Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sutartų rungtynių skandalas Italijoje – areštuota per 50 įtariamųjų, iš kurių 15 futbolininkų

Italijos futbole – naujas sutartų rungtynių skandalas. Pietų Italijos miesto Catanzaro policija pradėjo tyrimą, nukreiptą prieš didžiulio masto nelegalius susitarimus ir lažybas futbole. Iš viso suimta per 50 įtariamųjų.
Futbolas
Futbolas / „Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Tyrimas apima trečiojo Italijos futbolo diviziono („Lega Pro“) ir ketvirtojo jau neprofesionalų diviziono („Serie D“) komandas, jų žaidėjus, vadovus ir trenerius.

Kaip skelbia „La Repubblica“, suimta mažiausiai 15 futbolininkų, šešių klubų prezidentai, 8 sporto srityje dirbantys administratoriai, taip pat keli treneriai, generaliniai vadybininkai ir 10 nelegalias lažybas organizuojančių asmenų.

Prokuroras Antonino Lombardi kartu su specialiu policijos būriu išnagrinėjo daugybę futbolo mačų, vykusių 3-5 Italijos futbolo divizionuose. 

Su korupcine veikla susiję per 30 futbolo klubų, tarp kurių minimi „Pro Patria“, „Barletta“, „Brindisi“, „L’Aquila“, „Neapolis Mugnano“, „Torres“, „Vigor Lamezia“, „Sant’Arcangelo“, „Sorrento“, „Montalto“, „Puteolana“, „Akragas“ ir „San Severo“.

Teigiama, kad tarp įtariamųjų yra asmenų, siejamų su Kalabrijos regiono mafijos šeima „Ndrangheta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas