Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Specialioje L.Messi spaudos konferencijoje – argentiniečio ašaros ir jausmingas atsisveikinimas

Sekmadienį vienas geriausių visų laikų futbolininkų ir tikras „Barcelona“ klubo simbolis Lionelis Messi specialioje spaudos konferencijoje atsisveikino su katalonų klubu. Argentinietis su ašaromis veide papasakojo, kodėl yra priverstas palikti mylimą komandą ir kas jo laukia ateityje.

Lionelis Messi į Barseloną atvyko būdamas vos 13-os ir treniravosi šio futbolo klubo jaunimo akademijoje.

17-metis argentinietis pirmą kartą debiutavo su pagrindinės „Barcelona“ futbolo komandos marškinėliais, su kuriais iš viso net 10 kartų laimėjo Ispanijos „La Liga“ pirmenybes, keturis sykius – UEFA Čempionų lygą, po septynis kartus – šalies taurę „Copa del Rey“ bei Supertaurę, po 3 kartus – UEFA Supertaurę ir FIFA klubų pasaulio taurę.

Argentinietis iš viso už katalonų klubą sužaidė 778 rungtynes, per kurias įmušė net 672 įvarčius.

Jausmingoje spaudos konferencijoje dabar jau 34-erių puolėjas negalėjo sulaikyti ašarų – šią jautrią akimirką visi „Auditori 1899“ auditorijoje susirinkę spaudos atstovai, „Barcelonos“ klubo futbolininkai ir vadovai pakilo iš savo vietų ir futbolininką palydėjo didžiausiomis ovacijomis.

15min pateikia įdomiausias L.Messi mintis į žurnalistų užduotus klausimus.

Atsisveikinimas su klubu

„Pastarosiomis dienomis ilgai galvojau, ką tiksliai pasakyti. Ir iš tikrųjų nesugalvojau nieko. Po tiek metų palikti klubą man yra labai sunku. Čia buvau visą savo gyvenimą. Aš išvykimui nepasiruošęs. Šiemet mes su šeima buvome įsitikinę, kad liksime čia. To norėjome labiau už viską. Juk mes buvome savo namuose. Čia, Barselonoje, šiame klube ir mieste praleidome geriausią savo gyvenimo laiką.

Tačiau šiandien aš esu priverstas atsisveikinti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Aš čia gyvenu nuo 13-os. Po 21-erių metų as su žmona ir trimis argentiniečiais-katalonais vaikais turime išvykti. Visko jums pasakyti negaliu, bet ką galiu – tai, kad po kelerių metų mes norėsime čia sugrįžti, nes čia yra mūsų namai.

Šiam klubui jaučiu didžiausią pagarbą. Vilkėdamas „Barcelonos“ marškinėlius nuo pat pirmosios dienos iki paskutinės atidaviau visas savo jėgas. Tačiau tiesa tokia, kad dabar turiu išvykti. Turiu išvykti 1,5 metų nematydamas klubo aistruolių. Jei įsivaizdavau savo išvykimą, tai tik su pilnu „Camp Nou“ stadionu ir tinkamu atsisveikinimu su jais.“

Apie kontrakto atnaujinimo procesus su „Barcelona“ ir kas galiausiai nepavyko

„Kai kovo mėnesį įvyko rinkimai, pasikalbėjome su naujuoju prezidentu. Turėjome vakarienę ir po jos Joanas mane įtikino, kad turiu likti. Man kontrakto detalės niekada nebuvo svarbiausia. Praėjusiais metais aš tikrai nenorėjau likti ir tą sakiau garsiai, bet šiemet buvo kitaip.

Iš mano pusės padarėme viską, ką galėjome. Savo algą susimažinau 50 procentų – daugiau iš manęs tikrai neprašė. Kiti kalba visišką netiesą apie tai, jog klubo vadovybė prašė manęs dar daugiau ar tai, jog aš pats norėjau 30 proc. didesnio atlyginimo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Klubas ir taip jau turėjo labai didelę paskolą ir nenorėjo skolintis daugiau. Mūsų susitarimas yra neįmanomas ir to neleidžia „La Liga“ nuostatai. Kam dar kankintis, jei tai yra neįmanoma? Aš taip pat turiu galvoti ir apie savo tolimesnę karjerą.

Buvome gražiai susitarę, kad aš atvyksiu ir atnaujinsiu sutartį. Viskas buvo suplanuota. Ar „Barcelona“ tikrai viską padarė dėl manęs? Nežinau, tačiau aš visuomet buvau atviras ir savo žodį tęsėjau. Klubas sako, kad tai „La Liga“ kaltė.“

Apie tolimesnę savo karjerą ir derybas su Paryžiaus „Saint-Germain“

„Kol jausiu esantis konkurencingas ir tol, kol jausiu, kad leis mano kūnas, aš tikrai žaisiu. Nesiruošiu sustoti.

Rungtyniavimas PSG klube yra variantas. Šiuo metu neturiu su niekuo pasiekęs susitarimo. Kuomet žiniasklaidoje buvo paleistas oficialus pranešimas apie mano išvykimą, susilaukiau daug skambučių su pasiūlymais. Yra keletas susidomėjusių klubų. Mes kalbamės.“

Beje, prancūzų „L'Equipe“ trimituoja, kad argentinietis jau artimiausiu metu pereis PSG klubo medicininę patikrą ir oficialiai taps ekipos naujoku.

Argentinietis spaudos konferencijoje nepamiršo ir savo gero bičiulio Dani Alveso, kuris Tokijo olimpinėse žaidynėse su Brazilijos rinktine iškovojo aukso medalius. 43-ąjį karjeros titulą iškovojęs gynėjas yra absoliutus rekordininkas, bet 34 trofėjus savo lentynoje turintis L.Messi juokavo, kad kova titulų lenktynėse tarp jų dar nebaigta.

„Noriu pasveikinti Dani Alvesą ir tuo pačiu įspėti, kad aš sunkiai kovosiu, jog jį pasivyčiau ir aplenkčiau. Toks mano mentalitetas. Turiu surasti būdą kaip kautis ir laimėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas