Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stebuklas neįvyko: „Panevėžys“ baigė pasirodymą Čempionų lygos atrankoje

„Panevėžio“ futbolininkai nepateikė sensacijos ir užbaigė pasirodymą UEFA Čempionų lygos atrankoje. Lietuvos čempionai svečiuose ir antrą sykį – šįkart 1:3 – nusileido Balstogės „Jagellonia“ ekipai. Vis dėlto panevėžiečių vojažas Europoje dar nesibaigs – jie kelsis į UEFA Europos lygos atranką.

Pirmąją akistatą gausiai savų sirgalių palaikomas Lenkijos čempionų klubas praėjusią savaitę Panevėžyje laimėjo net 4:0. Tad bendroje dvejų rungtynių akistatoje lenkai buvo pranašesni 7:1.

Pirmieji du įvarčiai Balstogėje krito po baudinių.

12-ąją minutę „Panevėžio“ krašto gynėjas Robertas Mazanas sužaidė grubiai savo baudos aikštelėje, į svečių vartus skirtą baudinį užtikrintai realizavo Afimico Pululu.

Antrą sykį panevėžiečiai prisidirbo antrojo kėlinio viduryje. 67-ąją minutę arbitras už pavojingą Kasparo Dubros žaidimą ir smūgį padu varžovui į galvą savo baudos aikštelėje parodė į 11 m žymą, o prie kamuolio vėl stojęs A.Pululu pasiekė „dublį“.

84-ąją minutę įvartį jau mušė Markas Beneta, deja, į savo vartus – kamuolys apmaudžiai atsimušė į „Panevėžio“ gynėjo koją ir rezultatas tapo 3:0.

Panevėžiečiams per likusį laiką pavyko bent jau pelnyti paguodos įvartį – 88-ąją minutę kamuolį į tinklą iš kelių metrų pasiuntė Sivertas Gussiasas.

Dabar „Panevėžys“ kelsis į UEFA Europos lygos atranką, kurios trečiajame etape grumsis su Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) klubu. Ši savo namų rungtynes žaidžia Vengrijos sostinėje Budapešte.

Tam, kad prasibrautų į Europos lygą, „Panevėžys“ turės įveikti du etapus. Jei nori žaisti bent jau UEFA Konferencijų lygoje, panevėžiečiai turės laimėti viename iš likusių dviejų etapų.

„Jagellonia“ kitame etape žais prieš Norvegijos čempioną Budės „Glimt“, kuris dviejų mačų akistatoje 7:1 sutriuškino Rygos RFS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas