Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stebuklo Madride nesukūręs „Liverpool“ vėl atsimušė į „Real“ sieną

Aštuntfinalio etapas UEFA Čempionų lygoje – baigtas. Paskutiniais į ketvirtfinalio traukinį įšokusiais klubais tapo Madrido „Real“ ir „Napoli“, išsaugoję bei dar labiau įtvirtinę pirmuose aštuntfinalio mačuose susikurtą solidų pranašumą.

Madrido „Real“ – „Liverpool“ 1:0 (pirmos rungtynės 5:2)
78' Karimas Benzema [1:0]

Po įvarčių fejerverko „Anfield“ stadione pirmosiose rungtynėse, kurios baigėsi triuškinančia „karalių“ pergale, antrajame mače „Santiago Bernabeu“ rūmuose įvartį sirgaliai išvydo tik vieną. Nors progų buvo ir daugiau.

Jau pirmojo kėlinio pradžioje „Real“ švaistė vieną progą po kitos. 14-ąją minutę nuo Viniciaus Junioro smūgio svečių vartus stebuklingai apsaugojo vartininkas Alissonas Beckeris, 20-ą minutę Eduardo Camavinga tolimu smūgiu sudrebino „Liverpool“ vartų skersinį, o dar po kelių minučių Lukos Modričiaus smūgiuotas kamuolys prazvimbė virš pat vartų.

„Liverpool“ atakose buvo gerokai kuklesni, nors vieną neblogą šansą Darwinas Nunezas iššvaistė.

Panašus vaizdas aikštėje vyravo ir po pertraukos. Federico Valverde, pabėgęs vienas prieš vartus, bei Karimas Benzema, kurio smūgiuotas kamuolys lietė skersinį, turėjo geriausias progas, bet pasižymėti jiems nepavyko, kol galiausiai „pramušė“ K.Benzema.

78-ą minutę Vinicius net ir sėdėdamas sugebėjo atlikti perdavimą komandos draugui iš Prancūzijos, o šiam teliko mušti į praktiškai tuščius vartus ir išvesti savo komandą į priekį bei pasiųsti ją į ketvirtfinalį.

Šis rezultatas reiškia, jog jau ketvirtą kartą per pastaruosius šešis sezonus „Liverpool“ kelionę link Čempionų lygos trofėjaus užbaigė „Real“ klubas.

Madridiečiai ketvirtfinalyje bus vieninteliai Ispanijos atstovai – kitos trys „La Liga“ komandos buvo eliminuotos dar grupių etape. Be to, Carlo Ancelotti auklėtiniai gina pernai iškovotą trofėjų.

„Napoli“ – Frankfurto „Eintracht“ 3:0 (pirmos rungtynės 2:0)
45+2' Victoras Osimhenas [1:0]
53' Victoras Osimhenas [2:0]
62' Piotras Zielinskis [3:0]

„Napoli“ jau pirmosiose rungtynėse Frankfurte susikūrė saugią distanciją nuo varžovų, o savajame Diego Armando Maradonos vardo stadione pranašumą dar labiau įtvirtino.

Link pirmo „Serie A“ čempionų titulo nuo 1990 metų skriejantis Neapolio klubas įvarčių sąskaitą rungtynėse atidarė per pridėtą pirmojo kėlinio laiką, kai po Matteo Politano perdavimo smūgiu galva įvartį pelnė Victoras Osimhenas.

Puolėjas iš Nigerijos varžovų vartininką nuginklavo ir 53-ą minutę, kai „įnešė“ kamuolį į vartus po Giovanni Di Lorenzo perdavimo.

Trečią įvartį „Napoli“ pasiekė baudiniu. Jis buvo skirtas už pražangą prieš Piotrą Zielinskį baudos aikštelėje, o pats prie 11 m žymos stojęs lenkas įtvirtino triuškinančią „Napoli“ pergalę šioje poroje.

„Napoli“ tapo jau trečiuoju Italijos klubu, žengusiu į ketvirtfinalį. Anksčiau tai padarė „AC Milan“ ir Milano „Inter“ komandos.

Ketvirtfinalyje be jau paminėtų komandų dar žais Miuncheno „Bayern“, Lisabonos „Benfica“, Londono „Chelsea“ ir „Manchester City“. Čempionų lygos ketvirtfinalio burtai bus traukiami penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas