Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Staigmena Čempionų lygoje – Lilio klubas parklupdė „Real“

Netikėtą pergalę UEFA Čempionų lygoje iškovojo Lilio LOSC komanda iš Prancūzijos, kuri 1:0 įveikė Madrido „Real“ futbolininkus.

Lilio ekipa nutraukė „Real“ 36-ies nepralaimėtų rungtynių seriją. Madrido klubas pirmą kartą suklupo po 258 dienų.

Kai jau atrodė, kad pirmasis kėlinys pasibaigs be įvarčių, 45-ąją minutę baudos aikštelėje ranka sužaidė Eduarto Camavinga. Iš pradžių žaidimas nestabdytas, bet galiausiai teisėjai nuėjo pasižiūrėti epizodo.

Po VAR peržiūros užfiksuotas žaidimas ranka ir trečiąją pridėto laiko minutę Jonathanas Davidas šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į vartus ir išvedė Lilio komandą į priekį (1:0).

„Real“ darė viską, kad išlygintų rezultatą. Jie bandė spausti Lilio futbolininkus, o 57-ąją minutę išleido Luka Modričių ir Kylianą Mbappe, tačiau niekas nepadėjo. Karališkasis klubas neišnaudojo tunto savų progų, Lilio ekipa pagirtinai laikėsi ir iškovojo pelnytą pergalę.

Mačas pažymėtas dar viena įdomia detale: Endrickas tapo jauniausiu „Real“ futbolininku, kuris pradėjo Čempionų lygos mačą startinėje sudėtyje (18 metų ir 73 dienos). Jis pagerino Raulio Gonzalezo rekordą (18 metų ir 78 dienos).

Pergalę Čempionų lygoje taip pat iškovojo Birmingamo „Aston Villa“, kuri namuose 1:0 įveikė Miuncheno „Bayern“ futbolininkus.

Švęsti šeimininkai pradėjo jau 22-ąją minutę, kuomet pasižymėjo Pau Torresas, tačiau įvartis po VAR peržiūros buvo anuliuotas dėl nuošalės.

Rungtynių herojumi tapo 20-metis Jhonas Duranas, kuris 70-ąją minutę žengę į aikštę vietoje Ollie Watkinso ir jau 79-ąją privertė fanus šėlti. J.Duranas sulaukė puikaus perdavimo iš P.Torreso bei tolimu smūgiu nukreipė kamuolį į vartus (1:0).

Sunkią pergalę iškovojo Turino „Juventus“, kuris 3:2 palaužė Leipcigo RB futbolininkus.

Pirmąjį rungtynių įvartį 30-ąją minutę įmušė Benjaminas Šeško (1:0), Dušanas Vlahovičius 50-ąją minutę atsakė tuo pačiu (1:1), tačiau „Juventus“ netrukus liko be žaidėjo.

59-ąją minutę Michele Di Gregorio už akivaizdų žaidimą ranka buvo nubaustas raudona kortele ir priverstas palikti aikštelę.

Ilgai netrukus – 65-ąją minutę Benjaminas Šeško įmušė dar vieną įvartį ir Leipcigo klubas turėjo iniciatyvą (2:1).

Tačiau lemiamą žodį tarė „Juventus“. 68-ąją minutę rezultatą išlygino D.Vlahovičius, o pergalę 82-ąją minutę nulėmė Francisco Conceicao.

Triuškinančią pergalę Čempionų lygoje iškovojo Lisabonos „Benfica“, kuri 4:0 įveikė Madrido „Atletico“.

Pirmasis įvartis krito jau 13-ąją minutę, kuomet kamuolį į vartus pasiuntė Keremas Akturkoglu (1:0).

Mačą „Benfica“ uždarė antrajame kėlinyje. 52-ąją minutę baudinį įmušė Angelis Di Maria (2:0), 75-ąją įmušė Alexanderis Bahas, 84-ąją minutę baudinį realizavo Orkunas Kokcu.

Lygiosiomis – 2:2 – sužaidė Zagrebo „Dinamo“ ir „Monaco“ klubai.

Toną nustatė „Dinamo“, kurie po Petaro Sučičiaus ir Martino Baturinos įvarčių 66-ąją minutę pirmavo 2:0.

Visgi „Monaco“ nepasidavė: Mohammedas Salisu 74-ąją minutę pasižymėjo galva (1:2), o 90-ąją minutę lygiąsias baudiniu išplėšė Denisas Zakaria (2:2).

Pergalę taip pat iškovojo „Liverpool“, kuris 2:0 įveikė Bolonijos ekipą.

Pirmasis 11-ąją minutę po Mohamedo Salah perdavimo pasižymėjo Alexis Macas Allisteris (1:0), o tašką 74-ąją minutę padėjo pats M.Salah (2:0).

Tris taškus iškovojo Briugės KV, kuri 1:0 nugalėjo Graco „Sturm“.

Vienintelis mačo įvartis krito 23-ąją minutę, kuomet Raphaelis Onyedika pasiuntė puikų perdavimą į baudos aikštelę Christosui Tzoliui, o šis nukreipė kamuolį į vartus (1:0).

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas