Sportas gyvai

Svajonių įvartį pelniusiam čempionatų rekordininkui – įtarimai dėl greito maisto

Šveicarijos futbolo rinktinės žvaigždė Xherdanas Shaqiri pelnė fantastišką įvartį, kuris jį įkėlė į futbolo istoriją. Bet dėl 32 metų žaidėjo sportinės formos kyla klausimų.

Škotija suklydo, kai pabandė grąžinti vartininkui kamuolį, o jį perėmęs Xherdanas Shaqiri veikė žaibiškai.

Vienu prisilietimu šveicaras atliko nuostabų smūgį, įsukdamas kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Šis 26-ąją minutę pelnytas įvartis padėjo Šveicarijai atstatyti pusiausvyrą, o rezultatas 1:1 galiausiai ir liko galutinis.

Tai taip pat buvo istorinis įvartis. 32 metų futbolininkas yra pirmasis pasaulyje, pasižymėjęs įvarčiais šešiuose iš eilės pasaulio ir Europos čempionatuose.

„Tai buvo svarbus įvartis, labai gražus. Šiandien buvo dar viena diena, kai galėjau padėti komandai. Aš tarsi sutvertas svarbiems mačams, tikiuosi, kad dėl to liksiu atsimenamas ilgai“, – Šveicarijos „Blick“ citavo Xh.Shaqiri.

Vida Press nuotr./Xherdanas Shaqiri
Vida Press nuotr./Xherdanas Shaqiri

Galbūt jo pasirodymas pritildys skeptikų kalbas, nes jų būta.

Vienas žinomiausių Šveicarijos rinktinės futbolininkų praleido ant suolo pirmąjį mačą trenerio sprendimu, o tai paskatino svarstymus, jog galbūt atakuojantis saugas nėra pasirengęs tinkamai Europos čempionatui.

Anksčiau žaidęs tokiose komandose kaip Miuncheno „Bayern“, Milano „Inter“, „Liverpool“, nuo 2022 jis atstovauja JAV klubui „Chicago Fire“.

Ne vienam specialistų kelia klausimų JAV ir Saudo Arabijos lygose žaidusių futbolininkų sportinė forma.

„Jis pats sako, kad yra geros sportinės formos, bet girdisi kalbos iš artimų šaltinių, tikrai artimų šaltinių, kad greitasis maistas buvo tiekiamas į viešbučio kambarius“, – Šveicarijos komandos užkulisius praskleidė TV4 komentatorė Frida Nordstrand.

Ir po Xh.Shaqiri pelnyto įvarčio ji svarstė apie galimą žaidėjo viršsvorį.

„Bandau įžiūrėti, kaip jis atrodo. Nenoriu sakyti to žodžio, nes tai nebūtų diplomatiška, tačiau sunku įžiūrėti, nes jis toks pasitempęs. Bet kuriuo atveju, jis moka mušti įvarčius“, – padarė išvadą F.Nordstrand.

Vida Press nuotr./Xherdanas Shaqiri
Vida Press nuotr./Xherdanas Shaqiri

Šveicarijos „20min“ pastebėjo, kad pasitelkusi Xh.Shaqiri Šveicarijos rinktinė laimėjo rizikingą partiją.

Portalo vertinimu, praleidęs pirmą mačą ir pakeistas 60 minutę antrajame per tą valandą talentingas saugas neatliko daug veiksmų. Bet meistriškas smūgis reiškė, kad trenerio rizikingas sprendimas šįkart pasiteisino.

Po dviejų turų Šveicarija su 4 taškais rikiuojasi antroje A grupės vietoje, o paskutinį mačą grupėje žais su lydere Vokietija (6 taškai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius