Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sutriuškintos „Roma“ treneris Rudi Garcia: „Barcelona“ yra neįveikiama mašina

UEFA Čempionų lygos rungtynėse antradienį dar vieną nepamirštamą futbolo spektaklį surengė „Barcelona“ ir „Bayern“ klubai, o Londono „Chelsea“ ir „Arsenal“ žengė nemažus žingsnius iš duobės.
„Barcelona“ futbolininkai
„Barcelona“ futbolininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po šeštadienio pergalės „El Clasico“ derbyje užsivedę katalonai net 6:1 savo aikštėje sutriuškino „Roma“ ir užsitikrino pirmąją vietą E grupėje. Italijos klubo treneris Rudy Garcia po mačo teigė, kad laimėti prieš „Barcą“ antradienį buvo neįmanoma.

„Mums reikėjo stebuklo, kad nugalėtume ir tas stebuklas neįvyko. „Barcelona“ yra neįveikiama mašina šiuo metu, jie yra puikios formos ir aš visiškai nesijaudinu. Žinoma, mums nepatinka pralaimėti, vaikinai yra nusivylę, tačiau šiuo metu „Barcelona“ yra kone nenugalima“, – po mačo guodėsi R.Garcia.

Katalonų treneris Luisas Enrique džiaugėsi lengvomis rungtynėmis, puikia komandos atmosfera ir pergale: „Kai matai savo žaidėjus aikštėje besilinksminančius, gali būti laimingas. Žinoma, galima pagerinti nemažai dalykų, futbole visada yra vietos tobulėjimui – galėjome nepraleisti to įvarčio. Visi būtų dar laimingesni.“

VIDEO: „Barcelona“ – „Roma“ 6:1 (įvarčiai)

Pirmąją vieta grupėje antradienį džiaugėsi ir kitas katalonas – „Bayern“ treneris Josepas Guardiola, kurio auklėtiniai namie 4:0 sudaužė „Olympiakos“.

„Vėl esame pirmi grupėje, aš tuo patenkintas ir sveikinu savo žaidėjus. Iš patirties žinau, kad Miunchene mes turime žaisti su daug atakuojančių žaidėjų ir tai pasiteisino. Rizika yra, bet kol valdome kamuolį ir kontroliuojame žaidimą, galima žaisti su penkiais atakuojančiais futbolininkais, ką ir darėme“, – kalbėjo J.Guardiola.

Graikijos klubo treneris Marco Silva nebuvo nustebęs pralaimėjimu komandai, kuris „pastaruosius dvejus metus yra geriausia pasaulyje“.

VIDEO: „Bayern“ – „Olympiakos“ 4:0 (įvarčiai)

Toje pačioje F grupėje šansą žengti toliau išsaugojo Londono „Arsenal“ ekipa, namuose 3:0 įveikusi Zagrebo „Dinamo“, kuriai sezono pradžioje buvo nusileidusi 1:2.

„Jie buvo kur kas geresnė komanda šiose rungtynėse ir kur kas geresnė komanda nei ta, kurią mes įveikėme Zagrebe. Stengėmės iš visų jėgų, gerai pradėjome rungtynes, tačiau mums buvo sunku. 

Arsenal naudojo labai aukštą ir atkaklų spaudimą, buvo sunku atimti iš jų kamuolį. Jie rengė gražias kombinacijas puolime, buvo labai motyvuoti ir kontroliavo rungtynes“, – apie varžovų žaidimą kalbėjo „Dinamo“ treneris Zoranas Mamičius.

VIDEO: „Arsenal“ – „Dinamo Zagreb“ 3:0 (įvarčiai)

Arsene'o Wengero auklėtiniai ne tik išsaugojo šansą pasiekti kitą etapą, bet ir dabar yra patys savo likimo kalviai.

„Mes galime tai padaryti! Norėjome po šių rungtynių išsaugoti galimybę ir tai padarėme. Nežinau, kokio dydžio šansą turime, tačiau mes jį turime ir aš tikiu, kad galime juo pasinaudoti“, – tikėjimą savo komanda demonstravo A.Wengeras.

G grupės lyderiu po pergalės 4:0 išvykoje prieš Tel Avivo „Maccabi“ ekipą tapo „Premier“ lygos čempionas Londono „Chelsea“.

Vis dėlto, nei „Mėlynieji“, nei „Porto“, nei Kijevo „Dinamo“ dar nėra užsitikrinę vietos kitame etape. Paskutiniame ture „Chelsea“ žais su „Porto“ (po 10 tšk.), o „Dinamo“ (8 tšk.) – su „Maccabi“. 

VIDEO: „Maccabi“ – „Chelsea“ 0:4 (įvarčiai)

„Man reikia kalkuliatoriaus, kad suprasčiau, kas vyksta grupėje“, – po rungtynių juokavo Jose Mourinho. – Aš žinau, kad jeigu paskutinėse rungtynėse mes nugalėsime – būsime pirmi grupėje. Pralaimėję galime atsidurti Europos lygoje, tad aš rinkčiausi pergalę.“

J.Mourinho taip pat pripažino, kad „Maccabi“ nenusipelnė pralaimėti 0:4 ir turėjo gerų progų, kurios galėjo pasukti mačo eigą ir kita linkme.

VIDEO: „Porto“ – Kijevo „Dinamo“ 0:2 (įvarčiai)

Kitose grupės rungtynėse iki antradienio nepralaimėjęs „Porto“ namuose 0:2 turėjo pripažinti Kijevo „Dinamo“ pranašumą. Ukrainos komanda išsaugojo visus šansus keliauti į kitą etapą.

„Esu patenkintas savo žaidėjais. Jie atidavė visą save ir tą nusiteikimą išlaikė iki rungtynių pabaigos. Ši pergalė mus tikrai užves gerai žaisti iki sezono pabaigos, tačiau apie lemiamas rungtynes su „Maccabi“ dar negalvosime. Rengsimės joms, kai ateis laikas. Turėsime dar ne vieną mačą iki tol“, – sakė „Dinamo“ treneris Serhis Rebrovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas