Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Švedai tūžo ant Ukrainos žaidėjų: įvyko konfliktas tarp trenerių

Ukrainos futbolininkai eliminavo Švedijos rinktinę per aštuntfinalio mačo pratęsimo paskutines minutes. Panašiu metu sukonfliktavo abiejų komandų treneriai – Janne Anderssonas ir Andrijus Ševčenka.
Andrijus Ševčenka (kairėje) ir Janne Anderssonas susikivirčijo rungtynių pabaigoje.
Andrijus Ševčenka (kairėje) ir Janne Anderssonas susikivirčijo rungtynių pabaigoje. / „Scanpix“ nuotr.

Ukrainos ir Švedijos akistatoje netrūko kietų susidūrimų ir pražangų.

Po to, kai įprastas rungtynių laikas baigėsi 1:1, per pratęsimą vis daugiau žaidėjų krito ant vejos.

Pratęsimo pradžioje švedas Marcusas Danielsonas atvira koja įvažiavo į kelį Artemui Besjedinui, švedas gavo raudoną kortelę, o ukrainietis rungtynių tęsti nebegalėjo.

Buvo ir smulkesnių pražangų, po kurių Ukrainos futbolininkai krisdavo skausmo perkreiptais veidais ir bandydavo atkreipti teisėjo dėmesį. Nesulaukę, greitai grįždavo į kovą.

Panašiu metu, kai Artiomas Dovbikas pelnė pergalę 2:1 nulėmusį įvartį pratęsimo pabaigoje, treneriai vos nekibo vienas kitam į atlapus.

Švedijos rinktinės strategas Janne Anderssonas atsidūrė prie oponento, Ukrainos futbolo legendos Andrijaus Ševčenkos. Vyrai apsikeitė stipriais žodžiais, konfliktą malšino tarp vyrų įsiterpęs pagalbinis teisėjas.

„Man pradėjo pabosti jų kritinėjimai ant žemės visą laiką ir rodymas skausmo kiekvienoje situacijoje. Pasakiau ketvirtajam rungtynių teisėjui apie tai, o tada jis (A.Ševčenka) nesutiko“, – per spaudos konferenciją po rungtynių aiškino J.Anderssonas.

Po finalinio švilpuko aistros aprimo. Treneriai paspaudė vienas kitam ranką, nors prieš kelias minutes buvo pasiruošę kibti į atlapus.

„Galiausiai paspaudėme rankas, tad nieko keista neįvyko“, – tvirtino Švedijos rinktinės treneris.

A.Ševčenka atkreipė dėmesį ir kritikavo M.Danielsoną, kuris slysdamas kovoje dėl kamuolio visa jėga tiesa koja kirto A.Besedinui. Trauma buvo šiurpi, Ukrainos futbolininkas sunkiai paliko aikštę, o rungtynių pabaigą stebėjo su milžinišku ledo ryšuliu ant kojos.

„Mes nežinome, kaip bus su Besedinu, bet tikiuosi, kad jo kelis pagis. Dabar juo rūpinasi gydytojai, – sakė A.Ševčenka. – Tai buvo labai kietas spyris, o mes dėl to esame labai nusivylę. Jam ir taip buvo sunkus laikas dvejus pastaruosius metus.

Tad su Anglija (čempionato ketvirtfinalyje) žaisime dėl jo.“

Bene šiurkščiausio epizodo šiame Europos čempionate kaltininkas M.Danielsonas atėjo į Ukrainos persirengimo kambarį ir atsiprašė A.Besedino, anot Švedijos portalo „Aftonbladet“.

Pirmą kartą taip toli žemyno čempionate nukeliavusi Ukraina tęs kovą ketvirtfinalyje šeštadienį Romoje, o švedai iškeliavo namo ir kitą dieną išsiskirstys po beveik mėnesio, praleisto drauge.

„Kurį laiką skaudės“, – nuoskaudą dėl pralaimėjimo aštuntfinalyje pabrėžė Švedijos rinktinės lyderis Emilis Forsbergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas