Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijoje sutalžyto „Žalgirio“ strategas: „Daugiau bandėme atakuoti“

Vilniaus „Žalgiris“ baigė savo trumpą kelionę UEFA Europos lygos atrankoje, kai net 0:5 nusileido Geteborgo „Häcken“ klubui atsakomajame susitikime. „Tokias rungtynes sunku komentuoti“, – po mačo žodžius sunkiai rinko „Žalgirio“ strategas Vladimiras Čeburinas.
„Žalgiris“ pralaimėjo Švedijoje
„Žalgiris“ pralaimėjo Švedijoje / Elvio Žaldario nuotr.

Atvykęs į Švediją su dviejų įvarčių deficitu, kurį atsivežė iš pirmųjų rungtynių Vilniuje, pralaimėtų 1:3, „Žalgiris“ Švedijoje siekė greito įvarčio ir įvykių posūkio jų linkme, bet greitai sulaukė niukso, kai Srdžanas Hrstičius pasižymėjo 28-ąją minutę.

Po praleisto įvarčio subyrėjęs „Žalgiris“ antrame kėlinyje gavo dar keturis niuksus ir patyrė vieną skaudžiausių nesėkmių europiniuose turnyruose.

„Tokias rungtynes sunku komentuoti. Dėkojame aistruoliams, kurie atvyko ir gerai mus palaikė. Ne viskas pavyko taip, kaip norėjome. Šiandien praleidome daug įvarčių, labai daug“, – po mačo konstatavo V.Čeburinas.

Kazachas dar prieš pirmąjį susitikimą palygino „Häcken“ su Norvegijos ekipa Budės „Glimt“, kuri pernai namuose sutriuškino „Žalgirį“ identišku rezultatu 5:0. Nors švedai trenerio savo žaidimu nenustebino, prilygti jiems žalgiriečiai nesugebėjo.

„Varžovas žaidė panašų žaidimą kaip ir pirmose rungtynėse. Jie žaidė sau įprastu stiliumi, – tikino V.Čeburinas. – Mes prarasdavome daug kamuolių atakos kūrimo stadijoje, prarasdavome kamuolį pereidami į puolimą, o varžovai surengdavo aštrias kontratakas. Nedažnai būdavome pozicinėje gynyboje, daugiau bandėme atakuoti, nes turėjome dviejų įvarčių deficitą. Mūsų užduotis buvo kuo greičiau įmušti, tačiau ne tik neįmušėme, bet ir daug praleidome.“

„Žalgiriui“ dar liko vienas šansas iškopti į europinio turnyro grupių etapą – jau kitą savaitę jie pradės lemiamo UEFA Konferencijų lygos atrankos etapo kovą prieš Budapešto „Ferencvaroš“. O iki tol dar sužais A lygos rungtynes Alytuje, kur susitiks su „Dainava“.

„Futbolas yra futbolas. Tai banalu, bet laukia kitos rungtynės, reikia ruoštis, kaip žaisti prieš kitą varžovą. Pirmiausia, reiks atgaivinti komandos dvasią. Po pralaimėjimo 0:5 tą padaryti sunku“, – sakė V.Čeburinas.

VIDEO: Vladimiras Čeburinas: „Tokias rungtynes sunku komentuoti“

Pirmosios rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Ferencvaroš“ vyks rugpjūčio 24 d. Vilniuje, atsakomosios – rugpjūčio 31 d. Vengrijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas