Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiame mūšyje dėl vietos Europoje – „Sūduvos“ pergalė

Sekmadienį „Optibet A lygoje“ įvyko centrinės 32 turo rungtynės, kurios gali turėti lemiamos įtakos skirstant kito sezono kelialapius į UEFA taurių turnyrus. Į pergalių kelią jose sugrįžo Marijampolės „Sūduva“, svečiuose 3:2 (3:1) įveikusi Vilniaus „Riterius“ ir labai sustiprinusi savo pozicijas.
Aleksandras Živanovičius pelnė 2 įvarčius.
Aleksandras Živanovičius pelnė 2 įvarčius. / Vytauto Kuralavičiaus nuotr.
Temos: 2 Futbolas Sportas

Prieš šį mačą abi komandos turėjo po 48 taškus, tačiau sostinės ekipa buvo sužaidusi vieneriomis rungtynėmis daugiau. Tad galima teigti, kad tai buvo rungtynės „dėl 6 taškų“.

Rungtynėse geriau startavo vilniečiai, kurie jau 14 minutę išsiveržė į priekį. Po Mindaugo Grigaravičiaus perdavimo iš kairiojo krašto Deimantas Rimpa galva nuginklavo svečių vartininką Tomą Švedkauską.

„Sūduva“ greitai atsigavo po praleisto įvarčio ir jau po 6 minučių išlygino rezultatą. Po kampinio prie tolimojo virpsto kamuolio tykojęs Nicolas Taravelis smeigė tikslų smūgį galva – 1:1.

Svečių kokybiškas žaidimas standartinėse situacijose tęsėsi toliau. 28 minutę po Xabi Auzmendi pakelto kampinio Aleksandras Živanovičius „antrajame aukšte“ pranoko varžovus ir įmušė antrą savo komandos įvartį.

Prieš pertrauką marijampoliečiai po eilinio kampinio sudavė varžovams dar vieną smūgį. Milanas Jokičius atliko aštrų perdavimą į baudos aikštelės centrą, o ten laukęs A.Živanovičius smūgiu pažeme surado kamuoliui vietą vartų tinkle.

Antrajame kėlinyje pavojingų momentų prie abiejų vartų beveik nebuvo. Paskutinę rungtynių pridėto laiko minutę „Riteriai“ sušvelnino rezultatą po Nemanja Lakičiaus-Pesičiaus įvarčio, bet netrukus nuaidėjęs arbitro švilpukas užfiksavo svarbią „Sūduvos“ pergalę.

Per kitas sekmadienio vakaro rungtynes dėl išlikimo lygoje kovojanti Gargždų „Banga“ sugebėjo namie atimti taškus iš pretendento į medalius „Panevėžio“ - rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1.

Svečius 14 min. išvedė į priekį Nasko Milevas, bet antrąją teisėjo kompensuoto mačo laiko minutę Valdas Paulauskas sugebėjo pasiųsti kamuolį į vartus ir išplėšti savo komandai tašką.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas