtynes su San Marinu, o po keturių dienų Dubline susitiks su Airija.

Prie komandos stojus V.Ivanauskui, E.Šetkus buvo susigražinęs pagrindinio rinktinės vartininko pozicijas ir netgi ryšėjo kapitono raištį.

2011-aisiais rinktinėje debiutavęs tauragiškis iš viso už Lietuvą yra sužaidęs 36 rungtynes. Daugiau už jį mačų nacionalinėje komandoje turi vos du vartininkai – Žydrūnas Karčemarskas (66) ir Gintaras Staučė (61).

„Buvau gavęs kvietimą į rinktinę ir ruošiausi atvykti, bet sekmadienį teko skambinti treneriui ir pranešti šią žinią. Situacija nėra maloni, bet tikiuosi, kad viskas baigsis sėkmingai. Mano organizmas geras, kūną prižiūriu, tad ir po traumų atsigaunu gana greitai. Tikėkimės taip bus ir šį kartą. Taško Lietuvos rinktinėje tikrai nededu. Jeigu galėsiu ir būsiu reikalingas, visada padėsiu“, – optimizmo neslėpė E.Šetkus.

„Scanpix“ nuotr./Ernestas Šetkus.
„Scanpix“ nuotr./Ernestas Šetkus.

Iškritus lietuviui, Izraelio čempionate vietą tarp virpstų laikinai užims atsarginis „Hapoel“ vartininkas Yigalas Beckeris.

Izraelio žiniasklaida spekuliuoja, kad nuo E.Šetkaus reabilitacijos trukmės priklausys, ar klubas ieškos pastiprinimo. Pranešama, kad klubas svarsto galimybę įsigyti kurį nors vartininką iš Ukrainos ar Rusijos čempionatų. Po Vladimiro Putino pradėto karo Ukrainos pirmenybės yra sustabdytos, o Rusijos čempionatas taip pat skendi nežinioje, nes FIFA leido šioje šalyje žaidžiantiems legionieriams palikti „Premier“ lygos klubus ir pasirašyti sutartis su kitų šalių komandomis iki šio sezono pabaigos.

Tiesa, E.Šetkui tokia perspektyva atrodo miglota.

„Manau, kad šios spekuliacijos nelabai realios. Klubas pateko tarp šešių stipriausių komandų, pirminį uždavinį įgyvendino, o nuo stipriausių trejeto ir Europos taurių zonos atotrūkis pernelyg didelis. Manau, kad labiausiai tikėtina, jog šiemet sezoną užbaigs jaunesni komandos vartininkai, o vėliau matysime. Mano sutartis su klubu baigiasi po šių metų“, – pasakojo E.Šetkus.

„Hapoel“ Izraelio pirmenybėse žengia šeštas ir jau yra užsitikrinęs tęsti kovą stipriausių šešete, nes šios šalies pirmenybėse ekipos pagal pajėgumą tradiciškai bus skeliamos į dvi dalis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ernestas Šetkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ernestas Šetkus

Klubo vadovybė vis garsiau pasvarsto apie galimybę sugrįžti į Europos taurių varžybas, tiesa, norint įgyventi šį tikslą reikia ne tik pagerinti pozicijas turnyro lentelėje, bet ir išspręsti kai kuriuos biurokratinius klausimus.

Prieš keletą metų Tel Avivo klubas turėjo rimtų finansinių problemų, o licencijavimo komitetas dėl įsipareigojimų buvusiems žaidėjams nevykdymo netgi panaikino klubui leidimą žaisti UEFA ir FIFA varžybose. Dabartiniai „Hapoel“ vadovai deda tvirtus žingsnius, jog šis draudimas būtų panaikintas.

„Situacija sprendžiama, bet gana lėtai. Tas nemažas skolas paliko senieji savininkai, o dabartiniai klubo vadovai jų prisiimti nenori. Vyksta teisiniai procesai, padėtis sudėtinga, žinau tik tiek, kad jei būtume iškovoję vietą Europoje, ten žaisti vis tiek nebūtume galėję. Kiekvienais metais klubas apskundžia sprendimą ir viskas prasideda vėl iš naujo“, – kalbėjo vartininkas iš Lietuvos.

Šį sezoną „Ligat ha'Al“ pirmenybėse E.Šetkus žaidė visuose 26 „Hapoel“ mačuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas