Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švediškoje gyvatvorėje įsipainiojęs V.Čeburinas rankų nenuleidžia: „Stebuklus visada reikia kurti“

„Hacken“, išvertus iš švedų kalbos, yra „gyvatvorė“. Juodai geltonoje gyvatvorėje ketvirtadienio vakarą įstrigo Vladimiro Čeburino treniruojamas Vilniaus „Žalgiris“, kritęs 1:3 pirmosiose Europos lygos atrankos trečiojo etapo rungtynėse.

Dieną prieš rungtynes treniruotėje V.Čeburinas vieno iš pratimų metu mušinėjo kamuolį su Sauliumi Mikoliūnu. Ne visi kazacho perdavimai buvo preciziškai tikslūs. Dar daugiau broko demonstravo jo komanda akistatoje su Švedijos čempionais.

Penkioliktąją minutę Nicolasas Gorobsovas lyg ranka numetė kamuolį į baudos aikštelę kirtusiam Jurijui Kendyšui, tačiau šis, iššokęs prieš vartininką Peterį Abrahamssoną, jo neįveikė.

O štai epizodas 38-ąją minutę baigėsi skaudžiai. Pirmąjį varžovo smūgį atrėmė Edvinas Gertmonas, prie kamuolio pirmas suskubo „Hacken“ ekipoje debiutavęs naujokas iš Serbijos Srdanas Hrstičius, o jo šūvis jau buvo neatremiamas.

Iškart po pertraukos – 50-ąją minutę – širdys nusirito į kulnus „Žalgirio“ sirgaliams LFF stadione. S.Hrstičius mušė įvartį po chaoso baudos aikštelėje, teisėjas pakėlė nuošalės vėliavėlę ir atrodė, kad bus galima lengviau atsikvėpti. Nė velnio. Įsikišo VAR, arbitras iš Ukrainos Mykola Balakinas ilgai laukė kolegų nurodymų ir viskas galiausiai baigėsi „Hacken“ triumfo šokiu – įvartis legalus, rezultatas – jau 2:0.

„Žalgiris“, atrodė, ėmė griūti po antrojo smūgio. Stipe Vučuro klaida lygioje vietoje baigėsi pavojingu išpuoliu, po kelių minučių komandą fantastiškai gelbėjo E.Gertmonas.

Vilniečių trenerių štabas surengė trumpą pasitarimą, V.Čeburinas žvilgtelėjo į laikrodį ir pakvietė Arvydą Novikovą – prieš mažiau nei savaitę parašą ant sutarties suraitęs 32-ejų saugas, lydimas griausmingų ovacijų, žengė į aikštę 60-ąją minutę.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Hacken“
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Hacken“

„Jau kalbėjome, kad jis nėra geriausios formos, tačiau norėjome pamatyti, ką jis gali, – po rungtynių sakė V.Čeburinas. – Jis supranta mūsų žaidimo filosofiją, ko mes reikalaujame iš jo pozicijos žaidėjo. Žaidimas dar pagerės, jis stengėsi kaip ir visi, tad viskas bus gerai.“

Netrukus kilusį entuziazmą vėl gesino „Hacken“ – 70-ąją minutę Mikkelis Rygaardas, pasinaudojęs itin pasyvia žalgiriečių gynyba, įsmeigė trečią strėlę į žaliai baltą taikinį.

Galiausiai „Žalgiris“ pramušė, kuomet Nassimas Hnidas 85-ąją minutę pats pakovojo dėl aukšto kamuolio, o tuomet iš toli kaire koja pykštelėjo itin tiksliai į tolimą apatinį vartų kampą.

„Jis daro tai ir per treniruotes, turi labai gerą smūgį iš toli, – tunisiečio raketą vertino V.Čeburinas. – Galėtų jis ir standartines situacijas išpildyti, bet turime daug atlikėjų iš puolančiosios dalies. Reikia įvertinti, kad vartininkas nesitikėjo, jog gynėjas iš tokios vietos smūgiuos. Bet smūgis buvo labai sėkmingas.“

Nors paskutinėms minutėms tai įpūtė pozityvo tribūnose, prieš atsakomąjį mačą V.Čeburino laukia ilgo ir painaus kelio į stebuklą Geteborge paieškos.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Hacken“
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Hacken“

„Įdomi pradžia, kaip ir planavome, turėjome galimybių, – dėstė V.Čeburinas. – Kaip kartais atsitinka, padarėme keletą klaidų, kritinių klaidų, o tai lėmė pirmą įvartį, paskui ir antrą. Tuo metu, kai stengėmės pakeisti braižą, išsidėstymą, praleidome ir trečią. Įmušėme ir patys, pajautėme, kad galime įmušti šiai komandai. Yra atsakomosios rungtynės, užduotis, žinoma, pasunkėjo, bet antrosios rungtynės dar bus.“

Treneris nenorėjo besti pirštu į įvarčių situacijose suklydusius savo auklėtinius.

„Mes visada sakome, kad laimime kaip komanda, pralaimime taip pat. Nenorėčiau išskirti, kas ką padarė negerai. Tai komandinis sportas“, – sakė specialistas iš Kazachstano.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Hacken“
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Hacken“

15min paklaustas, ar Švedijoje jo komandai reikės stebuklo, strategas kalbėjo: „Stebuklus visada reikia kurti. Taip, varžovas turi dviejų įvarčių atsargą, bet mes tikrai galvosime, kaip tą deficitą panaikinti. Turėjome progų ir mes, realizuok jas ir žaidimas būtų visiškai kitoks.“

To paties klausėme ir „Žalgirio“ saugo Pauliaus Golubicko.

„Jei žaisime kaip paskutines 20 minučių, tuomet turime gerus šansus, – optimizmo neprarado visas 90 minučių sužaidęs futbolininkas. – Jei pavyktų mušti pirmiems, būtų įdomios rungtynės, reikėtų pelnyti antrą įvartį. Viskas pasimatys. Pamatėme, ką jie žaidžia, padarysime analizę. Nepasakyčiau, kad stebuklo reikės. Galime žaisti prieš tokią komandą. Jau parodėme, kad tai įmanoma.“

„Hacken“ treneris Peras Mathiasas Hogmo išliko ramus po solidžios pergalės.

„Mes nebuvome patenkinti pirma rungtynių puse, tuo, kaip įėjome į rungtynes, – teigė norvegas. – Taip, turėjome kontrolę gynyboje, buvo 2-3 situacijos, kur priėmėme netinkamus sprendimus, bet išlikome kantrūs, kontroliavome kamuolį, antroje pusėje priėmėme gerus sprendimus, radome erdves. Buvo puiku turėti Srdaną Hrstičių – du įvarčiai, rezultatyvus perdavimas. Super. Tai, kaip mes sužaidėme 90 minučių, buvo geras lygis europinėse rungtynėse. Rungtynės buvo sunkios, tad nuėjome tik pusę kelio. Namuose bus nauja istorija, turime atsistatyti ir įeiti į rungtynes su nauja energija.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Hacken“
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Žalgiris“ – „Hacken“

Atsakomosios rungtynės kitą ketvirtadienį (rugpjūčio 17-ąją) Getebroge startuos 20 val. Ten teks bandyti panaikinti dviejų įvarčių deficitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas