Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuleistomis galvomis: „Sūduva“ nesėkme pradėjo žygį Europoje

Ketvirtadienio vakarą Marijampolės „Sūduva“ pradėjo savo šiemetinę kampaniją Europoje. UEFA Konferencijų lygos antrojo atrankos etapo rungtynėse namuose Miguelio Moreiros treniruojami suvalkiečiai susitiko su danų „Viborg“, tačiau aikštę paliko nuleistomis galvomis – 0:1.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmosiomis minutėmis iniciatyva priklausė svečiams. Suvalkiečiai daugiausiai dėmesio skyrė gynybos veiksmams ir stengėsi kontratakuoti.

20-ąją minutę apsigynę suvalkiečiai nuskubėjo į labai pavojingą kontrataką. Markas Beneta atliko gerą perdavimą Goncalvesui Coelho. Šį danai kaipmat nugriovė, o Nicolasui Burgy arbitras iš Bulgarijos Georgis Davidovas parodė geltoną kortelę.

28 minutę prie danų vartų kilo dar vienas rimtas pavojus. Giedriaus Matulevičiaus pradėtą ataką puikiai reidu pratęsė Xabi Auzmendi. Baudos aikštelėje jis suklaidino varžovą, bet perdavimas prie vartų kamuolio laukusio Marko Benetos nepasiekė.

Antroje kėlinio pusėje danai iš lėto perėmė iniciatyvą. Jay-Roy Grotas turėjo neblogą progą pasižymėti, bet būdamas visiškai laisvas prie varžovų vartų paskutinę akimirką galva nepasiekė kamuolio.

Nuo antro kėlinio pradžios vaizdas dar labiau pasikeitė. Beveik visas žaidimas vyko suvalkiečių aikštės pusėje, nors labai realių progų „Viborg“ neturėjo.

Įpusėjus kėliniui žaidimo tempas akivaizdžiai krito. Visgi tuomet atėjo 78-ąją minutę ir „Viborg“ sugebėjo pasižymėti.

Po keitimo aikštėje pasirodęs Sofusas Bergeris Brixas gavo puikų perdavimą iš gilumos, aplenkė Povilą Leimoną ir solidžiu smūgiu į tolimą vartų kampą išvedė svečius į priekį.

Pirmą kampinį suvalkiečiai kėlė tik 82-ąją minutę, kai svečiai tuo metu nuo kampinio gairelės buvo pradėję jau devynias savo atakas.

Dar po minutės bene realiausią progą pasižymėti turėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Kule Mbombo. Puolėjas gerai priėmė kamuolį, bet pjautas jo smūgis į tolimą vartų kampą tikslo nepasiekė.

Praleidę įvartį suvalkiečiai pastebimai atkuto, bet išsigelbėti taip ir neįstengė.

Mačą centrinėje tribūnoje stebėjo ir Aurelijus Skarbalius. 2014-ųjų vasarį jis „Viborg“ vyriausiojo trenerio pareigose pakeitė Ove Christenseną. Tą sezoną lietuviui nepavyko išgelbėti komandos nuo iškritimo iš stipriausio Danijos diviziono, bet po metų „Viborg“ su Auri vėl sugrįžo į „Superliga“.

„Viborg“ klubas praėjusį sezoną Danijos čempionate užėmė tik septintą poziciją, bet laimėjo papildomas rungtynes po baudinių dėl kelialapio į Europą su „Aalborg“ klubu.

Su tuo pačiu varžovu „Viborg“ pradėjo ir šiemetinį čempionatą, pirmajame ture praėjusį sekmadienį namuose įveikdama „Aalborg“ 2:1.

Atsakomasis „Sūduvos“ ir „Viborg“ mačas Danijoje vyks po savaitės.

Suduva (Ltu) Viborg (Den)

„Sūduva“ – „Viborg“ 0:1
78' Sofusas Bergeris Brixas (0:1)

„Sūduva“ (3-5-1-1): Tomas Švedkauskas; Povilas Leimonas, Aleksandras Živanovičius, Vaidas Slavickas; Markas Beneta, Marko Pavlovskis, Olivieris Rommensas, Giedrius Matulevičius, Goncalvesas Coelho; Xabi Auzmendi; Monteiro De Almeida.

„Viborg“ (4-3-3): Lucasas Lundas Pedersenas; Antonas Gaaei, Nicolasas Burgy, Madsas Lauritsenas, Christianas Sorensenas; Janas Žamburekas, Jeppe Gronningas, Clintas Leemansas; Tobiasas Bechas Kristensenas, Jay-Roy Grotas, Ibrahimas Muhammadas Saidas.

Teisėjas – Georgis Davidovas (Bulgarija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas