Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stebuklą sukūręs vartininkas: „Šį vakarą prisiminsiu visą gyvenimą“

Romos „Lazio“ vartininkas Ivanas Provedelis tapo pirmosios Čempionų lygos dienos sensacija – jis pelnė puikų įvartį galva paskutinę rungtynių minutę ir išplėšė komandai lygiąsias 1:1 susitikime su Madrido „Atletico“.

Ilgą laiką „Atletico“ pirmavo po Pablo Barrioso įvarčio pirmajame kėlinyje, tačiau tuomet ėmė tiksėti penktoji pridėta minutė antrajame kėlinyje.

Tai buvo paskutinis rungtynių epizodas olimpiniame Romos stadione. Čempionų lygoje debiutuojantis I.Provedelis prisijungė prie komandos atakos, puikiai įkirto baudos aikštelėje, sulaukė Luiso Alberto perdavimo ir galva siuntė kamuolį į tinklą.

„Tai vakaras, kurį atsiminsiu visą gyvenimą, – teigė vartininkas, kuris atviravo, kad visad žavėjosi „Lazio“ puolėju Ciro Immobile. – Esu labai laimingas, nes sugebėjome išlyginti rezultatą. Nenusipelnėme pralaimėjimo. Kol kas jausmai dar nenusistovėjo. Tai nutiks vėliau. Vėliau suprasiu, kad pelniau įvartį Čempionų lygoje."

„Futbole kartais svarbiausia momentai, ne pasirodymai. Apgailestauju, kad lyginti buvome priversti paskutinę sekundę. Tikiuosi, kad šis taškas duos mums daug motyvacijos ir entuziazmo“, – kalbėjo I.Provedelis.

Jis tapo vos antru vartininku Čempionų lygos istorijoje, mušusiu ne nuo 11 metrų žymos, o iš žaidimo. Vienintelis anksčiau tai padaręs vartų sargas buvo nigerietis Vincentas Enyeama iš Tel Avivo „Hapoel“.

Prieš rungtynes „Lazio“ sirgaliai svetingai sutiko „Atletico“ trenerį Diego Simeone, kuris su Romos komanda 2000-siais tapo Italijos čempionu.

Imago / Scanpix nuotr./Diego Simeone
Imago / Scanpix nuotr./Diego Simeone

„Žaidėme gerai antroje pusėje, turėjome puikių progų mušti, – teigė D.Simeone. – Organizuotai gynėmės, dėjome daug pastangų. Išvykstu turėdamas neblogą jausmą, nors ir praleidome paskutinę minutę.

Sirgaliai buvo nuostabūs, jaučiau didžiulę emociją rungtynių pradžioje, vien eidamas į stadioną. Turiu stiprų ryšį, kuris niekad nemirs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas