Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 11 /21:55

Stipri liūtis sujaukė į Vilnių atvykusių „Žalgirio“ varžovų planus, bet arogancijos nenuplovė

Antradienio vakarą Vilnių nuplovusi liūtis Razgrazo „Ludogorec“ futbolininkų nuotaikų nesugadino. Pliaupiant stipriam lietui kamuolys vos ritinėjosi po pelke virtusią LFF stadiono aikštę, tačiau Bulgarijos daugkartinis čempionas vis tiek surengė vienintelę treniruotę prieš trečiadienio vakarą įvyksiančią Čempionų lygos akistatą su vietos Vilniaus „Žalgiriu“.
„Ludogorec“ treniruotė
„Ludogorec“ treniruotė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Poros favoritai Lietuvą pasiekė nestokodami arogantiškų grimasų. Su Vilniaus oro uoste juos pasitikusia saujele mūsų šalies žurnalistų „Ludogorec“ treneriai ir žaidėjai atsisakė bendrauti.

Į vakare suplanuotą treniruotę „Žalgirio“ varžovai taip pat atvyko gerokai vėluodami, o pagal UEFA reglamentą vykusioje privalomoje spaudos konferencijoje vyriausiasis komandos treneris Georgis Dermendžievas atsakinėjo kapotais sakiniais ir nenoriai.

Nors iš pradžių buvo planuota, kad mintimis apie būsimas rungtynes pasidalins ir komandos kapitonas Svetoslavas Djakovas, konferencijoje saugas taip ir nepasirodė.

– Paprastai užsienio klubai džiaugiasi, kai burtai juos suveda su Lietuvos komandomis. Ar „Ludogorec“ – ne išimtis? – paklausėme Razgrado ekipos stratego.

– „Žalgiris“ yra tikrai pajėgus varžovus, vienas stipriausių, kokį mes galėjome gauti. Jie turi labai gerą trenerį, kuris ir sukūrė šią komandą.

VIDEO: Razgrado „Ludogorec“ futbolininkai treniravosi ir per Vilnių užklupusią liūtį

– Kokį įspūdį jums palieka „Žalgiris“?

– Rungtynės mums ant nosies, todėl kalbėti apie taktinius dalykus nenorėčiau. Pasakysiu tik tiek, kad mačiau daug varžovų rungtynių vaizdo įrašų, gerai išanalizavau priešininką. Tai tikrai kompaktiška komanda. Mūsų skirtumas su „Žalgiriu“ yra tai, kad jie jau dabar yra puikios sportinės formos, o mes dar tik bandome ją pasiekti.

– Ar yra Vilniaus ekipoje futbolininkų, kuriuos galėtumėte išskirti?

– Nėra prasmės kalbėti apie tokius dalykus spaudos konferencijoje, kuri vyksta prieš pat rungtynes.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Georgis Dermendžievas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Georgis Dermendžievas

– Visai neseniai traumą buvo patyręs komandos kapitonas S.Djakovas. Kokia šiuo metu yra futbolininko sveikata? Ar visi žaidėjai yra pasiruošę dvikovai?

– Traumą žaidėjas patyrė stovykloje Austrijoje, tačiau tiek jis, tiek visi mūsų žaidėjai yra pasirengę rytojaus dvikovai.

– Neseniai komandą papildė vartininkas iš Argentinos Jorge Brounas. Būtent jis, o ne praėjusiais metais pagrindiniu vartų sargu buvęs Vladislavas Stojanovas, žaidė ir pastarosiose kontrolinėse rungtynėse su Grozno „Achmat“. Ar tai reiškia, kad nuo šiol jis yra pagrindinis jūsų pasirinkimas?

– Tai vienas geriausių mūsų pirkinių, kuris jau dabar yra puikios sportinės formos. Bet kurį vartininką leisiu į aikštę, nenorėčiau atskleisti. Tai nebus lengvas sprendimas.

– Ar lygiosios pirmajame mače jus tenkintų?

– Viską lems dvi rungtynės. Šioje poroje favoritų nėra, tad viskas išsispręs atsakomajame mače po savaitės.

– Praėjusį sezoną kur kas dažniau žaidėte su aiškiai išreikštu puolėju ir rezultatyviausiai rungtyniavusiu rumunu Claudiu Keșerü, o šiemet dažniau atakuojate su ir aikštės krašte galinčiu sėkmingai žaisti Jonathanu Cafu. Su kuriuo puolėju komanda jums simpatiškesnė?

– Abu jie yra puikūs futbolininkai. Skirtingose rungtynėse mes naudojame vis kitą taktinę schemą ir kitą žaidėją. Gerai kai gali pasirinkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito