Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su „Arsenal“ stebuklą kuriantis M.Arteta: „Augame diena po dienos“

Londono „Arsenal“ Kalėdas pasitiks būdamas Anglijos „Premier“ lygos lyderiu. Komandos strategas Mikelis Arteta sako, kad to niekas nesitikėjo.
Mikelis Arteta
Mikelis Arteta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Niekas nesitikėjo, kad būsime ten, kur esame dabar, ir kad per šį laikotarpį sugebėsime laimėti tiek rungtynių“, – „Sky Sports“ kalbėjo M.Arteta.

„Be atskirai kiekvieno žaidėjo indėlio nebūtume ten, kur esame dabar. Augame diena po dienos“.

„Aš pats koncentruojuosi į tai, kaip žaidžiame, atmosferą rungtynėse ir Kolnyje [„Arsenal“ treniruočių bazė] bei ryšį su sirgaliais. Tai yra didelė jėga“.

Prieš pasaulio čempionato pertrauką „Arsenal“ išvykoje rezultatu 2:0 įveikė „Wolves“ vienuolikę ir atotrūkį nuo antroje vietoje esančio „Manchester City“ padidino iki 5 taškų. Pastarąjį kartą „Arsenal“ tokiu atotrūkiu „Premier“ lygoje lyderiavo 2013 metais.

Tiesa, tuomet „Arsenal“ finišavo ketvirtoje vietoje, septyniais taškais atsilikdamas nuo triumfavusio „Manchester City“.

„Arsenal“ yra aštuntoji komanda lygos istorijoje, laimėjusi net 12 iš 14-ikos pirmųjų sezono rungtynių. Kiekviena iš septynių ankstesnių komandų, kurioms tai pavyko padaryti, laimėjo titulą.

„Manchester City“ šeštadienį gavo niuksą nuo „Brentford“ ekipos – namuose pralaimėjo 1:2.

M.Arteta sako, kad tai ir yra „Premier“ lygos grožis.

„Galite įsivaizduoti mūsų reakcijas. Štai taip mes ir gyvename „Premier“ lygoje, tame ir yra visas grožis. Konkurencija tokia didelė, kad nuolat privalai žvilgčioti į varžovus. Dariau tai būdamas visose komandose, bet, aišku, svarbiausia susitelkti į savo žaidimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas