Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Susitarimas pasiektas: LFF E.Jankauskui įteiks ilgalaikę sutartį

Lietuvos futbolo federacija (LFF) nesiruošia keisti kurso. Dabartinė sutartis su vyriausiuoju rinktinės treneriu Edgaru Jankausku galiojo iki kitų metų pavasario, tačiau po solidaus komandos rudens Europos čempionato atrankoje federacijos vadovybė nusprendė nieko nelaukti ir susitarė su strategu dėl kontrakto pratęsimo.

15min žiniomis, LFF prezidentas E.Stankevičius jau kelis kartus buvo susitikęs su E.Jankausku ir neformalių pokalbių metu susitarė dėl tolimesnio bendradarbiavimo.

Formalumai ir parašai ant sutarties turėtų būti sudėti per gruodžio mėnesį vyksiantį LFF vykdomojo komiteto posėdį.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius

Bendraudamas su mūsų portalu E.Stankevičius jau anksčiau neslėpė, jog yra patenkintas trenerių štabo darbu ir rinktinės demonstruotu žaidimu 2024-ųjų Europos čempionato atrankoje.

Priminsime, kad lietuviai „Euro 2024“ atrankos C grupėje surinko 6 taškus ir aplenkė Bulgariją. Iki paskutinio atrankos lango E.Jankauko kariauna turėjo teorinių vilčių grupėje užimti trečią poziciją – tokioje vietoje per visą šalies futbolo istoriją mūsiškiai yra finišavę vos du sykius – atrankose į 1996-ųjų Europos ir 1998-ųjų pasaulio čempionatus.

15min žiniomis, Lietuvos futbolo federacija bendradarbiavimą su E.Jankausku pratęs net 3 metams.

15min žiniomis, Lietuvos futbolo federacija bendradarbiavimą su E.Jankausku pratęs net 3 metams.

Tai reiškia, kad 46-erių vilnietis prie komandos vairo turėtų dirbti mažiausiai iki 2026-ųjų pasaulio čempionato atrankos pabaigos.

Priminsime, kad E.Jankauskas Lietuvos rinktinei vadovauja jau antrą kartą.

Pirmą kartą ekipai jis treniravo 2016–2018 metais. Prie rinktinės vairo specialistas sugrįžo šiemet ir per 10 rungtynių komanda iškovojo vieną pergalę, keturis sykius sužaidė lygiosiomis bei patyrė penkias nesėkmes.

Artimiausiu metu LFF vadovybė turėtų pratęsti sutartis ir su likusiais nacionalinės rinktinės trenerių štabo nariais.

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edgaras Jankauskas su savo štabu
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edgaras Jankauskas su savo štabu

Kitus metus Lietuvos rinktinė pradės dviem akistatomis kovą su Gibraltaro rinktine dėl išlikimo UEFA Tautų lygos C divizione. E.Stankevičius taip pat yra sakęs, kad rinktinei kitąmet bus keliamas tikslas laimėti Baltijos taurę.

„Tai galbūt ir nėra labai didelis titulas, bet laimėti jį yra prestižo reikalas. Tai istorinis trofėjus ir norėtųsi jį po ilgos pertraukos susigrąžinti. Juolab tikrai esame pajėgūs tą padaryti. Kalbėjome apie tai jau ir su Edgaru. Rudenį prioritetas bus skirtas Tautų lygos naujai kampanijai“, – 15min yra sakęs LFF vadovas.

Pastarąjį kartą Baltijos taurės trofėjų Lietuva laimėjo 2010-aisiais. Nuo to laiko keturis sykius nugalėtoja tapo Latvija, kartą – Estija, o pastarąjį turnyrą 2022-aisiais laimėjo varžybose debiutavusi Islandija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas