Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stadionų pilnėjimo metas

Futbolo žiema baigėsi – šeštadienį į Lietuvos stadionus žengs „SMScredit.lt A lygos“ komandos. Čempionate startuos devyni klubai – tie patys, kurie pasiekė praėjusio sezono finišą.
Futbolas
Futbolas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tarpsezonį vienos komandos fizinę formą gerino ir žaidybinius ryšius šlifavo Turkijoje ar Italijoje, kitos čempionatui ruošėsi namie. Vienos prie „SMScredit.lt A lygos“ starto linijos stoja sustiprinusios sudėtis ir kupinos naujų ambicijų, kitos kalba apie norą suteikti daugiau galimybių jaunimui.

Kol kas galima tik spėlioti, koks sezonas bus vienai ar kitai komandai. Turnyro lentelės kontūrai pradės ryškėti tik tada, kai stadionuose pradės bumpsėti „Nike Maxim“ – oficialūs lygos kamuoliai. 

sms
 

Panevėžio „Ekranas“

Svarbiausios permainos. Išėjo Emilijus Zubas, Ignas Dedura, Mantas Samusiovas, Dainius Gleveckas, Yani Urdinovas, Vytautas Lukša, Marko Andelkovičius. Atėjo Vaidas Slavickas, Oscaras Reyesas, Donatas Petrauskas, Igoris Kozlovas.

Stipriosios pusės. Čempioniškas komandos mentalitetas – „Ekranas“ laimėjo penkerias pastarąsias šalies pirmenybes. Panevėžiečių stiprybė taip pat yra didelė patirtis ir geras komandinis darbas visose grandyse.

Galimos silpnybės. Didelės permainos komandos sudėtyje, ypač gynybos grandyje. Žaidimo stygavimui „Ekranui“ gali prireikti laiko, o tai – koziris varžovų rankose.

Tikslai. Klubo prezidentas Aušrys Labinas: „Esame ramūs ir manome, kad viskas bus gerai. Žaidėjai komandoje keičiasi dažnai, bet mes vis tiek laimime.“

Vilniaus „Žalgiris“

Svarbiausios permainos. Išėjo Andrejus Nagumanovas, Calumas Elliotas. Atėjo Artūras Žulpa, Rytis Leliūga, Takuya Kanai, Jakubas Wilkas, Vedranas Gercas.

Stipriosios pusės. Stabilus komandos branduolys, kurį nauji žaidėjai tik sustiprins. 4,5 mln. litų – solidžiausias lygoje – biudžetas. Ir psichologinė pergalė prieš „Ekraną“ Supertaurės rungtynėse sezono įžangoje.

Galimos silpnybės. Jeigu žali-balti jų ir turi, rasti tas silpnybes sudėtinga. Bet tai nereiškia, kad Vilniaus komandai nereikės kovoti – pavojingas bus ne tik „Ekranas“, bet ir dar bent kelios lygos komandos.

Tikslai. Klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius: „Tikslas buvo iškovoti Supertaurę, jį įgyvendinome. Dabar norime apginti LFF taurės laimėtojų titulą ir pagaliau – po dviejų sezonų, kuriuos baigėme antri – tapti Lietuvos čempionais.“

Marijampolės „Sūduva“

Svarbiausios permainos. Išėjo Valdemaras Borovskis, Sergejus Loginovas, V.Slavickas, Andrius Urbšys, Tadas Eliošius, Povilas Lukšys. Atėjo Maximiliano Ugge, Ren Xinis, Mohamadas Kdouh.

Stipriosios pusės. Marijampolei įprastas stabilumas – gera bazė, stropus finansinių įsipareigojimų vykdymas. Jeigu pavyktų pridėti šiek tiek polėkio ir noro nuversti kalnus... Bet būtent to „Sūduvai“ pastaruosius kelerius metus ir trūksta.

Galimos silpnybės. Komandą paliko būrys lyderių, o ar jų netektį kompensuos naujokai iš Italijos, Kinijos, Libano – klausimas.

Tikslai. Klubo prezidentas Vidmantas Murauskas: „Norime, kad jaunimas žaistų kuo geriau, įrodytų savo vertę aikštėje. Apie konkrečius rezultatus nekalbame.“

Pakruojo „Kruoja“

Svarbiausios permainos. Išėjo Irmantas Zelmikas, Ernestas Veliulis, D.Petrauskas, A.Žulpa, Linas Savastas, Valdas Trakys, Sergejus Žygalovas. Atėjo Mindaugas Malinauskas, Davydas Arlauskis, Gediminas Paulauskas, Andrius Lipskis, Nerijus Astrauskas, Lukas Kochanauskas.

Stipriosios pusės. Žiemą „Kruoja“ atsisveikino su dauguma savo buvusių lyderių, bet į jų vietą atėjo futbolininkų, pretenduojančių į komandos lyderių statusą. Prie patyrusių ir gerai žinomų lietuvių Pakruojo klubas pabandys pridėti peržiūrų karuselėje sezono išvakarėse smagiausiai besisukusius legionierius.

Galimos silpnybės. Dalį tarpsezonio „Kruoja“ praleido keičiantis rėmėjams ir gyvendama nežinomybės režimu. Formą pabandyta įgyti treniruojantis Italijoje, bet į klausimą, ar pasirengimas buvo visavertis, atsakys tik pirmieji sezono mėnesiai.

Tikslai. Klubo direktorius Arūnas Šimkūnas: „Tikslas paprastas – kilti aukščiau nei pernai.“

„Šiauliai“

Svarbiausios permainos. Išėjo M.Malinauskas, Intaras Kirchneris, Juvenalis, I.Kozlovas, A.Lipskis, Andrius Bartkus, Robertas Vėževičius, Santiago Cesanelli, Artūras Rimkevičius. Atėjo Filipas Žderičius, Mantas Fridrikas, Marko Rašo, Arminas Vaskela, Niko Tokičius, treneriu paskirtas Tomas Kančelskis.

Stipriosios pusės. Šiauliečiai gerokai atjaunino savo sudėtį, o tai reiškia, kad motyvacijos, noro kovoti ir laimėti nestigs nei žaidėjams, nei treneriui T.Kančelskiui.

Galimos silpnybės. Lazda turi du galus – patirties stygiaus kompensuoti kovingumu gali ir nepavykti. Komandoje nebėra A.Rimkevičiaus, o tai – minus 35 įvarčiai, kuriuos puolėjas įšovė į varžovų vartus pernai. 

Tikslai. Klubo direktorius Saulius Lesnickas: „Jauniname komandą, todėl manau, kad šiemet mums užtektų vietos pirmame penkete.“

Gargždų „Banga“

Svarbiausios permainos. Išėjo Nika Mgeladzė, Andrius Jokšas, Georgijus Alaverdašvilis, Aurelijus Staponka. Atėjo Georgijus Kavtarašvilis, Matheusas da Silva, Tamazas Čergeišvilis, Iraklijus Gerkenašvilis, Gajus Kulbis.

Stipriosios pusės. Stabilumas ir gera darbo organizacija – „Bangos“ veiklos pamatas. Komandos sudėtis šįkart keitėsi nedaug, todėl improvizuoti treneriui Vaidui Žutautui nereikės.

Galimos silpnybės. Į Klaipėdą persikėlę veteranai ir iš Gargždų išvykę gruzinai pernai buvo svarbūs „Bangai“ žaidėjai. Ateitis parodys, ar šias netektis kompensuos nauji legionieriai iš Gruzijos ir Brazilijos.

Tikslai. Klubo direktorius Rimantas Mikalauskas: „Šiemet norime būti aukščiau nei pernai“.

Alytaus „Dainava“

Svarbiausios permainos. Išėjo Giedrius Štreimikis, Ruslanas Kliukoitis, Ruslanas Blinovas, Aurimas Mineikis. Atėjo Deividas Padaigis, Danielis Gunevičius, Artūras Juchno, Modestas Atmanavičius, Jevgenijus Morozas. Trenerių štabą sudarys Gedeminas Jarmalavičius ir Virginijus Sinkevičius.

Stipriosios pusės. Padidėjęs biudžetas, įprasta „Dainavai“ nedidelė žaidėjų kaita ir begalinis Dzūkijos futbolininkų noras deramai atstovauti reprezentacinei savo krašto komandai.

Galimos silpnybės. Šiemet Alytaus komanda bus dar jaunesnė nei pernai, tad ekipai gali pritrūkti ir patirties, ir parako. 

Tikslai. Klubo direktorius Andrius Šamšonas: „Norėtume finišuoti aukščiau, nei tai padarėme pernai.“

Klaipėdos „Atlantas“

Svarbiausios permainos. Išėjo treneris Sebastienas Roquesas ir visi su juo į Klaipėdą pernai atvykę legionieriai, iš pernykštės sudėties „Atlante“ liko tik Evaldas Razulis bei keli jauni žaidėjai. Atėjo treneris Konstantinas Sarsanija, A.Jokšas, A.Bartkus, Kazimieras Gnedojus, A.Urbšys, T.Eliošius, A.Staponka, V.Trakys.

Stipriosios pusės. Rusijoje garsus treneris ir futbolininkų agentas K.Sarsanija savo darbą išmano, o jo ryšiai gali padėti Klaipėdoje suburti darnų pajėgių lietuvių ir legionierių derinį. 

Galimos silpnybės. Klaipėdiečiams teko lipdyti visiškai naują komandą, tad kažin ar pakako laiko žaidybiniams ryšiams sustyguoti.

Tikslai. Klubo prezidentas Romualdas Jonaitis: „Komandą subūrėme per porą mėnesių, todėl pagrindinis šių metų tikslas – bręsti.“

Tauragės „Tauras“

Svarbiausios permainos. Finansinių nepriteklių spaudžiama komanda dar ieško legionierių, kurie galėtų prisidėti prie vietos jaunimo. Į komandą atėjo treneris Šenderis Giršovičius, kurio vadovaujama Tauragės komanda 1987-aisiais tapo Lietuvos čempione.

Stipriosios pusės. Klubo dalininko Jaunučio Šetkaus atkaklumas – jis nepasiduoda net tada, kai klubo kasoje švilpauja vėjai.  

Galimos silpnybės. Pagrindinė silpnybė – pinigai. Tiksliau – jų stygius.

Tikslai. J.Šetkus: „Jei pavyks surasti 5–7 stipresnio lygio legionierius, turėsime gana neblogą komandą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas