Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiausiose Škotijai rungtynėse škotas palaikys Ukrainą: „Turime pasiųsti žinią Rusijai“

Ukrainos futbolo rinktinė rytoj sužais pirmąsias oficialias rungtynes nuo Rusijos sukelto karo pradžios. Jų svarba bus milžiniška, o už ukrainiečius ketina sirgti netgi asmenys iš varžovų stovyklos.
Graeme'as Sounessas ir Ukrainos rinktinė
Graeme'as Sounessas ir Ukrainos rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

Prasidėjus Rusijos invazijai ir sportui bei visoms kitoms temoms pasistūmus į karo šešėlį, ukrainiečiai kovo pabaigoje nesužaidė 2022 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos mačo prieš Škotiją.

Ir tik šį mėnesį sugrįžę į aikštę per kelis draugiškus mačus, dabar Ukrainos žaidėjai ruošiasi mūšiui, po kurio jiems gali likti vos žingsnis iki Kataro: rytojaus rungtynes laimėjusi komanda dėl paskutinio 32-ojo kelialapio į planetos pirmenybes kovos su Velsu.

Trečiadienio rungtynės bus svarbios ne tik Ukrainai, mat škotai siekia pirmo patekimo į pasaulio čempionatą nuo 1998 metų. Bet ne visi škotai rytoj sirgs už savo šalies komandą.

Ilgametis šios šalies rinktinės žaidėjas Graeme'as Sounessas trečiadienio vakarą patriotinius sentimentus padės į šalį ir palaikys Ukrainą.

1974–1986 m. Škotijai atstovavęs ir kurį laiką net šios šalies rinktinės kapitonu buvęs futbolininkas viliasi, kad ukrainiečiai ne tik pateks į pasaulio čempionatą, bet iškovos nugalėtojų taurę Katare, o dėl škotų jam gaila – G.Sounessas teigia nežinąs, kaip jaustųsi būdamas jų situacijoje.

„Vis mąstau, kad tai – tik futbolo rungtynės, ir ar mums tikrai reikia jas laimėti? Nesvarbu, ar tai sportas, ar politika, ar menas, mes turime pasiųsti žinią Rusijai, kad tai, ką ji daro, nėra priimtina. Būsiu sudėtingoje situacijoje, nes esu emocionalus. Nenoriu, kad Ukraina tik patektų į pasaulio čempionatą, noriu, kad ji jį ir laimėtų“, – „The Times“ sakė škotas.

„Scanpix“ nuotr./Graeme'as Sounessas
„Scanpix“ nuotr./Graeme'as Sounessas

Ilgiausiai per karjerą „Liverpool“ ir Glazgo „Rangers“ klubams atstovavęs saugas tikina, kad šiuo metu reiktų futbolą pastumti į šalį ir žvelgti į svarbesnius dalykus.

„Kiek giliai turi būti įkišęs galvą į smėlį, kad nesuprastum dabartinės situacijos pasaulyje? Ar suprasi tik tada, kai kažkas paspaus branduolinio ginklo mygtuką?

Nenorėčiau būti vienu iš tų škotų žaidėjų, kurie žais trečiadienio vakarą. Nežinau, kokios būtų mano emocijos. Pasaulis turi susivienyti ir pasakyti Rusijai, kad tai, ką ji daro, yra nepriimtina“, – sakė škotas.

Ukrainos ir Škotijos rungtynės trečiadienį startuos 21.45 val. Nugalėtojai dėl paskutinio bilieto į pasaulio čempionatą birželio 5 dieną žais prieš Velsą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas